親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

heilok 發表於 17-2-14 21:46
對。所以唔滑雪真係唔駛嘥錢去+住雪場。雪場反而唔適合玩雪。

如果堆下雪人
玩下雪dou
有咩好地方提議

大宅

甘請問住薄野站的酒店ok ma?
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

大家好呀! 聽取左大家既意見後, 我都諗住唔去雪場住了, 而家應該會全部住晒係薄野, 請問DAY TRIP 去旭川動物園真係可行的嗎? 因為我上GOOGLE MAP 睇, 一程要成二至三小時的

另外想請問除下以下景點之外, 仲有無D 地方係岩5 & 10 歲的小朋友去的?

叮噹館
小樽運河
狸小路
旭川動物園
瀧野鈴蘭丘陵公園
白之戀人工廠

唔該晒各位
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

HippoStore 發表於 17-2-27 14:03
大家好呀! 聽取左大家既意見後, 我都諗住唔去雪場住了, 而家應該會全部住晒係薄野, 請問DAY TRIP 去旭川動 ...

請問有冇人可以再分享下?

別墅

HippoStore 發表於 17-3-5 01:08

我家聖誕也去北海道,都是打算到Kiroro 滑雪啊

別墅

HippoStore 發表於 17-3-5 01:08

小樽有個鐵道博物館,好適合小朋友去玩的,樓主可以考慮下。

大宅

tallcake 發表於 17-3-6 14:06

我聽取各方意見後,決定吾住kiroro 了,因為我地吾滑雪
我諗住去公園玩就算

大宅

tallcake 發表於 17-3-6 14:19
小樽有個鐵道博物館,好適合小朋友去玩的,樓主可以考慮下。

是嗎?書又無介紹既?但我8月去名古屋,我都plan 左去鐡路館,等我比較下邊個好D先

大宅

我2大2小都係打算xmas去,hold左機票,book左兩晚Kiroro同之後札幌的酒店,仲差第一晚札幌未book,想book札幌車站附近,但大部分都未有得book.

大宅

回覆樓主:

請問有無人知小樽車站有無locker/地方可以寄存行李?因為想離開Kiroro後出小樽,行埋小樽先返札幌。

大宅

你地聖誕ticket 幾$呀?
我23-30/12 坐大韓,2大2小 $19600

大宅

sofayefung 發表於 17-3-6 22:18

我2大2小都係打算xmas去,hold左機票,book左兩晚Kiroro ...

請問Kiroro 之後住邊呀?可否分享下?

大宅

HippoStore 發表於 17-3-6 23:06
你地聖誕ticket 幾$呀?
我23-30/12 坐大韓,2大2小 $19600

12/23-29,ANA東京成田轉機,2大2小$24xxx

大宅

HippoStore 發表於 17-3-6 23:20
請問Kiroro 之後住邊呀?可否分享下?

我book左HOTEL MYSTAYS PREMIER Sapporo Park,4人房3晚$61xx。

大宅

sofayefung 發表於 17-3-7 07:01

我book左HOTEL MYSTAYS PREMIER Sapporo Park,4人房3晚$ ...

我而家8日7夜住曬mercure 算,第一次去甘涷既地方,怕搬酒店

子爵府

sofayefung 發表於 17-3-7 06:57
12/23-29,ANA東京成田轉機,2大2小$24xxx

請問大人要幾$? 係幾時買?

男爵府

醒目開學勳章

酒店book左未? 如果未book2大2小冬天落雪建議唔好住薄野,住近札幌JR好D!

剛剛聖誕,大風大雪,航空大混亂,新千歲札幌交通大混亂。

住近札幌JR去旭川去小樽出入機場也方便! 大風大雪近幾步落到地下街大大小小shopping mall或坐地鐵也方便!

落雪好似好美,但條街「扇」都死,雪地冰地拉行李拖細路係難事,最慘一仆大人小孩一齊仆。 儘量住係JR札幌附近會好D

大宅

janice_BB 發表於 17-3-11 22:32
酒店book左未? 如果未book2大2小冬天落雪建議唔好住薄野,住近札幌JR好D!

剛剛聖誕,大風大雪,航空大混 ...

哎呀!book 左了,仲係non refund 添

男爵府

醒目開學勳章

唔好彩風雪太勁,住近JR札幌站可以去JR札幌旁big cemera果度有好多半日1日bus tour,白之戀人,旭川動物園,洞爺湖,岩燥山,小樽,余市...... 好多選擇,起碼有bus tour唔洗自己煩交通!

仲有提你記得買旅遊保,冬天去北海道,隨時delay,買左保障自己!

大宅

janice_BB 發表於 17-3-11 22:32

剛剛聖誕,大風大雪,航空大混 ...

我book果間雖然唔近JR札幌站,但近地鐵站,而且可以free cancellation,仲有時間慢慢研究下。
第一晚我其實想book JR Tower日航,方便由機場出來之餘,又方便第二日搭車入Kiroro,不過就暫時未有得book,同埋唔知乜野價位。

首頁

尾頁

跳至