親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+MissMaMa+於+15-09-21+發表係

原帖由 Kittymoon 於 15-09-22 發表
我就係睇完用左 個司機麻麻, 做miss 左做糖果時間. post 上黎竟比人話我錯 係我自己唔做功課 ! 傻的嗎?

...
呢D咪叫千錯萬錯都唔會係包車叔叔既錯

大宅

回覆:台灣包車post

bk講開平靚正個個司機我用過,其實真係幾好,我平時係吾俾小費既人,我居然都俾左TWD200,源途好似請左個攝影師跟尾甘,雖然影得一般般,但起碼我2公婆去叫影到相,吾洗下下搵路人,
大家吾好pm我問包車資料司機電話我del左啦

大宅

我唔知"傳說"jm係咪有回佣收或者有咩得益,不過如果其他jm話佢有收又係事實既話,我會覺得唔開心,感覺自己似傻婆俾人利用.....
(詳情情形我唔會講...希望呢到jm善良d唔好利用人換取得益)

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Kittymoon 於 15-09-22 發表

原帖由 12312 於 15-09-22 發表
先至聲明,我不是他/她的"粉絲"(也未曾用過那司機)
你係鄭生粉絲嘛

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 12312 於 15-09-22 發表先至

原帖由 朱天媽 於 15-09-22 發表
你係鄭生粉絲嘛
bk jm(新國民-:同志):。。

無錯。我是鄭生粉絲。

呢度或者:台灣旅遊人士都是用過鄭生。

(咁有什麼問題。。。去旅遊需要就要\"包車\"啦)

(我是窮人--我會好節儉的)

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 12312 於 15-09-22 發表先至

原帖由 朱天媽 於 15-09-22 發表
你係鄭生粉絲嘛
我過台灣好多次。所以用過不同的士。司機。

民房

回覆 DY 的帖子

只要不是桃園機場的機場計程車特約車
都不能在機場直接載客

除非你跟司機是五等親

走合法計程車司機一定都會讓你中途轉車一次

除非偷載

自己三思,難道你要一入境就做違法的事情嗎

機場到轉車點5~8分鐘

或是你找的是合法租賃車(非計程車)那就可以直接載客

但合法的租賃車可是要有單據的

(一)依據公路法第56-1條第1項規定:「為維護民用航空機場交通秩序,確保旅客行車安全,各類客運汽車進入民用航空機場,應具備一定資格條件,並依規定取得民用航空機場主管機關核發之相關證件,始得營運」。另依據民用航空機場客運汽車管理辦法第10條第1項規定略以:「客運汽車有下列情形,不得進入桃園機場營運:
1、未備具派車單之遊覽車客運業。
2、未備具機場排班登記證之計程車客運業。
3、未備具汽車出租單之小客車租賃業。
4、未經有關公路主管機關核准行駛桃園機場路線及區域之公路汽車客運業及市區汽車客運業。」
(二)因此,計程車如進入桃園國際機場營運(攬客),須依法令規定具備桃園機場排班登記證,如無排班登記證則依法不能在桃園機場營運(攬客);針對無排班登記證之計程車違法營運(攬客),航空警察局已成立專案取締小組依法強力執行取締及移送裁罰,於99年度取締違法攬客案件計有3,132件。
(三)另一般計程車駕駛人(無機場排班登記證者)如僅至桃園國際機場接送親屬,而非營運(攬客),則可依據民用航空機場客運汽車管理辦法接送乘客,相關規定如下:
1、第25條第1項規定:一般計程車駕駛人,得駕車進入航空站停車場後向勤務警察說明事由,並填寫接送親屬登記表,經當場審核符合規定後於停車場接送親屬。前揭勤務警察部分,可逕洽詢航空警察局保安隊第一、七分隊辦理,或以電話詢問,保安隊第一分隊(03)3982167,第七分隊(03)3981804。
2、第25條第2項規定:前項親屬僅限駕駛人及其配偶之五親等內,以查核國民身分證(必要時應帶戶口名簿)為憑。

男爵府

引用:我唔知\"傳說\"jm係咪有回佣收或者有咩得益,

原帖由 花草樹 於 15-09-22 發表
我唔知"傳說"jm係咪有回佣收或者有咩得益,不過如果其他jm話佢有收又係事實既話,我會覺得唔開心,感覺自己 ...
exactly!

大宅

引用:Quote:原帖由+Kittymoon+於+15-09-22+發表

先至聲明,我不是他/她的"粉絲"(也未曾用過那司機)
我有用過,服務確實唔錯。其實真係唔知佢有沒有利益衝突?
其他東南亞地方都常有這情況;其中一位確實是夫妻關係!但一直提供旅遊諮詢也沒有如臺灣的那麼熱心的

珊瑚宮

原帖由 DearDaniel 於 15-09-22 發表
我有用過,服務確實唔錯。其實真係唔知佢有沒有利益衝突?
其他東南亞地方都常有這情況;其中一位確實是夫 ...
有些jm都私下問我其他資料。咁又吾通我同民宿/酒店賣廣告呀??

但又咁說::追住人包車,咁又過份囉。

大宅

引用:Quote:原帖由+DearDaniel+於+15-09-22+發表

有些jm都私下問我其他資料。咁又吾通我同民宿/酒店賣廣告呀??

但又咁說::追住人包車,咁又過份囉。
可能做得太虧張了,破壞了BK遊戲規則吧。這裏一直有很多旅遊資訊,一下子破壞了,真係好可惜,而家大家分享時都會小心亦亦,怕唔小心踩界!!

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 12312 於 15-09-22 發表有些j

原帖由 DearDaniel 於 15-09-22 發表
可能做得太虧張了,破壞了BK遊戲規則吧。這裏一直有很多旅遊資訊,一下子破壞了,真係好可惜,而家大家分享 ...
yes

民房

回佣的問題
有誰是確認真有此事嗎?

造謠事情
我想大家都可以
但請確認而不是搞猜疑,慎致散播

請問是想借機打壓對宣傳者還是包車司機我看不懂?

但如果真不好
我想是臭名傳千里才對

怎麼之前還有這麼多人幫忙?還是說都是假像?

從之前到現在資料有包有貶

至於推銷者已被管制,違反論壇的規則,管理人員是有在做事情及管理

那這就是好的象徵,因為有好的環境,才有良好的論壇

我想大家在這邊都是熱心的想替大家幫忙,出遊不想不開心

所以才會在這諮詢

認為之前做假或是言語謊話,再請問一下,你是知道?他們在車上談了什麼

或是平時聊了什麼?遇到什麼?

就以個人認知,認為假到爆?
請問你是算命的?還是有預知的能力,得知此事是假?

我想網路只是個平台,但不需攻擊別人。

難到你不知道,網路霸凌就是這樣子延生出來的嗎?

禁止訪問

好媽媽勳章

回覆:台灣包車post

民房

我正是開那個post的人,特意開個新帳號去回應,但只會回應澄清一次!
在此聲明
我同用過的包車團隊任何一個司機絕無任何關係,如果我們有任何關係或我有收取他們任何利益或一分一毫的金錢,我本人不得好死,腸穿肚爛!
如誣捏我的人希望大家自我檢討一下!

珍珠宮

ggyy7788ggyy 發表於 15-9-22 21:38
回佣的問題
有誰是確認真有此事嗎?
造謠事情
咦咦咦,你的口吻似層相識的。新朋友,請問你係唔係。。。

珍珠宮

sad999 發表於 15-9-22 22:24
我正是開那個post的人,特意開個新帳號去回應,但只會回應澄清一次!
在此聲明
我同用過的包車團隊任何一個 ...
其實開心 share,開心來,開心去。。。何需毒咒呢?清者自清呢,何苦口出惡言!

子爵府

引用:我多事,講下我睇法。hit post個司機我5月

原帖由 claudia 於 15-09-22 發表

我多事,講下我睇法。hit post個司機我5月去台灣時用過,佢 ...
同意因為hit post弄巧成拙害左司機就真係有點無辜了。

民房

回覆 MissMaMa 的帖子

請問?你想說什麼?話中有話?
懷疑?還是不認同?

有話,請直言

伯爵府

引用:我正是開那個post的人,特意開個新帳號去回

原帖由 sad999 於 15-09-22 發表
在此聲明
我同用過的包車團隊任何一個 ...
大家都係猜測,何必口出惡毒咒詛,對自己都唔好啦

首頁

尾頁

跳至