懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

Winniealan 發表於 15-6-11 17:50
有冇h字頭英文名,因為個仔叫永熙,請指教

Haymen, Hayden, Herbert, Hilton, Houston

大宅

Sum627 發表於 15-6-11 21:07
想請教下咁如果 Y 宇頭呢?

Y字頭冇乜男仔名wor。。。

別墅

月餅勳章

回覆:Sum627 的帖子

Y字男好似比較少... Yves, Yoman, York, Yeoman, Yale

大宅

回覆:rckw 的帖子

女仔,晴字呢,哈哈

大宅

回覆:幫個仔諗英文名諗到頭都爆!

我個仔中文名有個琛字,改 Samuel的話係哩個年代可能唔會撞wor

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

我大仔叫Karson,細仔打算叫Karol
另外joebee都好鍾意

大宅

改咩名都好,只要唔係d自創名字或者根本唔係用做英文名的字就得。我自已喺外國住左咁多年,見到d亞洲人(由奇是華人)改埋d奇怪字做名真係無語,d人只會覺得異類同奇特,唔會有人覺得特別或者得意。所以大家改名時真係諗清楚,唔好令小朋友第時比人笑

大宅

引用:Quote:原帖由+eTTe+於+15-06-11+發表回覆+y

原帖由 becccatee 於 15-06-11 發表
weird English names non Asians will laugh for sure
Totally agree...feel sorry to the kid

侯爵府

引用:改咩名都好,只要唔係d自創名字或者根本唔

原帖由 sparkleworld 於 15-06-12 發表
改咩名都好,只要唔係d自創名字或者根本唔係用做英文名的字就得。我自已喺外國住左咁多年,見到d亞洲人(由 ...
想問下呢3個名會好奇怪嗎?
Karson,Karol,Joebee
真心請教

大宅

引用:有冇h字頭英文名,因為個仔叫永熙,請指教 +

原帖由 Winniealan 於 15-06-11 發表
Hamish!

大宅

引用:有冇h字頭英文名,因為個仔叫永熙,請指教 +

原帖由 Winniealan 於 15-06-11 發表
Hamish同Halen都有希字音,香港應該好少人用

大宅

sparkleworld 發表於 15-6-12 19:10
Totally agree...feel sorry to the kid

咁你覺得叫Chase 怪唔怪?

別墅

月餅勳章

回覆 sparkleworld 的帖子

how about Haydon?

珍珠宮

我會起簡單d,最好同中文名同音

大宅

引用:Quote:sparkleworld+發表於+15-6-12+19:10+

原帖由 estherpang 於 15-06-12 發表
咁你覺得叫Chase 怪唔怪?
Chase唔怪啊,起碼係一個英文名。我係做老師的,最怕一班有幾個同名。chase末試過一班有兩個,易讀又少撞名,Kelly個大仔都係叫chase.

大宅

引用:回覆+sparkleworld+的帖子how+about+Haydon

原帖由 rckw 於 15-06-12 發表
回覆 sparkleworld 的帖子

how about Haydon?
Haydon ok啊,起碼唔係標奇立異,總比叫咩mountain,different,juicy好

大宅

引用:Quote:原帖由+sparkleworld+於+15-06-12+發

原帖由 卡卡公主^^ 於 15-06-12 發表
想問下呢3個名會好奇怪嗎?
Karson,Karol,Joebee
真心請教
3個入面我覺得karson最好,俾仔仔架?你會唔會加個名入身分證成為BB legal name?如果會我覺得karson俾男仔好d,因為karol好似有d女仔,而joebee似乳名,小朋友時叫會好可愛,但成年人叫joebee就怪怪地。

侯爵府

引用:Quote:原帖由 卡卡公主^^ 於 15-06-12 發表

原帖由 sparkleworld 於 15-06-13 發表
3個入面我覺得karson最好,俾仔仔架?你會唔會加個名入身分證成為BB legal name?如果會我覺得karson俾男仔 ...
karson係仔仔架,已經加左入出世紙

首頁

尾頁

跳至