自由講場

跳至

首頁
23456...12

尾頁

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:其實點解日劇後期會比韓劇追過曬?

Sorry 一套韓劇都未睇過

大宅

八婆仔@ 發表於 16-4-17 08:46
其實我覺得韓劇好老討,男女主角個樣好娘

珍珠宮

引用:+本帖最後由+八婆仔@+於+16-4-17+09:20+編

原帖由 八婆仔@ 於 16-04-17 發表

其實我覺得韓劇好老討,男女主角個樣好娘
Same

珍珠宮

日劇真係睇細緻位,劇本亦如是,我無放棄過睇日劇係因為呢個原因。

韓劇大台播個的亦可以好鬼悶,copy個型式,宫庭,家族,貧富之戀但有爆套出來好睇就好睇羅。

我反而力推TVN的劇,好似無乜包袱,題材濶,最近一套signal超强。

留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

珍珠宮

引用:其實我唔中意睇韓劇

原帖由 凍檸檬茶 於 16-04-17 發表
其實我唔中意睇韓劇
我都係,我覺得韓國劇啲演員啲表情動作都好誇完全都唔覺啲男主角靚仔
反而我好意睇日劇,雖然近呢幾年日劇麻麻地,但係只少起碼唔係下下講愛情,內容多元化

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

oran04 發表於 16-4-17 10:31
我覺得日劇有時啲對白幾肉麻骨痹,韓劇我喜歡非言情類
agree

珍珠宮

日劇我少睇好難評論,但之前一個日本既音樂節目,歌手/樂隊既衣著舞蹈仍然維持喺80年代既風格,我仲以為自己睇緊80年代既重播節目,其中一隊仲係日本神枱級既樂隊。

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

青青河邊草 發表於 16-4-17 10:18
日劇開始一個pattern咁
少左驚喜
雖然我仲鍾意睇木村
我鐘意堂本光一,有劇會追

珍珠宮

引用:向來唔鐘意日劇,男既唔夠高大帥,女既扮cute

原帖由 家龍mA 於 16-04-17 發表

向來唔鐘意日劇,男既唔夠高大帥,女既扮cute,成日懶毅志…(個 ...
睇日劇(以前啲劇)有好沉重好壓抑既感覺,返而韓劇內容輕鬆,劇情多元化,人靚境靚,劇情吸引又創新,日劇/日本藝能界有種廿年如一日既感覺,無乜改變。

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

子爵府

日劇我覺得較勵志,韓劇大多情愛兼老土。
我始終鐘意日劇,個背景都靚好多,又舒服又自然。

子爵府

引用:韓劇既愛情可能係大家所响往既+所以d女咪好

原帖由 wannabe118 於 16-04-17 發表
韓劇既愛情可能係大家所响往既 所以d女咪好中意睇囉。

同埋 人基本上有羊群心理 當佢hit hit地時 就引到更 ...
我都覺得係跟風,所以多人愛睇韓劇,其實睇開日劇仍然都會睇日劇!韓劇真係麻麻地,老套d!仲有果d好多比師奶啊姐視為老公的韓星,真係唔識欣賞,最近好hit果個塊面白過「白板」,真係好

子爵府

mara 發表於 16-4-17 11:38
我都覺得係跟風,所以多人愛睇韓劇,其實睇開日劇仍然都會睇日劇!韓劇真係麻麻地,老套d!仲有果d好多比師 ...

冇錯,韓男好乸型,完全零興趣。我睇大陸劇,至少識聽,唔會盲目崇韓。

珍珠宮

月牙兒♡ 發表於 16-4-17 11:39
冇錯,韓男好乸型,完全零興趣。我睇大陸劇,至少識聽,唔會盲目崇韓。
...
日本仔仲乸型

大宅

回覆:bearbear333 的帖子

其實不多鍾意睇日劇,感覺上日本人比較容易變態。個人感覺。

大宅

引用:Quote:原帖由 凍檸檬茶 於 16-04-17 發表其

原帖由 Umelee 於 16-04-17 發表
Me too!完全零興趣!應該話所有韓式炸雞,化粧,飄眉?衣物...完全零興趣!

...
我都係

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鍾意日劇。劇種多元。劇情緊湊。演員表演洽到好處。要文靜有文靜。要浮誇有浮誇。

韓劇內容萬變不離其宗。咩劇種都一定會有窮女富二代愛情線。一條公式玩哂。一套劇起碼廿集劇情夾硬拖長。演員全部都好造作。演技只屬表面。冇乜演員真係演倒深層戲。女演員人格分裂咁。文靜時好似全世界欠咗佢咁慘。同人爭拗時即七情上面依牙鬆貢勁粗魯。同時唔知點解韓國到而家成個 package 都仲有一浸娘味。或者因為以上原因所以韓劇感動唔到我去睇。

大宅

剩係睇日劇唔睇韓劇 唔覺得日劇比韓劇追過晒

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+家龍mA+於+16-04-17+發表本帖

原帖由 ipodbaby_123 於 16-04-17 發表
睇日劇(以前啲劇)有好沉重好壓抑既感覺,返而韓劇內容輕鬆,劇情多元化,人靚境靚,劇 ...
不能同意更多

大宅

韓男主角比日本男更浪漫 說話更直接

日本男主角唔夠肉麻 女仔就「係係係」咁點頭 太含蓄

香港女仔一般鐘意可以爽快 可以同男仔講嘢大大聲 所以容易代入韓式愛情

首頁
23456...12

尾頁

跳至