在職全職

跳至

首頁
23456...16

尾頁

大宅

引用:大家都係同行又有小朋友,真係身同感受,我

原帖由 ching_tsc 於 15-10-18 發表
大家都係同行又有小朋友,真係身同感受,我小朋友今年K2,過两年就上小一,返p放工已經11點幾,如果到時跟功 ...
cns我都試過,不過冇回音,同埋工作時間太長,放工返黎驚會太夜同攰。
我而家諗(唔知啱唔啱),寧願放棄嗰16.5,換到份舒服少少嘅9~5工,換番同家人嘅相處時間!

複式洋房

回覆:小謙仔朱媽 的帖子

贊成!,阿B同屋企最重要

子爵府

引用:Quote:原帖由 ching_tsc 於 15-10-18 發表

原帖由 小謙仔朱媽 於 15-10-19 發表
cns我都試過,不過冇回音,同埋工作時間太長,放工返黎驚會太夜同攰。
我而家諗(唔知啱唔啱),寧願放棄嗰16.5, ...
亦有機會係本身部門唔放人

男爵府

宜家冇得唔放人,好似hold你唔過半年

男爵府

回覆 小謙仔朱媽 的帖子

邊樹筍工冇16.5? 好金……出面私人NGO有allowances,當然冇16.5咁多,但都有大约1000-2000津貼,所以唔會差好遠

子爵府

引用:宜家冇得唔放人,好似hold你唔過半年

原帖由 ching_tsc 於 15-10-20 發表
宜家冇得唔放人,好似hold你唔過半年
其他醫院就應該係,但自己醫院內部調就應該冇呢支歌仔唱。

男爵府

引用:回覆 小謙仔朱媽 的帖子邊樹筍工冇16.5

原帖由 ching_tsc 於 15-10-20 發表
回覆 小謙仔朱媽 的帖子

邊樹筍工冇16.5? 好金……出面私人NGO有allowances,當然冇16.5咁多,但都有大约10 ...
舊制HA米有16.5 %囉,成7000架,仲有公積金呢

禁止訪問

引用:大家都係同行又有小朋友,真係身同感受,我

大宅

引用:Quote:原帖由 ching_tsc 於 15-10-20 發表

原帖由 喧嘩 於 15-10-20 發表
舊制HA米有16.5 %囉,成7000架,仲有公積金呢
所以計埋少左成皮囉

大宅

引用:Quote:原帖由 ching_tsc 於 15-10-18 發表

原帖由 Sweetheart12 於 15-10-20 發表
如果有家庭,我會選擇轉九六位,要長遠計,否則只會為了16.5而更加唔想轉,我好多同事已經唔想再轉了,因為 ...
我諗起長遠,亞仔小學可以weekend一日同佢玩,一日溫習;聖誕復活可以去澳門或近近地外遊;中學雖然可能唔show我,但夜晚有個亞媽喺屋企冇咁易學壞,又可以陪老公同屋企人食飯,而且10幾年後50歲都仲要看夜......其實係值嘅!

別墅

回覆:護士媽咪

新人報到, 我唔係mama, 不過真係好佩服jm們, 又pan又要湊小朋友, 外面d人成日覺得我地唔洗ot又人工高, 但我地既壓力同厭悶佢地又點會明。利申: 我早兩年quit左HA, 因為唔想night, 覺得night有d depress ,

男爵府

回覆:ching_tsc 的帖子

我人工加allowance 仲多過HA。

男爵府

回覆:jessray 的帖子

咁而家做邊瓣?

禁止訪問

引用:我人工加allowance+仲多過HA。 +

別墅

回覆:護士媽咪

site nurse, 不過都打算過完年開始睇工了,因為project 完 , 其實出面選擇唔多, 因為已經唔jun, 比得起既怕且都係oah之類, 不過個個都話難做

男爵府

回覆:Sweetheart12 的帖子

系啊!

男爵府

回覆:jessray 的帖子

我之前HA出來,都擔心OAH 難做。做落又ok 喔!

男爵府

回覆 karykoo 的帖子

遏樹 NGO??介意公開嗎?仲高人工過私院....厲害

大宅

引用:我人工加allowance 仲多過HA。

原帖由 karykoo 於 15-10-21 發表
我人工加allowance 仲多過HA。
講少少黎聽下,等想為家庭而離開HA嘅jm打番支強心針,不過我真係好少聽到會多得過出面HA舊制嗰啲喎!除非私家醫院

大宅

引用:site nurse, 不過都打算過完年開始睇工了

原帖由 jessray 於 15-10-21 發表
site nurse, 不過都打算過完年開始睇工了,因為project 完 , 其實出面選擇唔多, 因為已經唔jun, 比得起 ...
請問咩叫site nurse呀?

首頁
23456...16

尾頁

跳至