自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

hashtag影視迷勳章

引用:我自問分唔到,兩個小朋友一收就袋晒入我袋

原帖由 綠荳媽媽 於 16-02-09 發表
我自問分唔到,兩個小朋友一收就袋晒入我袋,連利是封都無望清楚,呢頭又要提小朋友講恭喜說話,呢頭又要攞 ...
我自己盡量會记,每封順序放,記住邊個俾先就得,有D利事封易認又會記得。

大宅

回覆:點解咁勁分到邊個封幾$

我初一見咗40人,咁多封利是都分到,晚上裝下銀碼就寫名,十五先開。

珍珠宮

畀面勳章

同問,... .我真係分唔到邊個打邊個

除非個利士封好特別啦

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

我大約會記得

I 大蚊豬   

子爵府

我自問分唔到,兩個小朋友一收就袋晒入我袋,連利是封都無望清楚,呢頭又要提小朋友講恭喜說話,呢頭又要攞 ...
我都冇記,除非細個時刻意記住利是封外表啦!不過我們覺得大封的對方會用特別利是封或有姓名的等人容易認得估到

大宅

我記得架,人地一比完我我會望下認住,咁如果唔記得,而人地又比得多,咪曬左人地既心意

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我順次序放,記返收利是嘅先後次序,就會記得。

男爵府

引用:Quote:原帖由 綠荳媽媽 於 16-02-09 發表我

原帖由 咸蛋三寶飯 於 16-02-09 發表
我知有啲人會即場mark名。
我以前個30幾歲女同事,真係見佢mark 低!

男爵府

引用:Quote:原帖由+咸蛋三寶飯+於+16-02-09+發表

原帖由 lulumelody 於 16-02-10 發表
我以前個30幾歲女同事,真係見佢mark 低!
咁做其實有啲唔係幾好睇囉!

男爵府

引用:Quote:咸蛋三寶飯+發表於+16-2-9+23:36+我

原帖由 麵包超人^o^ 於 16-02-10 發表
咁醜怪.........
係,好樣衰!

伯爵府

回覆:cherrieloy 的帖子

係!我也不能分到邊個打邊個封的

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我認我蠢, 從來認唔到, 有冇俾我都唔記得, 因只記住唔好俾漏人哋, 怕人講有誤會就唔好啦, 但有D人真係好勁架, 唔駛MARK, 記得清晒佢個俾之餘, 仲記得人家上年封幾多錢添噃, 好恐怖架。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

99好勁,佢分到架

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+baby_chu+於+16-02-10+發表佢

原帖由 木土土 於 16-02-10 發表
用得呢d,就係想人家認得,通常唔會封得少!
梗係唔係啦!金額唔會介意,除咗果D平日巴巴閉閉,但滿口斤斤計較嘅人,通常我都唔理金額!

男爵府

引用:Quote:原帖由 Kencbr 於 16-02-10 發表依家

原帖由 大眼的Dog 於 16-02-10 發表
嘩, 你每一家都去拜年? 點解咁多家都俾你既?
以前都係全部由7層舊公屋搬過去新公屋,其實個個都識,所以一搭lift就已經收好多利是

公爵府

好媽媽勳章

我媽真係認到!但我自已就認唔到,除非個利是封好特別

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

少少地幾個就認得啫

伯爵府

熱血勳章

真係完全認唔到,有時特別大封果啲我都想知係邊位封~習慣左全部10.20

子爵府

回覆 lulumelody 的帖子

我地5X歲的姐姐都會MARK LA...

水晶宮

我由細記到大 慣晒,一收利士望兩眼先入袋,走左就用筆mark 名

首頁

尾頁

跳至