婆媳關係

跳至

首頁
23456...8

尾頁

男爵府

熱血勳章

回覆:c6一家搞到我就來抑鬱了!喘不過氣!

樓主,深表同情,送一個靜字俾妳先

大宅

到佢d姑乜姑物生b時你日日帶2個細路上去,等佢知咩事囉!XD

別墅

加油

別墅

引用:我明白,我99同姑仔都係類似,彷彿好好但實

原帖由 feifei_baby 於 15-10-10 發表
我明白,我99同姑仔都係類似,彷彿好好但實際上唔識站在別人立場諗下別人處境,第朝返工返學可以坐到十一點 ...
你唔爆佢哋永遠都會家無寧日

伯爵府

如果你自己唔硬淨,無人幫到你,遇到咁既老公,我一定爆佢上天花板,送埋佢出門口添,一句講哂,你咁軟弱就預左受氣。

便何況坐月都坐完,你仲無理由爆。

複式洋房

我明,我真係明,雖然我冇坐過月,世界盃嗰時我屋企都係咁。不過係一堆中佬,差啲痴線

大宅

queenie3y 發表於 15-10-10 07:37
我老公無用架!佢覺得我衰tim,點解自己一家人上來堅企都要安排咩時間呀,中意幾時來咪幾時來!我老公同佢地 ...
比我一定同佢開片!你地黎打擾我我根本瞓唔到!仲有,佢地無端端殺上黎我會扮冇人係屋企,電話都唔聽!
最慘係你c6 都唔幫你!

大宅

同你c6講,係,99佢地係對你好先咁做,但有樣野叫好心做壞事。。。如果日頭佢地黎搞到無得抖嘅,半夜叫你c6湊bb囉

男爵府

回覆:panda1122 的帖子

Yes!佢地永遠覺得對人好好,但其實人地係吾需要嘛!好聲好聲拒絕,佢地又feel吾到,係都要我劃公仔劃出腸!

子爵府

不如你開個 whatsapp group喺group 叫佢地唔好上嚟啦,你話好需要休息,仲話坐月個月根本無休息過,好辛苦!我諗文字講好過兜口兜面講啦 。。。。

男爵府

回覆:mwmyway 的帖子

琥珀宮

queenie3y 發表於 15-10-10 02:23
本身我老公一家人係大家庭,每個星期都有d家庭活動,我已經覺得超煩了,超吾想見到佢地!我吾想每星期放假 ...

咁你有冇開聲叫佢地唔好上黎呢?你冇出聲佢地以為你好歡迎佢地上黎喎

男爵府

回覆:babytai 的帖子

我已有group 啦!亦都有同佢講,等我坐完月先叫佢地上來!佢地都吾聽人講既!我細姑仔夜晚成十點走上來,我叫佢星期六先來!佢話吾制,一定要來,同老公求救,老公就話由佢!所以佢地班人講係無用架!佢地吾理人講咩架

男爵府

回覆:mandy952 的帖子

開左聲啦!都係甘!仲要我工人放假特登上來我度煮野食呀!

琥珀宮

queenie3y 發表於 15-10-11 16:14
開左聲啦!都係甘!仲要我工人放假特登上來我度煮野食呀!

唔好開門比佢入黎,佢有銷匙就加個橫恤,再唔係換鎖

琥珀宮

queenie3y 發表於 15-10-11 16:13
我已有group 啦!亦都有同佢講,等我坐完月先叫佢地上來!佢地都吾聽人講既!我細姑仔夜晚成十點走上來,我 ...

點解你姑仔要十點幾上黎?再唔係一有你唔鐘意嘅人黎,你就走抱埋個b走人,住酒店都係咁話

子爵府

出個嚴正聲明。坐月期間,人流太旺,根本無休息過,已身心驅疲,為免我會有情緒病,今個月大人細路,謝絕探訪,嚟到都唔會開門,唔係講笑,敬請體諒!!!

呢個時候只有你自己為自己發聲架咋!!

男爵府

回覆:mandy952 的帖子

因為細姑仔OT,佢甘累都要走上來都無計,仲要吾知點解要留部手提電腦響我屋企個櫃桶,過左兩日我開櫃桶先知有部電腦!之後過左個星期到,又夜媽媽上來我度拎反部電腦!真係吾明佢地邏輯思維!

男爵府

爆喊,抑鬱俾個c6睇,話我同個細返外家,連個大女都吾好理,等佢知驚。

男爵府

痴線,跟本無理過坐月果個人感受。
仲要煮飯過佢地食,真辛苦
我坐月果陣一餐飯都無煮過....

首頁
23456...8

尾頁

跳至