自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有小朋友, 寵物等, 平平地用布, 但要用COVER OR 墊 多換洗!!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:想換梳化~布,還是皮好??

我用人造皮咋,真皮太貴

孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

子爵府

不嬲用皮。

直到前幾年懶型學人用布,張野仲要成 7千 幾蚊。

第一年冇乜点坐。
第二年坐多左。
第三年已經要日日同佢剪毛粒。

交剪都剪爛2把。

c6巴幾火,剪靚後賣鬼左佢。
佢話呢一世都5會再買布 so化。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:之前,而家都係用皮,不過應該都係cheap 皮

原帖由 hanbb 於 15-05-09 發表
之前,而家都係用皮,不過應該都係cheap 皮,所以好易爆,皮裂或爆線。

其實我很鍾意咖啡店那些大大張布 ...
皮,布好難抹

大宅

引用:我布同皮都用過,但鐘意布梳化多啲,坐舊咗

原帖由 debby1328 於 15-05-09 發表
我布同皮都用過,但鐘意布梳化多啲,坐舊咗可以換新,又另一種感覺。

...
X 2

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

男爵府

當然用真皮啦!

大宅

皮,我用豬慢梨
您, 是我一個遙遠的夢~~~

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

真皮唔會咁易裂,清潔用易。如果布梳化,倒瀉液體會滲入梳化;有親朋拜訪,穿過出街嘅褲坐落梳,會覺得好污糟,事後要即洗,除非好日都唔會有人來。

珍珠宮

用過一次布,勁吸塵,永久black list

就算pvc 都好過布

伯爵府

用皮好D,容易打理,汚漕咗一抹就掂,布既Sofa麻煩D,要成个套拆出來洗,如果D布cheap,分分鐘塊布縮埋水,好難套番入去

其實,可以買皮Sofa,冬天時鋪上布Sofa墊,夏天舖竹蓆

禁止訪問

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大宅

虎到金來勳章 BK Milk勳章

布好易污糟,不易清潔

侯爵府

皮。靚啲同埋容易打理。

翡翠宮

2018復活節勳章

回覆:hanbb 的帖子

皮容易清潔

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

侯爵府

布靚 但好麻煩
所以一直用開皮

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:回覆+hanbb+的帖子我會用皮,易清理。但我

原帖由 DauDauMM 於 15-05-09 發表
回覆 hanbb 的帖子

我會用皮,易清理。但我有貓,所以唔敢用皮,而家好煩,用皮又會易比貓爪爛,用布又勁 ...
我有貓,以前用布,俾佢地抓到爛晒,搬家換了皮,2隻都唔鐘意抓,真係開心c 我

男爵府

回覆:hanbb 的帖子

皮,容易打理,布好難拆出來洗的

首頁

尾頁

跳至