自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Villa 發表於 17-4-7 11:43
報咗 30/4 出發旅行團, 但到現在仍未成團, 見同團1/5出發已成團, 其他旅行社都已成團, 我諗成團機會好微, ...
放心,預備D錢,出發前7日就會通知你,到時會叫你加錢參加其他團

wcpcelia    發表於 17-4-10 13:59
我係第一胎, 祝各媽咪開開心心 !

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

算死草 發表於 17-4-10 11:43
有冇問差幾多位成團
問過了, 佢話電腦睇唔到人數喎.....問過幾間分店都係咁答, 都唔知係咪做生意..

禁止訪問

大宅

nieualma 發表於 17-4-7 12:45
真係唔老實, 試過去中X社問少少資料啦, 個職員問我地幾多人報, 我話3人, 佢撳完電腦後, 就話呢個團成咗團喇 ...

我上年係呢間報韓國團,佢網上報價係每位$1600+,去到門市佢話full咗,有b團,但每位要$2100+,咁都算啦,報,點知出團當日同團友傾起,個團友嘅團費係每位$1600+,嗰下真係覺得自己俾人搵老襯

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Anniewinky 發表於 17-4-10 14:16
我上年係呢間報韓國團,佢網上報價係每位$1600+,去到門市佢話full咗,有b團,但每位要$2100+,咁都算啦, ...

我見網上報團每個價錢會限4-6人報, full後就會加幾佰, 又係限人數...

會唔會你報B團時, 真係咁啱有人係網上報了, 所以你要比貴d?

翡翠宮

2018復活節勳章

Anniewinky 發表於 17-4-10 14:16
我上年係呢間報韓國團,佢網上報價係每位$1600+,去到門市佢話full咗,有b團,但每位要$2100+,咁都算啦, ...
咁可能人地好早報團有優惠, 但呢d資料佢地先知喇

珍珠宮

我之前去韓國跟EGL, 問人成唔成團, 佢地係答到有幾大機會成, EGL仲有D一早會寫埋已成團的日子, 我就寧願揀呢D

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

Villa 發表於 17-4-7 12:00
一星期前先轉其他團或其他旅行社趕到嗎? 旅行社會唔會唔比報? 我未試過.... ...
基本上未滿團的話 唔會唔比你報(1星期前的話)除非要搞簽證個D

願身邊人皆有所歸

公爵府

fanny590 發表於 17-4-10 14:55
我之前去韓國跟EGL, 問人成唔成團, 佢地係答到有幾大機會成, EGL仲有D一早會寫埋已成團的日子, 我就寧願揀 ...

Egl 日韓團先係好,其他團如星馬,北京都試過7日前先通知吾成
個人覺得都係康x 成團最快.

男爵府

rainszesze 發表於 17-4-11 09:47
基本上未滿團的話 唔會唔比你報(1星期前的話)除非要搞簽證個D

所以我都有留意其他團, 萬一唔成團就即刻轉, 不過驚到時好多都FULL

下次有機會再跟團真係寧願等佢成團先報, 太多人揀自遊行, 驚好難成團

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

Villa 發表於 17-4-11 11:05
所以我都有留意其他團, 萬一唔成團就即刻轉, 不過驚到時好多都FULL

下次有機會再跟團真係寧願等佢成 ...
有時旅行社都唔知會唔會成團~.~我D領隊朋友都話有時真係出發前幾日先知 成唔成到

願身邊人皆有所歸

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Villa 發表於 17-4-7 11:43
報咗 30/4 出發旅行團, 但到現在仍未成團, 見同團1/5出發已成團, 其他旅行社都已成團, 我諗成團機會好微, ...

你報團去邊個地方?

男爵府

traeh 發表於 17-4-11 11:28
你報團去邊個地方?

係韓國首爾,因為唔想煩,所以跟團

男爵府

rainszesze 發表於 17-4-11 11:26
有時旅行社都唔知會唔會成團~.~我D領隊朋友都話有時真係出發前幾日先知 成唔成到

...

咁咪搞到d人唔鐘意跟團囉,如果唔成團係出發前幾天先通知太遲了

佢地張單寫7日前通知,又話唔成團機率高就會再早d通知,我覺得唔到最後一刻都唔會通知你, 逼你轉貴團

大宅

認識瑞士牛牛第二回

係咪永x?
如果係,你預唔成既機會多.我報左2次,2次都唔成團.

有次過份到佢話唔夠人成唔到團(出發前7日通知),叫我地轉另一個同日子出發但貴差唔多二千既團.我地選擇退錢,退前打去其他分店問,答案係已經成團,上到報名個間分行問,個職員ee er er話唔成,又話可能其他分店既電腦未update.

男爵府

karenfayelam 發表於 17-4-11 12:13
係咪永x?
如果係,你預唔成既機會多.我報左2次,2次都唔成團.
我報美x華
邊間分店咁衰?係咪你地早報團平d,所以想逼你地轉團呀

咁你最後都係退錢?有冇轉其他旅行社/旅行團

大宅

認識瑞士牛牛第二回

Villa 發表於 17-4-11 12:18
我報美x華
邊間分店咁衰?係咪你地早報團平d,所以想逼你地轉團呀
mk分店, 我地唔係早報有平呀.
最後退錢,轉去其他旅行社,要比多一千.
無啦啦比貴左,但都好過再比二千永X

男爵府

karenfayelam 發表於 17-4-11 12:22
mk分店, 我地唔係早報有平呀.
最後退錢,轉去其他旅行社,要比多一千.
無啦啦比貴左,但都好過再比二千永X
冇錯,寧願轉第2間比貴一千都唔想佢地得逞

大宅

開心吸收勳章

回覆 Villa 的帖子

最不喜歡美x華,我不會忘記,我家小孩參加學校遊學團就是跟他們去台灣,已經是貴,我都算,他們旅行社安排什麼垃圾酒店,學生出去後,回來酒店應該有人換床單,點知我小孩發現是有血床單,當時小孩還小,不懂say no,血床單,到底是什麼垃圾酒店?還是有人進去上過床?還是作過什麼?真是不知,這樣的安排,真是過份!

大宅

回覆樓主:

我跟新X覺得各方面都OK,今次報左月尾韓國團(都係唔想煩住食)唔成團,提早兩星期已通知可改時間或轉其他團

首頁

尾頁

跳至