影視娛樂

跳至

首頁
23456...58

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 希澂 於 16-01-26 發表我基本

原帖由 Pr0udfish 於 16-01-27 發表
JM我好似第一次在bk見到有人追蔣英實。我估你一是好愛歷史劇,一是好愛大韓民國萬歲!

...
睇漏左,原來你已經追緊,歡迎歡迎!

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章

引用:Quote:希澂 發表於 16-1-26 23:10 我基本上

原帖由 meow~meow 於 16-01-27 發表
厲害!厲害!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 希澂 於 16-01-26 發表我基本

JM我好似第一次在bk見到有人追蔣英實。我估你一是好愛歷史劇,一是好愛大韓民國萬歲!

...
妳估中呀 我愛歷史劇,又好愛民國,而且講天文亦有興趣

Pr0udfish    發表於 16-1-27 20:19

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 Pr0udfish 於 16-01-27 發表J

睇漏左,原來你已經追緊,歡迎歡迎!
有追所以入黎熱鬧下

子爵府

今期追武林同水e套

Pr0udfish    發表於 16-1-27 20:19

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

呢套有興趣, 已download, 我無乜睇西片, 呢套剩係令我諗起許紹雄同黃日華果套

伯爵府

2018復活節勳章

引用:呢套有興趣, 已download, 我無乜睇西片, 呢

原帖由 goo_littlebb 於 16-01-27 發表
呢套有興趣, 已download, 我無乜睇西片, 呢套剩係令我諗起許紹雄同黃日華果套 ...
唔係郭晉安咩?我記得商天娥好陰功,要做morning sir阿媽。

Morning sir成日响南生圍等收摩斯密碼。

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 goo_littlebb 於 16-01-27 發

唔係郭晉安咩?我記得商天娥好陰功,要做morning sir阿媽。

Morning sir成日响南生圍等收摩斯密碼 ...
係郭晉安咩?可能我記錯啦!

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由 meow~meow 於 16-01-25 發表

原帖由 Pr0udfish 於 16-01-25 發表
另外兩單:

大邱青蛙少年事件,又稱城西小學生失縱事件,相關電影叫做《孩子們》。
Google 三件案,此劇係根據華城失蹤案改編? 幾嚇人的案件,凶手殘忍,仲要針對女性……遲疑開唔開……

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 Pr0udfish 於 16-01-25 發表

原帖由 Sumyeema1 於 16-01-27 發表
Google 三件案,此劇係根據華城失蹤案改編? 幾嚇人的案件,凶手殘忍,仲要針對女性……遲疑開唔開……

...
兩集所見,都是側寫d案件,唔恐怖架。

一係你等我地睇多一兩集再決定吖。

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 Pr0udfish 於 16-01-27 發表

原帖由 goo_littlebb 於 16-01-27 發表
係郭晉安咩?可能我記錯啦!
排到期開始睇未呀?

子爵府

Sumyeema1 發表於 16-1-27 21:47

...
有啲地方會感到陰森, 令人緊張, 始終是懸疑片

但我又要驚, 又要睇

珍珠宮

Pr0udfish 發表於 16-1-27 22:16
兩集所見,都是側寫d案件,唔恐怖架。

一係你等我地睇多一兩集再決定吖。
其實用對講機果個警察係咪比警察開槍打死左?

子爵府

希澂 發表於 16-1-27 23:03
其實用對講機果個警察係咪比警察開槍打死左?
你指李刑警? 未有交代, 等編劇講故仔

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 goo_littlebb 於 16-01-27 發

排到期開始睇未呀?
download左2集, 聽日開啦!

珍珠宮

引用:Quote:希澂 發表於 16-1-27 23:03 其實用對

原帖由 MC1128 於 16-01-27 發表
你指李刑警? 未有交代, 等編劇講故仔
有D字幕我唔明,怕自己睇漏左,原來未講,唔該晒

子爵府

回覆:《Signal 》金惠秀 李帝勛 趙震雄

當你預知事情發生,卻無力改變,好緊張!今晚可能無中字都心急想知救唔救到人

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

看完第三集專案組員開始build up team spirit。26年後案件再現和26年前阻止案件發生的時空交叉點處理不俗,沒有讓人感覺混亂且帶緊張感。這集開初集中在游說1989年的李材韓相信2015年的朴海英,但並沒有讓案件節奏慢下來。金惠秀暫時來說戲份尚少,之後應該會增多。繼續關注。

Pr0udfish    發表於 16-1-30 16:58
希澂    發表於 16-1-30 14:50

珍珠宮

MC1128 發表於 16-1-30 11:52
當你預知事情發生,卻無力改變,好緊張!今晚可能無中字都心急想知救唔救到人

...
係囉, 諗住救到, 可能時間太近, 救唔切, 今日睇完我清晰左 d 時間交錯位, 今集比先兩集緊張

伯爵府

2018復活節勳章

引用:當你預知事情發生,卻無力改變,好緊張!今

原帖由 MC1128 於 16-01-30 發表

...
今集開始有好強的無力感。每個角色都背負一些傷痛亦希望能糾正的過去:朴海英的哥哥,於車秀賢來說,是她失去的愛人李才韓,於當時的李才韓來說,就是他的暗戀對象。

他們明知改變了過去,會同時改變現在,但因為事件的主角是自己所關愛的人,似乎無所選擇,可惜他們都無法控制改變了是更好或更壞的最後結果。

還有朴海英在車上一番令人心寒的說話,懸案犯人可能已死/坐緊監/移民,但更可能仍在我們周圍。此番說話簡直同殺人回憶裡宋康昊那個大餅鏡頭有異曲同工之妙,那些犯罪者,可能正在戲院,在家,望著螢幕陰狠地笑著,你班傻瓜,拍管拍,老子仍然逍遙法外!

首頁
23456...58

尾頁

跳至