自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:Quote:cattz288 發表於 16-7-23 08:53 有ra

原帖由 baby_yee 於 16-07-23 發表
想問點check? 家訪?
晨早6,7 點家訪

放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 16-7-23 14:04
晨早6,7 點家訪

佢地家訪前會唔會打電話約架
如果扮屋企冇人,咪俾佢地過骨

伯爵府

回覆:請教小學報地址

我識朋友8月中開始俾人查,最後,開學前2天被取消學位。超徬徨。

你姪兒返幼稚園有無坐校車? 如果有,都唔駛點查,有哂證據。

子爵府

Debbie0331 發表於 16-7-22 23:21
阿哥個仔想借我地址報小學,想問係咪即係要報我係監護人?問題我個小朋友細佢一年,怕對自己小朋友報校有影 ...
無野架, 好多人都咁做, 不過犯法, 政府咁啱盡責去查,
查到你地的, 可能有後果之嘛! 查唔到無人舉報咪過左海神仙囉

做之前明白後果!

珍珠宮

hanbb 發表於 16-7-23 14:11
我識朋友8月中開始俾人查,最後,開學前2天被取消學位。超徬徨。

你姪兒返幼稚園有無坐校車? 如果有,都唔 ...

個小朋友最後點呀

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:Quote:cattz288 發表於 16-7-23 14:04 晨早

原帖由 yurijm 於 16-07-23 發表
佢地家訪前會唔會打電話約架
如果扮屋企冇人,咪俾佢地過骨
...
如果約定又駛乜6,7 點黎

放下自在

伯爵府

引用:Quote:hanbb 發表於 16-7-23 14:11 我識朋

原帖由 yurijm 於 16-07-23 發表
個小朋友最後點呀
最後9月初派返原區個位俾佢,佢無其他後備,唯有都要接受。之後有考過插班,不過考唔到

珍珠宮

李豆豆 發表於 16-7-23 01:32
我小朋友兩頭住家,平時喺婆婆度住,報小學我都會報返婆婆嗰邊,咁需唔需要有我名既住址證明先得呢?

...
好似都要架! 不過你可以問下你幼稚園校長, 佢地應該知道點做~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

首頁

尾頁

跳至