夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:bf 叫我陪佢麻麻做手術

比著我都唔會去
要去都同埋男友一齊去
又唔係結左婚 用咩身分去陪佢入院
樓主男友呢種男人又係睇屋企人大過天
嫁左入去都有排受 早走早著啦
我自己都受緊 有苦自己知

男爵府

點解男友會叫你去?佢麻麻做手術都係大事吧,一個屋企人都唔係度,唔得閒請假都要去喇

大宅

回覆 ARabbit 的帖子

就算不是bf嫲嫲!如得閒我會陪,當做義工,只是送佢去E院,跟住接佢回家啫!最多煮餐粥,你男友梗系同家人講,呢排你得閒無需工作,你去可以,亦希望家人对你加分!不明白你為何拒絕!未必入左門至做。

草莓忌廉包    發表於 16-4-24 14:32

大宅

回覆 吖B 的帖子

白內障系好簡單手術,可能佢男友D長輩系人渣,佢同嫲嫲好好感情,所以要求佢愛同信任的人陪去!我相信佢放工會即去睇嫲嫲,如你愛bf,這樣做只是等佢冇咁擔心!可能佢一早請左假,公司突然不批!佢又不是叫你請假.陪!如這樣就話要分手,咁不要拍拖!單身不需負責任!

大宅

其實咪當幫下一位孤獨的老人家去睇醫生,唔好話男友麻麻,當係一個普通老人家,身邊冇一個可以盡孝陪佢,你又反正得閒,咪陪下老人家囉,善事唔怕做,抱住呢個心態,心都會美好多呢

子爵府

就當陪一個冇人理既老人家,當自己做義工又如何。

你唔需要聽呢度既意見,只需要問吓自己,妳點做,妳男朋友會愛妳更多。

當然,除非妳覺得妳男友唔值得妳付出咁多。
兩個人既愛情,會喺算計及計較之中慢慢流逝。

公爵府

引用:回覆 ARabbit 的帖子就算不是bf嫲嫲!如得

原帖由 問题天天多 於 16-04-18 發表
回覆 ARabbit 的帖子

就算不是bf嫲嫲!如得閒我會陪,當做義工,只是送佢去E院,跟住接佢回家啫!最多煮餐 ...
咁人人諗法唔同, 唔想去咪唔想去law, 有人覺得冇所謂咪去law...個gf唔想去, 做bf都要專重吓掛, 咁又黒面又有說話聽都太過份啫!

文字間看不見表情又冇語氣, 為免誤會我只想說我的態度是溫和的, 只想講吓自己嘅想法咋, 即係比我係樓主遇著咁嘅事, 我都會唔想去同覺得個bf係搵嘢嚟嬲, 佢自己都唔去啦咁咋!

大宅

另一方面睇,佢當你係屋企人先會放心叫你去既

大宅

另一方面睇,佢當你係屋企人先會放心叫你去既

男爵府

咁都嬲,好無言。佢有無嬲埋佢D屋企人?

jv9989    發表於 16-4-19 16:17

已刪除用户

引用:佢麻麻做白內障手術,但佢全家都搵唔到人陪

複式洋房

引用:佢麻麻做白內障手術,但佢全家都搵唔到人陪

原帖由 mikimikilaw 於 16-04-17 發表
佢麻麻做白內障手術,但佢全家都搵唔到人陪,連啲大叔細叔姑姐都抽唔到時間,咁岩我呢排冇野做,佢就想我陪 ...
其實本來陪下老人家就應該冇乜所謂。。。但你當時吾feel comfortable 亦不能夠話你錯哂。。

反而係你男朋友為此而發你脾氣黑你面就有D幼稚。。做咩姐? 你向女朋友有個要求就expect 一定有求必應架咩。。儍的。。

大宅

回覆 gabriela0407 的帖子

事前已簽哂所有同意苇,白內障做之前一两星期會有詳細檢查,好少有突發性事發生!'而家佢男友無需佢陪了乜事都冇發生Lu

珍珠宮

得閒都唔去樓主男友唔嬲就奇

珍珠宮

雖然係舉手之勞,但一個都請唔倒的可信性係好低。好多時,啲人放假自己去玩就有假,做啲唔係自己嘅事就冇假。

今次係你,怕以後一有事,都係你負責。

複式洋房

我會陪…當陪下老人家
不過奇怪在你bf點解唔請假,同埋佢之後既態度又真係令人反感
佢有無話點解佢自己唔陪?

水晶宮

BK Milk勳章

吾明咁多人講加分
加黎仲咩
又吾係入豪門
兩个人一齊係講相處同磨合
吾需要對住對方屋企加分
樓主無責任陪既
但係真係無人陪比我會幫手
老人家最怕入院
仲要做手術
你男友咁就嬲
好好考慮下將來結婚後會点
男家方面會吾會
咩都要你幫手做
仲有係咁多家人都真係無一个有時間
擺到明个个吾想幫手
但你男友咁都有得嬲
小氣到咁
比我頂吾到

水晶宮

點會冇人得閒去

別墅

回覆樓主:

去都無壞嘅,始終想有將來先一齊,既然有見過面食過野,咁唔會39唔識7嗌你去咖嘛,當你自己人至嗌你去姐我覺得

男爵府

可能bf或佢家人想試下女友人品同愛佢有幾多,叫佢陪麻麻只係一個藉口。點知一試就出事。

首頁

尾頁

跳至