自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

子爵府

sabrina_cherry 發表於 16-7-14 23:40
黃金都有

有人falling down!

大宅

回覆 skyfree333 的帖子

......繼續其實呢間房係唯一一間房隻窗係開左,仲要開盡晒。咁呢組人跟住用個spirit box比個靈體同呢組人溝通,咁問完佢有無後悔咁做,同點解咁做之後,佢地聽到女靈體同佢地講佢感應到呢組人,另外佢地係佢落地位置對開一早擺左部有夜視功能嘅探測器,而同呢組人做back up既人同一時間係透過營幕見到果堆沙附近有堆黑色野由地下向上伸展,好似一個人跌左落地爬返起身咁。咁back up班人行去夜視探測器附近望下,發現無其它物件係附近。咁堆黑色野係咩就自己想像一下。

另外仲有一個故事關於一位長期套房住客。一陣做埋少少野再講。

子爵府

uwoog 發表於 16-7-14 23:53

......繼續其實呢間房係唯一一間房隻窗係開左,仲要開盡晒。咁呢組人跟住用個spiri ...

又要聽,又要驚

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

uwoog 發表於 16-7-14 23:53

......繼續其實呢間房係唯一一間房隻窗係開左,仲要開盡晒。咁呢組人跟住用個spiri ...
等待你引述故事

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

sabrina_cherry 發表於 16-7-14 23:40
黃金都有
黃金當年有聽過⋯⋯只是近年好似小咗人提及。

男爵府

子爵府

melonfans 發表於 16-7-14 23:42
oic. 我去海嘯嗰間,係海嘯前。可吾可以分享下咩事-?

bxxxxx tree
大約5年前去曼谷5 days 入住sathorn 一間國際連鎖酒店.我習慣關了所有燈睡覺,只剩洗手間燈方便晚上去,但門都是關的.第一晚玩完番酒店,梳洗後在很舒服的房間訓覺.不知訓到幾點,聽到有人knock( sorry jm唔識寫)門,不停嘈於是半睡半醒起身走去開門!打開門沒有人,再個頭出去望下,全條走廊一個人都冇於是繼續訓

To be continued........

大宅

回覆 caryfox 的帖子

依家繼續講埋,不過要少少時間。

伯爵府

睇完,以後邊敢住酒店?

大宅

富士山腳底無事,半山那間超猛,我發誓永不再去!

大宅

咁繼續返RIVIER呢間賭場酒店第二件事…
如果講Frank Sinata可能大家無乜印象,咁如果講佢係唱fly me to the moon果位著名美國歌手咁應該知邊個啦。佢係RIVIERA高座嘅29樓擁有一間私人套房,佢不時係套房宴請名人參加私人派對,仲有一位私人琴手幫佢係派對彈琴。早幾年賭場容許同一班人去賭場探靈嘅,但賭場同酒店當時仲營運中無可能成個賭場關晒門比佢地探靈。於是符賭場封閉左九樓全層同埋29樓間套房比班人。(未完)

男爵府

charliechaplin 發表於 16-7-15 00:37
富士山腳底無事,半山那間超猛,我發誓永不再去!

新星?

子爵府

Mann888 發表於 16-7-15 00:21

bxxxxx tree

第二日訓醒,完全唔記得左呢件事.
第二晚和朋友在看電視食零食.突然又聽到有人拍門我想起昨晚半夜去開門沒有人今次一定不會去開!奇怪的就是我朋友完全沒有任何反應一D都聽唔到有人不停拍門,好似沒什麼事,於是我就當冇事發生,一陣拍門聲停了!
第三晚在酒店飲完嘢上房休息.今次一入到房就有人拍門今次我不開口,在防度眼看清楚有人才開門,我怕開門走入房點算結果望出去真係冇人立即去開電視!感覺上熱鬧D
事情好像平息了!過左一陣同房朋友突然問我"好似有人拍門,你聽唔聽到呀"又來了!不過奇怪今次我真的聽唔到。我答佢:冇呀!早D訓覺啦!我心知不妙,所以繼續開住電視扮睇電視友人睡覺了
To be continued.......

大宅

如果講Frank Sinata可能大家無乜印象,咁如果講佢係唱fly me to the moon果位著名美國歌手咁應該知邊個啦。佢係RIVIERA高座嘅29樓擁有一間私人套房,佢不時係套房宴請名人參加私人派對,仲有一位私人琴手幫佢係派對彈琴。早幾年賭場容許同一班人去賭場探靈嘅,但賭場同酒店當時仲營運中無可能成個賭場關晒門比佢地探靈。於是符賭場封閉左九樓全層同埋29樓間套房比班人。(未完)

繼續....
九樓果邊吾講,太長,講埋有牌搞。
咁班人上到29樓間套房,佢地架設左啲設備,咁有靜電干擾啲火登會着。咁班探靈人士揾到當年嘅琴師同某啲參加過party嘅人,有啲人可能不在人世,咁班人找啲人扮佢地,務求從新開一次party睇下frank或其它spirit會否出現。(未完)

子爵府

亞路 發表於 16-7-15 00:45
新星?

我住過山中湖,平安渡過

大宅

回覆 Mann888 的帖子

咁快啲戴返頭盔先~

子爵府

caryfox 發表於 16-7-15 00:11
黃金當年有聽過⋯⋯只是近年好似小咗人提及。

子爵府

uwoog 發表於 16-7-15 00:57

咁快啲戴返頭盔先~

要威先要戴頭盔呀!

大宅

繼續....
九樓果邊吾講,太長,講埋有牌搞。
咁班人上到29樓間套房,佢地架設左啲設備,咁有靜電干擾啲火登會着。咁班探靈人士揾到當年嘅琴師同某啲參加過party嘅人,有啲人可能不在人世,咁班人找啲人扮佢地,務求從新開一次party睇下frank或其它spirit會否出現。(未完)

子爵府

uwoog 發表於 16-7-15 00:57

咁快啲戴返頭盔先~

Jm 們喜歡聽呢d

首頁
23456...7

尾頁

跳至