夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:問你老婆個男人係咪肯養埋個女

原帖由 dotdot.blue 於 15-02-17 發表
問你老婆個男人係咪肯養埋個女?
個度識既男人學樓主講,人地未得到你就緊係乜都得,遲下就知,係好既係負責任既,咁只好講句“佢好彩”

複式洋房

回覆:點算,老婆有第三者😭😭😭

我想問大家意見,你地覺得我應該堅持定係即刻離場

複式洋房

引用:問你老婆個男人係咪肯養埋個女?

原帖由 dotdot.blue 於 15-02-17 發表
問你老婆個男人係咪肯養埋個女?
actually 係囝囝

複式洋房

引用:+本帖最後由+crt1234+於+15-2-17+21:44+編

原帖由 crt1234 於 15-02-17 發表
所以我想堅持要俾左一個安屋俾佢地先走

翡翠宮

唔好唔開心,咁你有冇同佢講過第三者嘅嘢?

複式洋房

引用:唔好唔開心,咁你有冇同佢講過第三者嘅嘢?

原帖由 wahiuma 於 15-02-17 發表
唔好唔開心,咁你有冇同佢講過第三者嘅嘢?
有,仲講左好多,亦都講過,大家都係男人,未得到就講乜都得,要幾好有幾好,叫佢諗清楚,但係佢無respond俾我

子爵府

我諗。。都唔論到你留定走既問題,而係佢留定走,你同佢傾左哩個問題未?

大宅

好奇點解你同老婆既感情基礎好似咁薄?而你講到唔會爭個囝,又好似唔係太緊張個囝?
一個結左婚既女人唔會無啦啦玩到咁過火,除非佢真係無腦既妹妹仔啦!但聽你講佢又做野又湊仔,又無理由係個咁無責任既人。其實你地一直相處係咪有問題嫁?
BTW家下你都諗晒後路啦!傷心完要振作,男人三字都仲有大把世界,加油!

大宅

引用:Quote:原帖由 kk1220 於 15-02-17 發表你而

原帖由 ccd2138 於 15-02-17 發表
因為bb好痴媽咪,而媽咪又200%緊張佢,所以我覺得佢跟住媽咪會好過跟我

...
小朋友ge嘢,您湊得佢多,陪得佢多,比佢知您疼惜佢,自然就會肯跟您。

點解小朋友會200% 痴媽咪?
點解可以搞到連您自已 都覺得 小朋友 跟媽咪 好過跟您??
您話太太200%緊張個小朋友,咁您撫心自問, 有幾多% 緊張個小朋友 ??
未出事前,有幾 %緊張 幾多行動 去表現 您對太太的愛??
值得深思……

事出必有因,錢雖然可以佔 某個% 去激發配偶出軌。 但對女人嚟講,苦悶的家庭生活,沉重的繁瑣事務,配偶的缺乏參與,欠缺真誠平等的交流…… 等;加加埋埋可以導致佢對丈夫起異心。

按您所講,個女人未到三十;她仲有較佳機會趁還年輕另找條件更好的伴侶。 您都系替自已好好打算好了!

珍珠宮

問佢有冇諗過個仔既將來,問下佢有冇問過個賤佬係咪負責佢兩母子生活。
係咁緊張個仔就唔會係出面比人媾!

複式洋房

引用:好奇點解你同老婆既感情基礎好似咁薄?而你

原帖由 IDS 於 15-02-18 發表
好奇點解你同老婆既感情基礎好似咁薄?而你講到唔會爭個囝,又好似唔係太緊張個囝?
一個結左婚既女人唔會 ...
無錯,你估中左一部分,我同我老婆有時喺生活上會有異議,仲會嘈過,但係佢一定知我有幾愛佢,我亦都賞試好多方法去改變磨合,因為真係拍拖唔同結婚,結婚又唔同有bb,呢一點我絕對認同,因為我地都因為bb既事嘈過好多次,但係當bb越黎越大,我地就小左因為bb而嘈

複式洋房

我唔爭囝囝係我知佢好錫佢,我亦唔想因為鬥氣而同佢搶囝囝返黎,我只係想佢現階段過得開心快樂先唔爭啫

複式洋房

引用:Quote:原帖由+ccd2138+於+15-02-17+發表因

原帖由 KIKI678 於 15-02-18 發表
小朋友ge嘢,您湊得佢多,陪得佢多,比佢知您疼惜佢,自然就會肯跟您。

點解小朋友會200% 痴媽咪?
我亦都好緊張bb的,咁但係我除左放假可以陪佢之外,我每日返工放工,都唔夠佢阿媽一日見得佢耐……

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 wing1388 於 15-02-17 發表太

佢今年29,佢唔算好貪嗰隻,其實聽完你咁講,諗返起我地拖拍嗰陣成日去食飯去玩,而家就剩係返工放工湊仔同 ...
個個生完仔都係咁架啦,你老婆冇野呀

出去花花世界玩完連屋企都唔要,叫佢小心tim呀, 啲playboy玩完就走,邊個會真心同佢過人世,好心佢咪咁蠢

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 dotdot.blue 於 15-02-17 發

actually 係囝囝
你唔會咁一廂情願,人地playboy未必接受你個仔

你都係攞返個仔好

even做媽媽有幾錫個小朋友,當佢要跟第二個走而個男人嫌棄佢個小朋友,佢隨時連仔都唔會要,到時個小朋友好可憐,冇人錫

你攞返個仔比你阿媽湊又好,社區保母湊又好,都唔好跟媽媽,係花花世界玩過仲會返去湊仔咩

子爵府

當有第三者的時候
每個人用的堁籍口都差唔多
我都識背喇
無感覺係因為佢鍾意第二個
講真變左心,你追唔番
除非佢係出面衰左
佢可能會番轉頭
但係你永遠唔知幾時
熱戀期,每個人都鍾意
唉...時間沖淡一切
補救到固然好,補救唔到唯有放手
糾纏落去,個人個心都好辛苦

未經本人同意,請勿轉載內容!

瑪瑙宮

有又唔珍惜, 咪由得佢去撞下囉, 或者撞到件係珍惜又錫佢 ge, 咪恭喜佢囉. She loves you no more, 放手喇, 理好自己同個囝.

侯爵府

向前望啦。唔好理出面個男人係乜嘢人,總之現實係,你老婆心中只有佢,而無你地。讓她走。緣份完左就係完左。
佢將來係點,係佢既問題。我朋友的媽媽都係跟左第二個男人走左,咁多年佢都係跟住果個男人,我朋友係有嬲過,但係,大家都要繼續生活。

珍珠宮

開心吸收勳章

crt1234 發表於 15-2-17 21:18
如果爭到個仔既撫養權
唔結婚某程度係好事
但將來如有打算再婚

的確,仔女跟邊個都好,另一方一定要花好多精神同時間去維繫同子女嘅感情,所以我自問都做得唔夠好,加上囡囡已經步入青春期,已經係少女一名,對住爸爸的確會顯得有點拘謹。
百花叢裡過,片葉不沾身。

瑪瑙宮

wing1388 發表於 15-2-18 10:06
的確,仔女跟邊個都好,另一方一定要花好多精神同時間去維繫同子女嘅感情, ...

同意, 我媽離婚後 keep 住番黎搵囝囡食飯/下午茶, 當時我 1x 歲無咩諗法, 您黎我咪一齊去食飯囉, 我又無好想佢成日番黎, 我媽又堅持拖住我只手一齊行的, 唔好睇少, 對 keep 將來大家的關係係有用的.

首頁

尾頁

跳至