自由報料

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

畀面勳章

幫趁過幾多次,機票、酒店、package 都有,感恩暫時冇問題

珊瑚宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

子爵府

認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 15週年勳章

回覆:talktime 的帖子

大宅

BB防敏心得分享勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:唔好幫襯Expedia

no more expedia

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:完全同意, 我上個月都係咁, 比錢時再浮動

原帖由 Babysora 於 16-07-22 發表
完全同意, 我上個月都係咁, 比錢時再浮動, 小童變成人, 機票最後都顯示成人票, cs周旋好耐,到最後回 ...
航空公司機票係到左兩歲就等如成人票價喎!係tax不一樣咋!

放下自在

大宅

回覆:cattz288 的帖子

我b得歲半咋

大宅

引用:Quote:原帖由 Babysora 於 16-07-22 發表完

原帖由 cattz288 於 16-07-23 發表
航空公司機票係到左兩歲就等如成人票價喎!係tax不一樣咋!
我bb得歲半,佢收我full成人價wor

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:Quote:原帖由 cattz288 於 16-07-23 發表航

原帖由 Chloe2 於 16-07-23 發表
嘩, 咁好唔得喎! 問左airline未?

放下自在

大宅

引用:Quote:原帖由 cattz288 於 16-07-23 發表航

原帖由 Chloe2 於 16-07-23 發表
歲半係手抱不佔座位都收我full adult fare adult tax ,係咪離譜先,投訴左3星期係完全冇人覆我,打上cs又話佢地都冇辨法,咁即係夾硬搶啫

大宅

回覆樓主:

我都買過小朋友同嬰兒機票,無事喎

男爵府

我都有不快case. 話說我book 酒店, 用某某credit card 有10% off. 在最後一個step, 出個amount 有show 扣後10% off的net amount, $6xxx. 咁我咪入credit card 資料, 點知入左之後無final review, 只有confirm. 咁我咪信佢個net amount, $6xxx. 點知即收到email confirmation, 話扣左我$7xxx. 我即打去cs問, 佢話幫我攪, 14天左右會自動退款入credit card, 但我等左3星期都無退過. 我咪再打上去cs, 佢又係話見到我個case已submit左, 進行中, 30天內會退款, 咁我話已經3星期囉, 咁即仲要再等? 結果再等兩星期後, 都無退, 我咪再打上去cs, 佢又係話見到我個case, 但是在上星期才submit左, 進行中(又係咁答), 我發火話我已經等左over 5星期, 唔係上星期才submit, 次次都咁答.
結果都係未退款!

wcpcelia    發表於 16-7-29 12:18

大宅

引用:我都有不快case. 話說我book 酒店, 用某某c

原帖由 vkzone 於 16-07-23 發表
我都有不快case. 話說我book 酒店, 用某某credit card 有10% off. 在最後一個step, 出個amount 有show 扣後 ...
佢同我講話等7-15個工作天有回覆,跟本呃人,过哂15個工作天,打親去CS都話submit左上去,我問佢submit去边,又話system會process,大佬,就黍出發喇,我決定星期一去消委會告佢

大宅

我試過book澳洲酒店無問題wow

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

135790876 發表於 16-7-22 11:53
神鵰呃你20天,去呃人呃到盡expedia

侯爵府

vivian.hk 發表於 16-7-22 10:24
未試過呢間買

我用agoda ok wow

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

回覆 sandypink 的帖子

我第一次用Expedia訂溫泉酒店,是因為東亞卡有九折,結果入曬優惠code後無折扣。我email好多次,無回覆。
再call半小時,無CS接聽。為什麼你們成功call到十次跟進?
幸好酒店有回覆email(很困難才查到email address)跟進房間及接送車安排,否則我又要重覆email/call白金秘書跟進,又有排煩了。
如不退回折扣,真的無下次了。C6話我應該訂booking.com,即使熊本出事,一call就有人接電話,馬上退款。

大宅

呢間堅差,有次家庭旅行訂十幾張機票同酒店房,中晒伏,名又錯,又將我地分開幾班機,以後咪攪

子爵府

珍珠宮

睛靈勳章

回覆:唔好幫襯Expedia

多謝提醒,咁既服務態度幾平都冇用

大宅

mizrbeay 發表於 16-7-24 02:38
呢間堅差,有次家庭旅行訂十幾張機票同酒店房,中晒伏,名又錯,又將我地分開幾班機,以後咪攪
...

但係名係自己入喎?機都係自己揀既.. 你意思係你入完資料揀完機,但佢系統改左你啲野?

首頁

尾頁

跳至