自由報料

跳至

首頁
23456...16

尾頁

大宅

可以自己上順豐網站CHECK件件係咪到咗7仔.如果到咗7仔,可以自己去拎啦.
我係完全收唔到SMS,但CHECK 到已到7仔.亦成功收貨.

大宅

回覆:博客來訂書,收到未?

我2個order都係排緊隊送去7-11,打去sf問又話吾可以改去服務站拎,話博客來規定左7-11拎

大宅

引用:可以自己上順豐網站CHECK件件係咪到咗7仔.

原帖由 joeysia 於 16-01-28 發表
可以自己上順豐網站CHECK件件係咪到咗7仔.如果到咗7仔,可以自己去拎啦.
我係完全收唔到SMS,但CHECK 到已到7 ...
吾使show短信都拎到?因為我問過sf話一定要本人show短信,轉發都吾得

大宅

回覆 Peppers13 的帖子

吓,你個間咁嚴,我第一次去拎(訂咗2次),個間睇都唔睇,叫我自己寫個號碼俾佢搵份件喎.所以第2次冇SMS,就咁俾個NO.佢搵.

大宅

引用:未、知道免運費預左等、反而好多書無貨都訂

原帖由 luckybaby2011 於 16-01-28 發表
未、知道免運費預左等、反而好多書無貨都訂唔到失望d...其實都要等點解唔俾我訂埋

...
我都係好多想要都無貨
反正都係等

大宅

wyeth冷知識勳章

引用:可以自己上順豐網站CHECK件件係咪到咗7仔.

我係完全收唔到SMS,但CHECK 到已到7 ...
請問係唔係用訂單編號係順豐查?定係你已經有運單號可以查?謝謝

大宅

引用:回覆+Peppers13+的帖子吓,你個間咁嚴,我第

回覆 Peppers13 的帖子

吓,你個間咁嚴,我第一次去拎(訂咗2次),個間睇都唔睇,叫我自己寫個號碼俾佢搵份件喎 ...
我係打去sf熱缐問,因為我之後有幾日吾係香港,我問佢我叫人拎個單number去代拎得吾得,佢話吾得,要本人show短信先拎得,咁我話我吾係香港點拎呀,佢叫我聯絡返博客來喎

男爵府

回覆:博客來訂書,收到未?

我20號零晨訂,到24號話要調貨,26號忽然又話有庫存,27下午收到電郵話已交順豐,仲比埋個配送單號碼我,但上順豐網頁查,一路都係話無呢個郵件

wcpcelia    發表於 16-1-28 14:02

大宅

Peppers13 發表於 16-1-28 13:20
我係打去sf熱缐問,因為我之後有幾日吾係香港,我問佢我叫人拎個單number去代拎得吾得,佢話吾得,要本人sh ...
唔駛打去SF問啦..如果件件真係去咗7仔.搵人代拎都得.我朋友搵佢老公攞.完全冇問題.

大宅

引用:我20號零晨訂,到24號話要調貨,26號忽然又

原帖由 kylie2006 於 16-01-28 發表
我20號零晨訂,到24號話要調貨,26號忽然又話有庫存,27下午收到電郵話已交順豐,仲比埋個配送單號碼我,但 ...
我24號收到電郵話寄出,要26號晚先上網check到status

大宅

引用:Quote:Peppers13+發表於+16-1-28+13:20+我

唔駛打去SF問啦..如果件件真係去咗7仔.搵人代拎都得.我朋友搵佢老公攞.完全冇問題.
...
我都覺得邊會咁嚴一定要本人先拎得ga

大宅

智昂 發表於 16-1-28 13:07
請問係唔係用訂單編號係順豐查?定係你已經有運單號可以查?謝謝
佢如果寄出咗件,會有電郵通知你.通常要過1-2日先查到份件去到邊,我就係自己上網CHECK 到已經去到7仔,所以搵老公去仔拎,但又冇收到SMS

子爵府

joeysia 發表於 16-1-28 13:51
...
唔該晒, 等我都去7仔試下攞先, 我件貨到左7仔兩日, 打去SF問, 催佢SEND 訊息, 都無下文, 淨係話叫我等, 會盡快send 比我.

侯爵府

剛收到e-mail話"調貨中",可能有排等

侯爵府

畀面勳章

Tokugawa 發表於 16-1-28 08:20
回覆 daisy17772 的帖子

Try to call SF to see if they can make arrangement

I can only call when the books are sent out from Taiwan? I just checked, some books 01/28 寄出, some books 出貨處理中. So my books will have to be collected in two rounds?

男爵府

開心吸收勳章 我的育兒心得勳章

我樓下嗰間7仔都要我show sms先有得拎

侯爵府

畀面勳章

What's SF contact number to call? thanks all.

侯爵府

畀面勳章

joeysia 發表於 16-1-28 13:51
...
I'm leaving HK tomorrow, but still haven't received email or SMS informing me about collection. I checked book.tw account, some books are sent out today.
So I worry that I may not receive the SMS in Japan. What can I do? Will 7-11 accept my family come collect with the email or the order no.?

大宅

wyeth冷知識勳章

引用:Quote:智昂+發表於+16-1-28+13:07+請問係唔

佢如果寄出咗件,會有電郵通知你.通常要過1-2日先查到份件去到邊,我就係自己上網CHECK 到已經去到7仔,所以搵 ...
唔該曬你,我都查到張單,不過都係未收到sms

子爵府

虎到金來勳章

智昂 發表於 16-1-28 15:57
唔該曬你,我都查到張單,不過都係未收到sms

我見佢星期二已到7仔但未收到sms, 今日問客服, 佢話重發SMS比我, 之後收到sms話明天前要取!

首頁
23456...16

尾頁

跳至