自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

子爵府

引用:人哋紋乜我唔理,只怕紋到上面果啲連個樣都

原帖由 Onlok 於 15-06-24 發表
人哋紋乜我唔理,只怕紋到上面果啲連個樣都唔認得!我自己就唔鍾意紋身!見過有啲紋好大條龍,點知歲月留紋 ...
宜家無人紋果d...

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

紀律部隊一定唔可以....

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

回覆:自己個仔去紋身

現在紋身圖案好靚,如果只係一两個小圖案,我接受,況且,好多文職係穿西裝,根本睇唔到。

禁止訪問

別墅

嚴格來講,日本溫泉係有禁止紋身人士進內的。溫泉含義較為廣泛,溫泉旅館的熱水泉都能稱之為溫泉,大的有名的溫泉浴場也稱為溫泉。關於紋身能不能浸溫泉真的睇你好運與否。我曾目睹過有人斷正比酒店經理大叫Ba ka ya ro u,并示意其立馬離開不得進內,也曾見過有的憢幸進場而后被請出去的。不過無論邊個情況,被請出去的日本人都無半點不悅且滿是歉意。當然,這是個例。我身邊有個大花臂朋友自由出入好幾個溫泉。。。。。

我好欣賞人紋身,不過我自己唔會。至於他日自己的小朋友,18歲前我是絕對不允許的。十八歲后,我會比一句忠告他,作為一個成年人要為自己的行為負責,不要後悔。

珍珠宮

Thank God,好彩嗰個吾係我仔,係我極品大伯娘個仔
你都識得話係極品大伯娘LA XDD
不過你堂弟都幾IN GA BOR

禁止訪問

大宅

引用:Quote:mamacat1818 發表於 15-6-24 07:00

原帖由 tester5 於 15-06-24 發表
有時我都身㾗想去紋身

我反而擔心紋身會唔會感染到咩傳染病
我都係,我係怕傳染到咩病啫

男爵府

我冇所謂 .

大宅

唔紋係平時會見到既地方我覺得ok. 比如男仔紋係頸後番工會見到我就覺得唔係咁好。我有d女仔朋友紋背脊patpat對上個位,番工唔會見到,平時出街著低腰褲或者游水著bikini先見到,我覺得幾靚。

男爵府

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我覺得紋身靚啊, 當然要睇下紋啲咩啦.

大宅

引用:嚴格來講,日本溫泉係有禁止紋身人士進內的

原帖由 董艳艳 於 15-06-24 發表
嚴格來講,日本溫泉係有禁止紋身人士進內的。溫泉含義較為廣泛,溫泉旅館的熱水泉都能稱之為溫泉,大的有名 ...
去日本都有見過溫泉寫住唔俾紋身(甚至貼紙都唔俾)
所以其實日本有d 溫泉真係對呢樣呢好嚴

子爵府

引用:我有紋身,去日本可入溫泉(在膊頭,一定見

原帖由 Charlotte_mom 於 15-06-24 發表
我有紋身,去日本可入溫泉(在膊頭,一定見到)
真的嗎?我都擔心唔入得,因為都幾大個

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 熱血勳章 畀面勳章

我認我忟窒, 絕對唔可以

侯爵府

紋身唔介意, 不過會提醒佢, 到大咗身形有變圖案走樣就無得洗走.

別墅

FloraJon 發表於 15-6-24 10:43
去日本都有見過溫泉寫住唔俾紋身(甚至貼紙都唔俾)
所以其實日本有d 溫泉真係對呢樣呢好嚴

...
箱根較洞爺湖嚴格。。

禁止訪問

別墅

SW_Ball 發表於 15-6-24 10:43
真的嗎?我都擔心唔入得,因為都幾大個
Book之前最好問清楚。。如果一般私人的溫泉旅館無禁嚴格。。

大宅

我唔反對,只要唔好後悔!

係外國,紋身都可以做紀律部隊, 入職時寫清楚就OK!

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

一般正當職業都吾會希望員工有紋身。
不過曾經見過公司有位而家已經系阿嬸既女人,系手背紋左身,日日帶住隻手套套住,冬天以為佢咁型,夏天仲戴住得閒留意住佢就知佢原來系咩事。

一時既喜好換黎一世既不便。
不過或者佢地有佢地既堅持同原因系背後既。

首頁
23456...11

尾頁

跳至