自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

bmuimami 發表於 17-4-1 10:21
我嘅印象就係大家都知林鳯嬌同一個男仔(祖明)勁似佢,比人影到都冇正式認。直至唔知邊個喪事才正式公告。 ...

係,我都記得係。

但如果話吳唔知佢有老婆而同佢一齊,就真係天大笑話。

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

凍檸檬茶 發表於 17-4-1 10:23
成龍有鬼認呀 幫佢生左仔 就係老婆咩

咩有家庭根本笑死人 你問下房祖明 一年見個老豆有冇5次

同意

子爵府

當年我無留意成蟲既新聞, 因為真係覺得佢樣衰, 對佢無興趣。但吳小姐單野一傳出, 我先知佢有老婆同仔。仲記得當年do姐訪問吳小姐, "你明知成蟲有老婆有仔, 點解自己無避孕? "(吳小姐自己都答到9唔搭8, 啞口無言)

即係佢自己一早知成蟲有家室。而且我覺得女人要自愛, 唔好諗住用個bb 來綁住個男人, 根本就無用。唔通個男人因為你有左而離婚就係負責任咩? 搞婚外情既男人肯本就係賤。

成件事最慘係卓琳, 10幾年都未開心過, 係咁既環境長大, 真係慘。。。。

伯爵府

guardianangel 發表於 17-4-1 17:36

如果你有睇過佢本自傳,你就明白佢其實吳綺筣事件之前 ...

原來佢有咁嘅背景。我唔知佢出過自傳。

點都好,佢當然係有唔啱,周圍滾女。但對一個正印而言,佢做嘅嘢係會令正印好過D。佢之前點諗都好,林在處理呢件事上感動到佢,直至而家佢都當林係正印,點都叫表面上尊重佢,我覺得好過好多有小三就頭也不回,正印同孩子都唔理的男人。夫妻版有個身受小三所害嘅jm都講,佢老公回頭,對小三嘅處理方法係仲維唔維持到夫妻關係嘅關鍵。再同小三有任何聯系,都好動搖本身段婚姻。

我唔係話成龍好啱,佢本身有老婆周圍攪已係好賤。但呢件事,我真心覺得吳要負好大責任,係佢堅持要生落嚟,明知個男人已講到明唔會負責任。做小三係食得鹹魚抵得渴,男人回到正印身邊,你就咩都無,我唔明點解咁多人同情佢。佢個女就真係好值得同情,個阿媽明知自己攪唔掂都要生落嚟。仲有,見到呢個女人,喺個女面前肆無忌憚食煙飲酒爛dat dat,我直覺覺得佢係唔識做人阿媽,個女點對佢,同佢本身識唔識教好有關係,唔可以怪個女。個細路女已經好慘。唔係想落井下石,我真係覺得呢個女人係時候要醒,唔可以再頹落去。做阿媽幾時都係孩子的榜樣,真係要諗諗要做個點嘅人比孩子睇。人哋翁搭路叫佛堂幫佢,叫佢畫吓畫出糧比佢,佢都可以一幅都交唔出定交得一幅,真係等錢洗的話你都要出吓力啩?可能佢有情緒問題定點,有就要盡早醫,個女需要佢,得佢一個親人。

我諗,如果我係林,假設我都好有錢,我會自己出面比錢吳,一來唔洗老公再同佢有聯系,佢要唔要一件事,如果佢好需要接濟佢係點都會要,幫個老公完成咗個責任。二來,等呢個女人自己都ashamed,如果仲有羞恥之心都唔會再不斷攞錢。(我知吳開記者會不是要錢,但個問題係而家好多人覺得成龍唔養女係唔負責任,作為接受佢回頭的妻子,我覺得可以咁樣做去擺平件事,吳要唔要係一件事。仲有,嗰條虫唔比錢都係佢一貫思想,唔想比個藉口任何女人不斷苛索,寧願做賤佬。咁由老婆出面比錢,吳可能都唔好意思不停要卦?)

首頁

尾頁

跳至