婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

下次佢地成班再chur你話要同62住乜乜物物
就當面再同佢地講
今次係最後一次講呢個話題
我話唔會同住就唔會同住
邊個再喺我面前再講呢個話題嘅話
親戚都冇得就以後唔駛旨意我同個b一齊嚟
講完

當然你呢個動作要同你老公事先講明
例如知道下次幾時食飯
就同佢打定個底
仲要比佢知道你唔怕佢用離婚嚟撻你囉

大宅

maww 發表於 17-3-6 11:42
佢地話同住嘈交係我麻煩,係我問題,我已經話係呀,我好煩架,所以吾可以同住

跟住62話咁你就忍同改啦, ...

多謝晒。
但我係唔改呀…咁點呀!
係咪要個仔離婚再娶,搵個另一個女人比你性騷擾?
跟手即刻離開現場,比佢知道你唔煩得。

大宅

xavierma215 發表於 17-3-6 12:17
下次佢地成班再chur你話要同62住乜乜物物
就當面再同佢地講
今次係最後一次講呢個話題

我都諗住當面再堅決拒絕多一次,話我同bb可以自己另住,睇下佢點,我老公怕煩,同佢講定,到頭來又係我自己頂,因為佢一來想同住慳錢,二來佢家人好嘈(吾知關吾關客家人講野大聲事),比我都吾想理佢地

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

好耐之前C6有意無意話第時同佢屋企人住。我一句得埋去佢即時冇聲出加之後冇再講。就係你想同我離婚咪一齊住囉

大宅

雞蛋公主59 發表於 17-3-6 12:51
多謝晒。
但我係唔改呀…咁點呀!
係咪要個仔離婚再娶,搵個另一個女人比你性騷擾?

我已經吾應佢,吾理佢,但62不斷煩我老公,佢知我老公忍吾到會煩我,好攻心計架,成個八婆咁,佢自己4兄弟都無人理佢,從來不相往來,新年都無人拜年,就知佢咩人啦

子爵府

虎到金來勳章

maww 發表於 17-3-6 12:11
我又講我阿爸夠要同住啦,跟住佢地話嫁左就要跟男家,係男家人喎(一連串客家文化理論)
...
叫你姑拉聽清楚佢地客家文化, 話俾你62知而家唔係以前年代, 冇話我的名字你的姓氏, 你只會記得邊個生你養你錫你

大宅

傻蛋蛋 發表於 17-3-6 13:08
叫你姑拉聽清楚佢地客家文化, 話俾你62知而家唔係以前年代, 冇話我的名字你的姓氏, 你只會記得邊個生你養你 ...

我有講話我吾係你地鄉下,呢度係香港,講左無限次佢都仍然係咁,成日話當年,講鄉下,好煩

大宅

qq媽媽咪 發表於 17-3-6 13:00
好耐之前C6有意無意話第時同佢屋企人住。我一句得埋去佢即時冇聲出加之後冇再講。就係你想同我離婚咪一齊住 ...

我已經同我老公講話想1家3口平靜生活,吾好再迫我,好攰了,我老公無再出聲

如果62吾再煩,其實真係無事,都吾明點解男人都煩到咁,陰濕到咁

男爵府

maww 發表於 17-3-6 13:20
我已經同我老公講話想1家3口平靜生活,吾好再迫我,好攰了,我老公無再出聲

如果62吾再煩,其實真係無事 ...

既然咁我會唔返去,點解要搞到大家次次見面都咁唔開心,你唔尊重我即係你都唔需要我尊重你!你老公會唔開心,你大可以同佢講,你根本次次返去都係因為佢想,而且次次你比人圍佢都幫你唔到,咁你都好唔開心好大壓力,咁點解要逼大家見面?

大宅

章魚妹妹 發表於 17-3-6 13:32
既然咁我會唔返去,點解要搞到大家次次見面都咁唔開心,你唔尊重我即係你都唔需要我尊重你!你老公會唔開 ...

其實因為我老公帶吾到bb返去,所以我要一齊返呀,我係吾開心,但我老公有陪我返我家,我覺得公平一點,所以都陪佢返囉,雖然好吾開心

水晶宮

照直同C6講唔想一齊住,62對你做過D咩嘢亦都照講

大宅

maww 發表於 17-3-6 08:55
我已表明態度,我老公都知,但每次返62家食飯,就不斷提話要同住呀,我老公不厭其煩,會擺我上枱,我一講 ...

如我是樓主,我認我有問題,不好相處。不合適同大伙人一起生活,如時時再講,怕要花錢看心理醫生,成千元一小時,要看好多次……

相信佢哋會收聲

男爵府

maww 發表於 17-3-6 13:39
其實因為我老公帶吾到bb返去,所以我要一齊返呀,我係吾開心,但我老公有陪我返我家,我覺得公平一點,所 ...

問題在於:外父外母同女家人有無比說話你老公聽同令佢唔開心?如果有既就叫大家公平,唔係既呢樣唔叫公唔公平,係佢地唔尊重你!

美菲絲    發表於 17-3-7 00:05

大宅

章魚妹妹 發表於 17-3-6 16:38
問題在於:外父外母同女家人有無比說話你老公聽同令佢唔開心?如果有既就叫大家公平,唔係既呢樣唔叫公唔 ...

我家人當然無比說話我老公聽啦,對佢幾好架,成日買佢鐘意既餸比佢食,好客氣

佢家庭教育同環境吾同,無得比,見佢地咁,都好驚影響我阿b呀

大宅

章魚妹妹 發表於 17-3-6 11:51
你老公都唔兇聲先最大鑊!

老公有出下聲話佢阿爸,但62態度依舊,同埋佢地一家人知佢老豆係咁,慣左,覺得無問題

大宅

dinner1314 發表於 17-3-6 14:15
如我是樓主,我認我有問題,不好相處。不合適同大伙人一起生活,如時時再講,怕要花錢看心理醫生,成千元 ...

我同老公講左情緒受到影響,希望佢會同62講,吾好再刺激我

男爵府

maww 發表於 17-3-6 08:55
我已表明態度,我老公都知,但每次返62家食飯,就不斷提話要同住呀,我老公不厭其煩,會擺我上枱,我一講 ...

咪大大聲借世發老爛,係我有無問你地無問題,咁你地一齊住飽佢,唔好再唸住同我一齊住,想都唔好想

別墅

回覆樓主:

同佢地講呢次係最後一次回應唔會同住,直我地2公婆自己會溝通好,唔需要再比任何意見,直接講就因為大家吹迫,我同老公已經咬了好多次咬。兩公婆的事,我地自已會安排會有共識,旁人不需比意見

男爵府

ilovecafe 發表於 17-3-7 03:39
咪大大聲借世發老爛,係我有無問你地無問題,咁你地一齊住飽佢,唔好再唸住同我一齊住,想都唔好想
...

有時有d人係唔見棺材唔流眼淚
敬酒唔飲飲罰酒
反正都唔想見佢
拍枱鬧爆就啱架啦

珍珠宮

回覆樓主:

一句講晒, 樓主嫁錯人, 跟錯左老公, 你老爺好變態, 樓主都怕無左個老公, 下下又怕反面, 又怕個老公唔開心, 又怕個老公會搬返去, 你一句大返佢, 要返去住就離婚, 你老公個心根本就係想搬想去嫁喇, 係遲早既事啫, 樓主你自己要心裏有數啦.

首頁

尾頁

跳至