自由講場

跳至

首頁
23456...14

尾頁

男爵府

有個auntie屋企本身大把錢,係某神級女校預科畢業后去環游世界,返香港去disco個陣識到個老公,司機工人一應俱全 ,据我知齋跑馬地都四五個單位收租,成世人都未返過工,閑來無事學下煮野插花消磨時間

珍珠宮

回覆樓主:

有~有個阿姨,細個我成日去佢度,同佢個仔玩,佢老公好有錢,自己開公司,有廠~
個阿姨日日都係行街,下午茶,打麻雀~
老公放假就同佢去旅行,以前叔叔會自己揸車,後尾索性請司機,叔叔話想坐後面陪住佢,生完一個話辛苦,所以就唔再生啦~
而且兩公婆係搬出尼自住,所以無婆家要應酬~
後尾移左民,依加佢老公退左休,就時不時番尼,當旅行下,個仔又大左,自己住係第二度,所以兩公婆周圍去玩~

wcpcelia    發表於 17-2-8 11:41

複式洋房

sassyqueen 發表於 17-2-7 16:04
我覺得有時你睇人好,人睇你好

無錯
有啲表面風光咋。。。有錢老公玩女人,老婆扮唔知仲要曬恩愛

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

另一個,成日講話搵份萬幾蚊嘅工過日神,屋企幾層樓收租,話唔返就唔返..單身女子

大宅

2018復活節勳章

有,好幾個,由細到大都唔洗煩錢,又唔洗點做,讀完書冇耐就嫁左個好老公,老公都有錢,有工人用,日日打麻雀,行街,high tea,shopping!

珍珠宮

2023年兔年勳章

自己滿足都可以覺得好命呀!唔洗同人比較!
但如果我係神,我只會令好人先有好命。

男爵府

MoooVoo 發表於 17-2-7 14:38
雖說各有前因莫羨人

唔係要誇到嫁入豪門果d, 你地有冇識人係成世順風順水冇咩煩惱,總有貴人相助架呢

我個中學同學由細到大
都唔溫書
但係次次考試
啲題目都係佢貼中的

道讀大學 一畢業就結婚生咗個仔
個仔年年考第一
佢從來都冇擔心過
每日都開開心心 真係好命

男爵府

有些女人既命格的確係衣食無憂,加上行既大運又好,搵到啱既另一半,但只係少數係咁

侯爵府

pandafong 發表於 17-2-7 15:48
有啲以前向夜場嘅女人,最後識左去玩而又做商人嘅老公就改變左命運!:horro ...
我識一個 auntie 就係咁,人蠢又亂嗡廿四,宜家至少有四間過二千呎豪宅。

wcpcelia    發表於 17-2-8 11:41

男爵府

有個朋友好細個已經結婚生仔, 老公都唔出色, 但佢自己屋企本身有D錢, 俾埋層樓佢住, 佢老公打份運輸唔洗報稅, 出糧出現金所以可以同小朋友申請埋書簿津貼, 同其他津貼, 一家4口無經濟負責仲可以成日去旅行, 羨慕~!

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章

freshrose 發表於 17-2-7 15:23
有……我朋友,佢老爺係大學教授,又有$,老公係獨仔,我朋友结完婚唔駛做,99 俾間獨立屋佢地住,又請埋工 ...

好99

禁止訪問

水晶宮

我叔仔老婆, 出身豪門, 外國讀書長大, 人又靚又夠高, 身材又好, 又叻女, 碩士畢業, 流利英文, 國語, 客家話, 印尼話

成世人都未打過工, 因屋企大把錢, 一千幾百萬現金隨時拎到出黎買樓FULL PAID, 每個月/隔個月去旅行, 環遊世界

嫁咗我叔仔, 有24小時觀音兵好洗好用

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

雖說各有前因莫羨人

唔係要誇到嫁入豪門果d, 你地有冇識人係成世順風順水冇咩煩惱,總有貴人相助架呢

姑仔,可惜佢身在福中不知福,成日無病呻吟

子爵府

雖說各有前因莫羨人

有,自細私樓有父母家姐錫,有弟弟。大學畢業只打一份工,而家2個仔準備做ftm

公爵府

回覆樓主:

我舊時個客個心抱,個客個仔係外國讀完書返黎,又未搵到野做,無聊下去左m記做pt ,識左個女仔,讀完中3無讀 ,a至z搞唔清,無禮貌 ,仲話要結婚 ,當時激到我個客暈低咁滯 ,而家佢地結左婚啦

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我愛Corina 發表於 17-2-7 15:24
你睇人好,人睇你好。看似人地好命水,其實都係辛苦經營。

yes,好多人只睇到面個陣
我為貓狂

伯爵府

good_pig 發表於 17-2-7 17:01
眼見感覺好命就係架啦

眼見未為實,表面野可以塑造㗎姐,幸唔幸福係自己覺得,並不需要人地去感受。

所以我從來唔會覺得呢個人係好運或不幸。

wcpcelia    發表於 17-2-8 11:42
芭芭拉

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

有,生仔有地分果啲唔嫁,嫁左個窮鬼,仲要62爛飲爛倒果啲,頭10年仲要攞貨半夜加工賺錢,可能投資有道同腳頭好,買左第1間屋之後樓換樓,而家唔係多得2層樓,不愁衣食啦
想認識多啲屯門友

公爵府

miffyumiffy 發表於 17-2-7 17:49
我叔仔老婆, 出身豪門, 外國讀書長大, 人又靚又夠高, 身材又好, 又叻女, 碩士畢業, 流利英文, 國語, 客家話 ...

都唔算觀音兵啦 最多咪老婆奴

首頁
23456...14

尾頁

跳至