自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

xnshanshan 發表於 16-5-5 09:25
佢叫另一同事check碼數時候,我以為係電腦check,所以我期間仲睇緊其他款,冇霖到佢話有碼的時候,已經見佢 ...

唔會㗎
要幫客人試鞋係佢地公司規定(我成日去睇可能行10次先買1,2次所以好熟)

子爵府

xnshanshan 發表於 16-5-5 10:28
甘通常都係幫我check碼數先,再之後再問我要唔要攞新俾我睇,如果我講要,佢先去倉庫攞,甘就代表我真有心 ...

你如果唔想要就直接講唔要
錢係你冇得迫㗎

大宅

遇到呢d情況我會話得架喇我自己睇下先
通常講完d sales都會行開

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

樓主太好人太易就範喇

子爵府

teresayan07 發表於 16-5-5 09:34
呢 d 野我老公就最厚面皮....
佢遇到呢 d 熱情 sales 佢唔會 say no...
人地拎比佢試佢會照試... ...

同感!
選擇權喺我度,點解要因為你而影響我嘅決定!
買咩都好,sales嘅工作係協助顧客,買衫買鞋都一樣,即使拎左出黎,最後決定唔買又如何?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

TJ040 發表於 16-5-5 10:20
係喎,最憎我掂過D咩衫,個sales就即刻整一整,好似我整亂佢D野咁!呢D行為唔係趕客係咩?如果遇著串串共s ...
我朋友都係咁,遇到呢D sales,會行多幾個圈,仲專登拎多幾件衫來睇,話摺返好D衫係sales嘅工作。

伯爵府

回覆:被逼買鞋經歷

其實我覺得樓主都要學下點樣拒絕人。

水晶宮

我唔會俾錢

侯爵府

xnshanshan 發表於 16-5-5 09:17
呢幾日見到各位買鞋,買衫經歷,我都講下前段時間被逼買鞋經歷
有日行下商場,入去Dr.kxxx睇下,睇緊時候, ...
我每次都係答: 我自己睇吓先

BTW你對孖B好可愛

水晶宮

佢唔怕瘀我都唔怕, 我一定答佢我都冇話要, LOOK咩卡

子爵府

最怕就係D SALES試緊時都未決定買唔買,就問人錄卡還是現金,
呢樣好反感

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

樓主下次答佢: 我自己睇下先
和要學識 say no

珍珠宮

畀面勳章

我會話自己睇

男爵府

其實有冇得退貨?好似H&M,Zara咁?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁又真係強迫左d,樓主係咪一個人? 係既當時應該講我仔唔在度試,唔好勒買左如果碼數唔岩換又煩,等下次佢地係度先啦

侯爵府

回覆 xnshanshan 的帖子

Dr.Kong 既鞋標價過高,大陸做,冇乜靚款,又冇新款,唔值

男爵府

回覆:xnshanshan 的帖子

可以say no

男爵府

xnshanshan 發表於 16-5-5 10:28
甘通常都係幫我check碼數先,再之後再問我要唔要攞新俾我睇,如果我講要,佢先去倉庫攞,甘就代表我真有心 ...

呢個我明呀! 我試過...快到你唔信!

事源係我想買韓牛. show出來那條是中碼.問下有無細碼, 佢check機及取貨前後15秒內發生. 我 o 咀驚嘆地講左句咁快既

好彩....條褲細碼有鬆問佢有無加細話無
如果細碼啱. 我估都會好似樓主咁乖乖比錢

大宅

樓主確實應該出聲話唔要,
不過D sales嘅處理方法同流程都好唔啱。

子爵府

回覆樓主:

無論 sales做咩,我都會撳實銀包

首頁

尾頁

跳至