自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆:呻一下, 老師你著曬羽絨, 學生帶條純黑頸巾都被警告

規矩係死嘅,唔通唔舒服帶條頸巾都唔得,有冇咁嚴呀?

男爵府

Sallyb1a 發表於 15-12-8 14:23
我唔明點解 主任要專登點名炳樓主個女?

主任覺得有威嚴D 定係點?

我有問, 因為中1坐最前, 被台上的主任一眼睇到. 而且我女又怕煩, 無講佢病. 怕被話駁嘴. 再鬧金D.

禁止訪問

畀面勳章

引用:跌斷手都係放七日病假、老實講好唔人道、我

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

好唔人道....

咁著樽領係底..又要唔要寫手冊記過呢?

子爵府

2018復活節勳章

直情寫封家長信啦

大宅

引用:Quote:原帖由+miu1998+於+15-12-08+發表跌

原帖由 Hoining 於 15-12-08 發表
我仔學校都係咁,訓導仲安排同學幫佢拎書包上課室同午餐喺小食部買飯盒,結果佢斷手請咗成個月病假, ...
當然平時盡量都不請病假、我囝本身唔鍾意請假、如果考試測驗佢發燒都堅持返架

伯爵府

好媽媽勳章

睇到我眼火爆!!
覺得凍,戴條頸巾都要記過?有冇人性㗎?
每個人感温都不同,而且天文台報14度,不等於全港每區都係14度!
仲有,戴條頸巾對個人學習,學校形象,有何影響呢????

chan803    發表於 15-12-8 20:51
tzeyeemama    發表於 15-12-8 16:03

男爵府

我的育兒心得勳章 熱血勳章

呢間學校當d學生係乜

子爵府

頸巾都唔得。。

子爵府

我侄女傳統中學要低過某度數才可穿綿襖
她媽媽預早寫手册注明體弱,要求特早轉冬季校服
穿綿襖,都没有麻煩

我相信有特別理由,預先通告
校方不會不近人情的

男爵府

回覆:blee427 的帖子

唔帶得頸巾就著件厚樽領衫打底啦。

珍珠宮

樓主你NG好咁嬲LA,阿女身體要緊,先係度祝佢早日康復

講開頸巾,我讀中學果時,學校係規定10度以下先比戴

伯爵府

可唔可以叫醫生寫紙證明你女需要帶頸巾保護返條氣管?同埋我都會向學校反映囉,一係佢地都係著咁少!

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:回覆+Gmama+的帖子開學已經講,+病假都係10

原帖由 blee427 於 15-12-08 發表
回覆 Gmama 的帖子

開學已經講, 病假都係10日內. 中學生要學識保重身體.
就係要保護自己先用頸巾,個主任邏輯有無問題呀,不如直接同校長反映下,哩D人適唔適合做主任啦!

男爵府

引用:我侄女傳統中學要低過某度數才可穿綿襖她媽

原帖由 Tinkerbell 於 15-12-08 發表
我侄女傳統中學要低過某度數才可穿綿襖
她媽媽預早寫手册注明體弱,要求特早轉冬季校服
穿綿襖,都没有麻煩 ...
其實昨天早,我哋那區是13.6,但老師話計天文台溫度。 我今日一定會寫家長信

公爵府

使唔使咁嚴? 我仔學校講明唔會規定幾度先可以著咩保暖衣物,總之一定整齊校服,外套你覺得有需要就著,顏色一定要黑或深藍冇圖案就可以

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆:blee427 的帖子

請假扣操行

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

blee427 發表於 15-12-8 14:25
我有問, 因為中1坐最前, 被台上的主任一眼睇到. 而且我女又怕煩, 無講佢病. 怕被話駁嘴. 再鬧金D. ...

主任 要有威嚴,嚇親班學生添 。

同埋直接寫封信比主任。

希望你女早日康復。

侯爵府

belgiumchoco 發表於 15-12-8 13:47
病假都限一年10日?萬一唔好彩,同一年有手足口同水痘,唔通學校想學生帶病返去傳染人?

帶頸巾都要限幾度 ...
係囉...咩學校, 病假都有限??? 我都知有小朋友有手足口病放足兩個星期, 學校無理由唔俾佢放噃....

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:阿女已經病左個幾星期,+好翻一D.+星期六翻

原帖由 blee427 於 15-12-08 發表
阿女已經病左個幾星期, 好翻一D. 星期六翻風又來料. 學校一年最多請10日假, 唔係扣操行. 昨天早已經唔C服, ...
咁你做父母可以先為女兒寫手册㗎!
點解自己唔做咗先而怪執行校規嘅老師?

首頁
23456...9

尾頁

跳至