自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

侯爵府

如果只計滾筒,我覺得西門子幾好。其實好簡單,你望吓個滾筒,內籠去水嗰度有無嘢係凸出來,而加LG同Hitachi都係凸出來一條條咁,而西門子係凹入去。我以前部LG係凹入去,洗完啲衫唔會巢。而加部H牌凸出來一條條,洗完啲衫有一條條嘅印,攪到我每次洗完衫都要燙,好鬼麻煩。
愈嚟愈冇記性

珍珠宮

回覆 mamahahaha 的帖子

I used Whirlpool washing machine many years ago. And Yes super super super noisy. Like earthquake + airplane take off
Whirlpool after-sale service is notoriously poor. I have blacklisted Whirlpool long time ago.

Those people in Broadxxx persuaded you to buy Whirlpool because they have better commission.

Zanussi - it's good 10 years ago but it has not improved much in the past years. My last Zanussi was a few years ago. It broke down in less than 2 years

My current one is LG 2 in 1. so far so good

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

買電器好撞手神, 之前用西門去, 用左年幾,入水位已經唔掂, 後來換左惠而浦用左幾年都OK.

大宅

唔好煩我 發表於 16-5-5 13:20
回覆 mamahahaha 的帖子

I used Whirlpool washing machine many years ago. And Yes super super super n ...

can all the clothes be 100% dried?
did the electric fee increase alot?

大宅

ChinoB 發表於 16-5-5 13:17
如果只計滾筒,我覺得西門子幾好。其實好簡單,你望吓個滾筒,內籠去水嗰度有無嘢係凸出來,而加LG同Hitach ...

我都係用緊西門X, 個滾筒都係一條條凸出黎的~~ 依家係咪所有牌子都係咁設計?好彩我好多衫都唔怕皺~

伯爵府

上一部係金章,唔夠4年燒摩打。。。

家陣用philco, 用左超過5年, touch wood, 仲好正常

侯爵府

mamahahaha 發表於 16-5-5 14:20
我都係用緊西門X, 個滾筒都係一條條凸出黎的~~ 依家係咪所有牌子都係咁設計?好彩我好多衫都唔怕皺~:exci ...

可能唔係所有model都凹入去。
愈嚟愈冇記性

子爵府

mamahahaha 發表於 16-5-5 09:24
昨日去百佬會買洗衣機, 本來已經揀定左L豬, 去到問好晒D FEATURES都滿意, 點知又口痕同個SALES 講想睇下仲 ...
我買咗惠而浦, so far so good, 冇一年壞三次喎。或者睇吓係咪用既人用錯方法啫,有D人係咁塞衫落洗衣機,如果細心睇說明書,有講唔同既mode應該放幾多衫,有重量說明。有幾多個人真係有睇說明書?我懷疑。

子爵府

滾筒會好嘈因為成日放得衫太多,將條帶整鬆咗。

我之前用金章,又係放得衫多,最後越來越嘈,嘈到拆天。

小心用機都係好重要。

大宅

月牙兒♡ 發表於 16-5-5 15:18
滾筒會好嘈因為成日放得衫太多,將條帶整鬆咗。

我之前用金章,又係放得衫多,最後越來越嘈,嘈到拆天。

fair comments

伯爵府

引用:昨日去百佬會買洗衣機, 本來已經揀定左L豬,

原帖由 mamahahaha 於 16-05-05 發表

昨日去百佬會買洗衣機, 本來已經揀定左L豬, 去到問好晒D F ...
個個用野都唔同,我舊嗰部惠而浦用左12年,一換左部金章半年就壞

男爵府

好媽媽勳章

回覆:點解我買左呢部洗衣機? (UPDATES) 已HOLD 起唔送貨~

我之前部洗衣機係入伙送嘅惠而浦大眼雞,都用左13年,係自己覺得夠期,先換部lg

子爵府

mamahahaha 發表於 16-5-5 15:36
fair comments

我個單位係租,搬入嚟時冇說明書,到金章壞咗,換咗惠而浦,今次有說明書,原來慳水mood唔可以放太多衫。睇晒就明白多咗。就算我搬走份說明書都要留畀下一手,大家愛護部機。

男爵府

回覆:點解我買左呢部洗衣機? (UPDATES) 已HOLD 起唔送貨~

我媽,叔仔家都係用惠而蒲洗衣機,雪櫃,無問題呀

水晶宮

I like 西門子。方便易用。

珍珠宮

以前用金章用在13年,只整過一次.最終係裝修先換新機。
買部愛朗成5千蚊,用左7個月,入水壞左.要攞返厰整.约師傳,约運輸分別要成個星期、整要兩星期,話唔夠人 ,頭尾未成個月,我宜家仲等緊人黎收機返去整曰曰打去催。
售後服務超差以後唔會再買呢個牌子
上黎個師傅比我感覺亦唔專業::話我個水龍頭鬆了,關唔實,所以先會闗機狀態都入水,係未儍嫁,好多人都長期唔關水龍頭嫁anger:

大宅

HLDMaMa 發表於 16-5-5 16:38
I like 西門子。方便易用。

我之前都係西門子, 仲要只係用最基本的模式洗衫, 一直都無咩事已經5年, 點知最近佢洗衫時D水在落洗衣液個櫃筒湧出黎, 2次都係咁, 已過保養又想試新機, 所以咪想換LOR...

水晶宮

mamahahaha 發表於 16-5-5 16:43
我之前都係西門子, 仲要只係用最基本的模式洗衫, 一直都無咩事已經5年, 點知最近佢洗衫時D水在落洗衣液個 ...
會吾會你太多皂粉,或者拎出黎睇是否塞住咗。

大宅

HLDMaMa 發表於 16-5-5 16:46
會吾會你太多皂粉,或者拎出黎睇是否塞住咗。

都買新就唔想理部舊野啦....

伯爵府

畀面勳章

我都爭扎緊買LG定西門子好

首頁
23456...9

尾頁

跳至