夫婦情感

跳至

首頁
23456...10

尾頁

侯爵府

回覆:男朋友話吾想結婚

唔想結婚就唔好俾佢做d結左婚既野啦。

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回

完全沒有結婚計劃, 即是你不是他的MISS RIGHT la.......... 不要以為同居可以解決問題, 只會拖住你的青春。走吧...........

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

如果你係想結婚,咁就搵過第二個la

子爵府

有男人就係唔想承擔所以無結婚既打算,亦有男人純粹未遇到對的人,所以唔打算同女朋友結婚
我唔知你男朋友係以上邊一類,但起碼佢唔會為結婚而結婚,好多男男女女結婚只係因為自己年紀唔細喇而去結婚。就算結左婚亦只係繼續維持呢段好似可有可無既關係。

結婚係兩個人共同相愛,想以後共同生活而作出既終生決定。唔係拍拖拍左一段時間就諗結婚。

正所謂平淡是福。拍拖悶唔代表兩個人相處有問題,拍拖唔一定要次次安排活動先係相處得好。
我同老公拍拖4年,拍拖期間好少行街,悶但兩個人係屋企都好滿足。
既然對方都坦白無同你有結婚既打算,樓主唔好浪費青春了。

子爵府

BK Milk勳章

回覆:meowdong 的帖子

我覺得諗清楚自己要d乜,
如果只係同呢個一齊就開心,就繼續拍囉,但唔好再諗結婚喇。
如果心目中都係好想結婚,我諗你搵過第二個男友吧。

其實我覺得你男友最離奇,係喊囉。 代表咩? 希望博同情? 我覺得只係唔想你再迫佢結婚吧。
你有冇了解下點解佢咁抗拒結婚?

唔係想打沉你,見家長不代表什麼。 特別係男既已表明唔想結婚, 到時佢家人問起結婚打算,都唔知點答。

Good Luck.

子爵府

回覆 艾森 的帖子

我覺得男人甘講 , 其實暗示緊同你講分手 , 既然大家都沒共同目標 ,分手是一件好事 ,JM , 趁早找第二個男人呀,再拖下去沒咩好結果

伯爵府

佢都講得咁白, 你真係仲留o向樹?? next 啦

大宅

食得好勳章 美好大世界2017勳章 BK Milk勳章

唔想同你結,拍十幾廿年都唔會結得成,理由千千萬萬個。要結,拍拖一個月都可以結。
簡單講,你地目標唔同,好難行落去。再者,大家都覺得感情有問題,結婚都只係逃避,以為結婚可以解決只係一廂情願。
明星都見得多,拍得長唔代表會結婚,你睇伊健,周杰倫等等都知,而且呢d唔係明星獨有的,現實生活都好多借鏡。
問清楚自已內心先啦!

大宅

其實佢都講得好白吓,你仲唔明?

如果一個人想同你有將來,唔會咁講嘢架。如果拍兩年都已經覺得悶到受唔住,點同你過下半世呀?

JM, 唔好再等喇,快D搵個第二個啦.

大宅

引用:好簡單 你並唔係佢結婚對象 同居 任佢消磨

原帖由 HAZEL920 於 15-12-07 發表
好簡單 你並唔係佢結婚對象 同居 任佢消磨 更加令佢無意欲娶你
任佢消磨係指?

大宅

引用:好簡單 你並唔係佢結婚對象 同居 任佢消磨

原帖由 HAZEL920 於 15-12-07 發表
好簡單 你並唔係佢結婚對象 同居 任佢消磨 更加令佢無意欲娶你
任佢消磨係指?

大宅

引用:識幾個同女朋友講唔會結婚,一散左同第二個

原帖由 marykk 於 15-12-07 發表
識幾個同女朋友講唔會結婚,一散左同第二個一齊就閃婚。

男爵府

引用:上星期六,+我男朋友好清楚話我知佢無結婚計

原帖由 meowdong 於 15-12-07 發表
上星期六, 我男朋友好清楚話我知佢無結婚計劃, 無timeline , 只係話呢幾年內無打算及吾想結婚, 我心入面一 ...
拍拖7年(實際兩年)??吾明 即是幾多年?

大宅

我覺得妳男朋友都唔想比妳溶入佢屋企,都唔想跟妳有將來…
之前系都要送結婚禮物比佢家姐…而家又講到咁明…
妳還存在憧憬?唔好浪費時間啦~

jlshe

別墅

回覆 wing1388 的帖子

子爵府

引用:回覆+艾森+的帖子我覺得男人甘講+,+其實暗

原帖由 yan02 於 15-12-08 發表
回覆 艾森 的帖子

我覺得男人甘講 , 其實暗示緊同你講分手 , 既然大家都沒共同目標 ,分手是一件好事 ,JM , ...
我覺得男方唔係想分手,係坦白咁講出自己無結婚既打算,真係有唔少人係無結婚既打算,而且無男女之分。或者樓主男朋友認為樓主唔係自己既既終身對象,唔係唔愛,只係未愛到想與對方共渡一生。

男爵府

畀面勳章

個男仔唔夠愛你
你不如唔好浪費青春

禁止訪問

大宅

JM,分開啦。我識我老婆第三個月已經買樓要同佢結婚。妳男友根本唔愛妳。

珍珠宮

就算幾有feel 都有, 大家對婚姻態度唔一致都已經唔能夠繼續行啦… 俾你拖多幾年你始終會後悔架喎

首頁
23456...10

尾頁

跳至