自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:Makeupforever 的帖子

珍珠宮

引用:Quote:Makeupforever 發表於 15-10-23 23:3

原帖由 tester5 於 15-10-23 發表
咁事實佢有冇開你名唱你呢?
下?而家佢淘寶貨扮韓貨,仲屈個客整爛,仲係ig話個客!呢d係服務態度?佢仲敢開名唱客咩

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 小manman 於 15-10-23 發表我

原帖由 Makeupforever 於 15-10-23 發表
我嬲佢屈我整爛件衫
一開始冇諗過咁短唔上唔落
不過我冇check真係我唔岩
其實,我覺得佢未必係一心想屈你,而係佢都講得唔錯得哂,你收左件衫咁耐都唔發覺有問到,仲要著埋出街之後先慢慢慢慢發現咁多問題,所以佢係有合理的懷疑~

不過,你作為買家又無可能會專登整欄自己件衫黎屈佢囉,好坦白講,件衫的質量明顯係唔好,否則點會咁易爛~

算喇,當買個教訓喇,反正佢依架都話叫速遞上門又肯退番錢比你就算喇!!

子爵府

引用:上網買野就係要承擔這個風險,不過樓主唔想

原帖由 414928 於 15-10-23 發表
上網買野就係要承擔這個風險,不過樓主唔想退貸的話根本唔需要找賣家,我無話樓主錯,但搵左賣家又唔係要退貨, ...
因為出現了貨不對辦情況
我朋友懷疑買咗淘寶貨
我希望店主解釋係安撫我又好,乜又好
可能我態度唔好導致呢個局面

子爵府

引用:Quote:原帖由+Makeupforever+於+15-10-23+

原帖由 小manman 於 15-10-23 發表
其實,我覺得佢未必係一心想屈你,而係佢都講得唔錯得哂,你收左件衫咁耐都唔發覺有問到,仲要著埋出街之後 ...
我會檢討下自己,件貨我聽日寄返比佢,無論最後收唔收得返錢,都當買下教訓

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

Makeupforever 發表於 15-10-23 23:49
因為出現了貨不對辦情況
我朋友懷疑買咗淘寶貨
我希望店主解釋係安撫我又好,乜又好
真心講人地賣假貨點會直認?所以要求退貨係最實際,要佢解釋點講得出口,其實網上面好多都係用官網圖賣淘寶貨,所以要搵一個真貨賣家好難的,就算實體舖都一樣有假野,不過見過真貨你可能已經走左了。

子爵府

引用:Quote:原帖由+Makeupforever+於+15-10-23+

原帖由 MonsterREX 於 15-10-23 發表
係,我當日收到貨都無check,
仲俾好評添
點知一拆,係兩樣嘢
係,你講得好岩
如果一開始佢肯承認係件衫有問題,而講聲唔好意思/sorry,我條氣都順d
或者係我比佢感覺係質疑佢,所以佢都起曬鋼,大家都有唔岩

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

Makeupforever 發表於 15-10-23 23:35
我就係嬲佢屈完我又唱我攞尾彩
一百幾十我又唔係冇

女人心,真係海底針,太難理解了
樓主買到貨不對版,也深明自己有唔著,冇立即check貨,又著左件貨.....
正常你找賣方理論,最終目的應該係想退返錢;但一百幾十又唔志在,既然明白自己有不對的地方,咁一早就唔需要理論,送件貨比大口仔就已經可以海濶天空了。又怎會演變成現在開賣家鋪名的事呢?

翡翠宮

回覆:究竟係咪我態度有問題?(多圖)

我見好多人話韓貨扮淘寶貨,但我想講,我係淘實買左好多好多野~

包括:好多hellekitty野、好多對鞋同好多條連身裙、仲有褲、耳筒……

全部都好ok,無貨不對版的情況,最多係太平既質量會差少少,不過,我會自己修補,同埋會覺得咁平都預左唔會有貴價貨的質量,但其實大部份我淘的野都令我喜出望外,因為價錢平但質量好得~

所以,我想講,淘寶貨其實有好多質量好好而價錢都公道甚至係平的~

琥珀宮

引用:佢質疑我點解著咗出街先發現咁多問題而我承

原帖由 Makeupforever 於 15-10-23 發表
佢質疑我點解著咗出街先發現咁多問題
而我承認收貨後冇檢查
貨不對版應該要比人退或換,但要係新貨law!
你著過先發現出聲,當然有問題啦!

翡翠宮

PinPin 發表於 15-10-23 23:47
下?而家佢淘寶貨扮韓貨,仲屈個客整爛,仲係ig話個客!呢d係服務態度?佢仲敢開名唱客咩

...
如果我是樓主,佢既然不敢開名話我,尾彩佢攞晒冇問題,根本冇人知邊位係我,我唔會care.
我要錢就是了,也不會上網開人名,生意難做,我點都會留一線。

子爵府

引用:Quote:Makeupforever+發表於+15-10-23+23:3

原帖由 tester5 於 15-10-23 發表
我唔岩既地方係我冇check貨,二來語氣重
但件衫確實兩回事,假野當真野賣,我冇辦法接受,咁最後喺Whatsapp deal完就算,佢唔應該為一時意氣上ig公開攞彩,仲話要blacklist我

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 MonsterREX 於 15-10-23 發表

係,你講得好岩
如果一開始佢肯承認係件衫有問題,而講聲唔好意思/sorry,我條氣都順d
或者係我比佢感覺係質 ...
其實,樓主你呢個諗法太天真喇,作為賣家會點會直認件貨有問題呢??

即使佢心知佢都唔會直認,因為佢一認左係自己的問到就等同要退錢,佢當然唔想喇!!

子爵府

引用:Quote:PinPin+發表於+15-10-23+23:47+下?

原帖由 tester5 於 15-10-24 發表
如果我是樓主,佢既然不敢開名話我,尾彩佢攞晒冇問題,根本冇人知邊位係我,我唔會care.
我要錢就是了,也 ...
由我10月14日問賣家幾時有貨開始,佢d態度已經唔好,我喺ig已即時unfollow佢

侯爵府

小咗3行,叫人拉長先搞笑,根本係兩回事。

珍珠宮

果個人咁冇常識仲學人賣衫,所有衫無論咩成份洗完點都會縮水架,仲點濕水忟得長,唔縮多d都偷笑
針織衫係有彈性,但係係相對架,你長度忟長左,相對地都會窄左

翡翠宮

其實,對方係有問題,不過如果比我咁上網買,都預左唔係同相一樣!如果收到貨發現真係咁最多冇下次,但我唔會問返買家,因為問左又點?想佢點?一定唔會退錢架啦…

翡翠宮

Makeupforever 發表於 15-10-24 00:00
我唔岩既地方係我冇check貨,二來語氣重
但件衫確實兩回事,假野當真野賣,我冇辦法接受,咁最後喺Whatsapp ...
現在別人未開你名,你卻先開人名,貨又照可以退,你應該再冇不滿了吧

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

網上買衫, 買鞋我都中過伏, 而家真係唔敢係網上買衣服鞋襪

大宅

我好明你嬲乜既,但係check 左都照收貨而且佢事前講明無退錢換貨既條款下,其實你問咩都哂氣

首頁

尾頁

跳至