自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

大宅

引用:Quote:Dragonbaby2014+發表於+15-2-25+11:3

原帖由 方方媽媽 於 15-02-25 發表
我係在職,做HR的.

通常,呢類把口咁衰既人,都係可憐人,人生一定唔順境,唔幸福.
D同事仲send email比我睇,癲架

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

唔聽佢

佢打多幾次都知咩事,就唔會再打來

如果唔好彩, pick up咗,佢問起先同佢講,新公司唔俾傾私人电話

大宅

Dragonbaby2014 發表於 15-2-25 10:56
之前講過個老闆好極品叫我做埋d無聊野,個女(小一)同老闆都當我狗甘鬧所以已經辭職。

但個老闆冇人用,成 ...
1) 無厘頭點解要比多7日通知佢, 叫佢死開..
2)我以前都試過有衰老闆, 都係搵唔到人想我走左後返去幫佢.... 又係計返時薪叫我返去幫手...我個時回左佢...
好呀...不過咁既CASE, 梗係唔係用我以前打工既月薪去計時薪啦, 叫我返去幫手, 時薪做CONSULTANT, $1,000/hour, 簽左約就可以開工啦....佢即時收聲

公爵府

回覆:(極品老闆3)已辭職但想問意見...

佢對你好就話捱義氣啫,你個老闆咁極品,一last day 即刻啋佢有味啦,反止老死不相逢

大宅

算啦,唔做就唔好理佢啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

除非等錢開飯.

又或者係跳下舞...再做番呢份工..否則唔好幫,免得拖泥”大”水

水晶宮

Dragonbaby2014 發表於 15-2-25 11:48
D同事仲send email比我睇,癲架
  本人已於X年X月X日起正式辭去XX公司XX職位。如有任何與XX公司有關之事宜,請與本人前任上司XX先生聯絡。
  敬希垂注,並頌
時祺!

大宅

引用:Quote:Dragonbaby2014+發表於+15-2-25+10:5

原帖由 AndrewQK 於 15-02-25 發表
2)我以前都試過有衰老闆, 都係搵唔到人想我走左後返去幫佢.... ...
係囉矩都無簽約,我覺得無保障,都係唔do喇

大宅

引用:Quote:Dragonbaby2014+發表於+15-2-25+11:4

原帖由 方方媽媽 於 15-02-25 發表
  本人已於X年X月X日起正式辭去XX公司XX職位。如有任何與XX公司有關之事宜,請與本人前任上司XX先生聯絡 ...
Thx

珍珠宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 Dragonbaby2014 於 15-02-25

原帖由 pomanlife 於 15-02-25 發表
唔返,唔等錢開飯
X2 返佢條命

大宅

回覆 Dragonbaby2014 的帖子

D衰老闆係想搵JACKSO, 又要馬兒好又要馬兒不吃草, 仲會以為你無左佢唔得.

有D老闆真係好人既, 我走左之後, 有需要我返去幫手, 一日半日返去教下D新人, 我唔收人工都無問題啦.
衰老闆就真係屈佢一鋪, 唔係就唔好幫佢.

禁止訪問

引用:之前講過個老闆好極品叫我做埋d無聊野,個

公爵府

有咗要做FTM, BLOCK 埋佢電話

珍珠宮

駛乜同佢講咁多,咪話唔返,唔想返

大宅

引用:回覆+Dragonbaby2014+的帖子D衰老闆係想搵J

回覆 Dragonbaby2014 的帖子

D衰老闆係想搵JACKSO, 又要馬兒好又要馬兒不吃草, 仲會以為你無左佢唔得.
同意,矩係好既我唔收錢都幫。
甘縮數既老闆都係算啦。

大宅

引用:Quote:Dragonbaby2014+發表於+15-2-25+10:5

2)我以前都試過有衰老闆, 都係搵唔到人想我走左後返去幫佢.... ...
你好醒我果時唔夠firm,錯哂唉。唯有宜家推左矩。

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

唔好理佢啦

大宅

引用:睇到樓主呢個post,+令我諗返我老公10多年前

原帖由 AK47AK47 於 15-02-25 發表
睇到樓主呢個post, 令我諗返我老公10多年前個衰老闆, 我老公係主力嗰個, 啲客全部都係我老公搵返黎嘅, 因為 ...
唔會阻,我有睇哂,呢個世界賤人好多呀,希望矩地有報應矩唔出糧我都去勞工署算。

子爵府

佢再煩你嘅,就話出晒糧先講!

大宅

引用:我唔明點解你仲會諗同問,即係你15,16,比人

原帖由 sze811 於 15-02-25 發表
我唔明點解你仲會諗同問,即係你15,16,比人當狗甘喝自己
因為其他人係甘求我番,一時心軟番左一日好後悔

首頁
23456...10

尾頁

跳至