夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

初初有,因為初初我唔多適應湊子,好希望老公會幫手,覺得會幫手的老公就係愛我的老公,但係我看開佐,佢唔做家務因為有一半責任都係申奶奶種成佢咁,我認清楚唔做家務唔等於唔愛我的,.所以啊仔依家都四歳,感情都無變.都係咁囉。

禁止訪問

回覆:milky_peko12 的帖子

大宅

引用:初初有,因為初初我唔多適應湊子,好希望老公

原帖由 Becky6668yes 於 16-04-19 發表
初初有,因為初初我唔多適應湊子,好希望老公會幫手,覺得會幫手的老公就係愛我的老公,但係我看開佐,佢唔做家 ...
我同你諗法一樣,生前生後都希望老公會主動照顧我多d,而家BB 兩個月,覺得關係差左,好似自己單性繁殖咁,個女佢無份咁,極少主動關心我,佢個心成日掛住打機,一有時間就淨係想打機,話完佢都只係好少少....
個女大家都有份,成日要人話先肯幫手湊下,真係超級心淡

大宅

認識瑞士牛牛第二回

引用:Quote:原帖由+Becky6668yes+於+16-04-19+發

原帖由 natalie1228 於 16-04-19 發表
我同你諗法一樣,生前生後都希望老公會主動照顧我多d,而家BB 兩個月,覺得關係差左,好似自己單性繁殖咁, ...
啲男人生完仲係要打機,浪費時間,我仔發燒,我老公抱陣都要手持電話,真係憎到無嘢講,連鬧都廢是

大宅

認識瑞士牛牛第二回

引用:初初有,因為初初我唔多適應湊子,好希望老公

原帖由 Becky6668yes 於 16-04-19 發表
初初有,因為初初我唔多適應湊子,好希望老公會幫手,覺得會幫手的老公就係愛我的老公,但係我看開佐,佢唔做家 ...
我老公反而會做家務,佢覺得咁係錫我,但就少咗關心我,我又覺得我唔係要工人呀,好矛盾

大宅

引用:Quote:原帖由+natalie1228+於+16-04-19+發

原帖由 hdipip 於 16-04-19 發表
啲男人生完仲係要打機,浪費時間,我仔發燒,我老公抱陣都要手持電話,真係憎到無嘢講,連鬧都廢是

...
點解你忍到既?好厲害

安慰下自己吧~肯做家務既男人真係好少嫁咋,唯有叫自己多d 欣賞,少d 挑剔

大宅

認識瑞士牛牛第二回

引用:Quote:原帖由+hdipip+於+16-04-19+發表啲男

原帖由 natalie1228 於 16-04-19 發表
點解你忍到既?好厲害

安慰下自己吧~肯做家務既男人真係好少嫁咋,唯有叫自己多d 欣賞,少d ...
所以我都唔出聲啦,人無完美嘅,但我最忍唔到係湊仔時掛住打機,感覺好差,一有時間就打機,我要求過一星期一日唔打得唔得,結果嗌大交話唔得,唉,長期好多呢啲不滿就好負面咁諗嘢,久而久之話都廢是話啦

複式洋房

回覆:hdipip 的帖子

開始個時會,因為都係新手爸媽,會手忙腳亂同意見不合,慢慢搵到共識會好好多。

大宅

回覆 natalie1228 的帖子

所以我都看開佐了,見到打機都費事話佢,只要我叫佢幫手佢有幫都算了,因為我老公話返工壓力大咼,要打下機減壓咼,總之都係自己看開D算了。

別墅

引用:會,見到佢咩都唔順眼

原帖由 yuenmanapple 於 16-04-06 發表
會,見到佢咩都唔順眼

別墅

引用:有左囝囝後,同c6感情轉差,大家為小朋友各

原帖由 vickilwh 於 16-04-17 發表
有左囝囝後,同c6感情轉差,大家為小朋友各有己見,並不如想像中生活美滿

...
絕對認同,尤其在囡囡教育上,大家都要上班,為何不能分擔阿囡的學業問題,現在阿囡只係k3,只係叫佢係我要ot的日子,檢查阿囡的功課都懶得去睇,已經冇叫佢幫阿囡溫習,就算46教育程度唔高,都起碼識睇阿囡功課的字體,但佢係睇都懶得去睇,只係問阿囡做完未咁就算啦。成日係阿囡面前講“你唔做功課一陣你阿媽又發癲”,又唔諗下我發癲的真正原因,係因為冇人分擔,我都想放工後有自己空間,而唔係放工後就要教囡,46就係到打機睇片,如果係咁當初就唔好生,生咗的話就算要天生天養,基本教育唔係都應該要教嗎

大宅

引用:Quote:原帖由+natalie1228+於+16-04-19+發

原帖由 hdipip 於 16-04-19 發表
所以我都唔出聲啦,人無完美嘅,但我最忍唔到係湊仔時掛住打機,感覺好差,一有時間就打機,我要求過一星期 ...
湊住阿B 打機,我應該會即時話,你再打我即時會掉爛你部機/.電話

大宅

引用:回覆+natalie1228+的帖子所以我都看開佐了,

原帖由 Becky6668yes 於 16-04-21 發表

所以我都看開佐了,見到打機都費事話佢,只要我叫佢幫手佢有幫都算了,因為我老公話 ...
我就係嬲我老公,成日要人踢先郁,搞到我自己都覺得自煩

大宅

我有時同樓下屋村的師奶朋友傾開計,個個都係到申話只佬踢都唔郁,看來大部分男人都係咁。

大宅

認識瑞士牛牛第二回

引用:Quote:原帖由+hdipip+於+16-04-19+發表所以

原帖由 natalie1228 於 16-04-21 發表
湊住阿B 打機,我應該會即時話,你再打我即時會掉爛你部機/.電話

...
話得多都煩,仲想話都仲會嬲,我當個仔得我一個人,咩都自己做無咁嬲,反而咁c6 會知衰

複式洋房

引用:Quote:原帖由 hdipip 於 16-04-19 發表所以

原帖由 natalie1228 於 16-04-21 發表

...
呢個對話我都講過,他會即時吾打,之後又打反

大宅

引用:Quote:原帖由+natalie1228+於+16-04-21+發

原帖由 Candy1122 於 16-04-21 發表
呢個對話我都講過,他會即時吾打,之後又打反
我C6都係不停挑戰我底線

大宅

引用:有,完全兩個人,好後悔點解當初應成佢話生

原帖由 fy_925 於 16-04-02 發表
有,完全兩個人,好後悔點解當初應成佢話生出來
我都有,不過見到個bb就知道我無左佢唔得

男爵府

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

hellomimii 發表於 16-4-22 20:04
我都有,不過見到個bb就知道我無左佢唔得
你c6睇死你冇左五得?

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

回覆:生完小朋友後

初頭一定有,自己注意力集中個BB,湊仔又有壓力,老公又幫唔到或唔放心比佢湊,沖支奶都唔合我心意,覺得佢阻頭阻勢,試過趕佢出街,叫佢唔好嘈住我及影響我情緒。。呢啲都發生係坐月嗰時,後來搵到個好工人,我又返反工,咁關係就改善咗,眨眼十年前嘅事了

主 賜 平 安

首頁

尾頁

跳至