自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

引用:會上 會俾齊頭唔洗找其實係的士站就咩客都

原帖由 kikyou1101 於 15-04-18 發表
會上 會俾齊頭唔洗找
其實係的士站就咩客都要接架啦
如果要揀客咪做電台call囉
同意。又唔係坐霸王車,又唔係比少錢,我唔明點解要代入佢角色黎考慮埋佢感受。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:Quote:原帖由 tomatoMM 於 15-04-18 發表我

原帖由 kam825 於 15-04-18 發表
沙田好多司機都唔願去遠地方, 我試過幾次想過海, 個司機話車我去附近的士站坐第二架, 佢驚唔識路

九龍d的 ...
哈哈!個名咁搞笑!我老公由港島入科學園,夠長途,但司機都係唔多like

放下自在

男爵府

引用:Quote:原帖由 kam825 於 15-04-18 發表沙田

原帖由 cattz288 於 15-04-18 發表
哈哈!個名咁搞笑!我老公由港島入科學園,夠長途,但司機都係唔多like

...
因為司機回程多數冇客……同埋經大老山走就蝕$17……經獅子山及尖山走就蝕$8……

男爵府

回覆:的士短程唔跳錶,會坐嗎?

我會呀,c6就唔會

伯爵府

坐。

公爵府

我日日都搭ga喎 咁住得唔遠都冇計ga (但腳程遠)
唔通行去咩

大宅

趕時間會㗎

子爵府

日日坐,送返學
我覺得坐短程黑面好睇地區,市區嗰啲特燶,我平日荃灣區又冇黑面的,可能區內好多人都係咁搭

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

小虎與點點 發表於 15-4-18 01:01
會呀

時時同細女去醫院覆診時坐, 好彩司機都有禮貌無黑面
我都係, 帶女出街多數打的, 短程都冇司機黑我面, 可能我見我帶住個B啩

公爵府

長途都唔LIKE啦, 上次由長沙灣去機場,再由機場出返去元朗, 個司機全程黑面, 同口up up,又話阻住佢食飯, 又話阻住佢收工........唉. 幾難受

子爵府

gigilam528 發表於 15-4-18 01:08
如果係隨街截,我會坐
的士站排曬隊的,你忍心叫個司機等幾個字排到隊頭,跟住得$22?我代入司機角色,我唔 ...
我覺得有需要咪搭, 唔駛諗咁多
如果個個搭短都唔上, 佢等得耐左, 咪仲少D機會,
你又忍心令後面排緊既等耐D先排到隊頭?
同埋有D野講唔埋, 可能佢載左個短, 即刻就遇到個長既,
又可能載左個長, 之後等好耐都冇長
標題可唔可以講清楚D?

點解講2個人相似要話"唔覺, 佢靚D, 佢眼大D..." 而家講相似, 唔係一樣, 唔係鬥靚

子爵府

kam825 發表於 15-4-18 05:14
沙田好多司機都唔願去遠地方, 我試過幾次想過海, 個司機話車我去附近的士站坐第二架, 佢驚唔識路

九龍d的 ...
原來係咁架, 唔怪得我好日都唔搭的士, 搭親都多數沙田去沙田, 都冇被司機黑面
標題可唔可以講清楚D?

點解講2個人相似要話"唔覺, 佢靚D, 佢眼大D..." 而家講相似, 唔係一樣, 唔係鬥靚

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

有需要都會 但係會係街截

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆:arcBB 的帖子

會坐

伯爵府

我成日搭短程的士,但好少比司機黑面喎

珍珠宮

日日答返學,由mtr門口答上山,行樓梯上去超辛苦,起碼3個字先行到,但答的士三,四分鐘到,唔洗跳錶,c機無黑臉,有d仲同我地傾計

禁止訪問

男爵府

會,但會俾貼士,通常俾夠齊頭30。

水晶宮

早日坐短程的士,個司機唔單只黑面,仲好多說話聽,有時短程想坐的士都好大壓力。

子爵府

引用:絕對會搭,唔覺有問題,只會照錶比錢。唔覺

原帖由 ivycowcow 於 15-04-18 發表
絕對會搭,唔覺有問題,只會照錶比錢。唔覺有司機會黑面。
如果司機黑面 係司機問題 我一於5理

首頁

尾頁

跳至