自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我媽咪都試過比人偷新單車,幾個月後見到有個師奶踩(佢話整咗記認所以認得),佢走去問人做咩偷佢部單車,師奶話佢個仔送比佢,講講下竟然比返我媽咪就走咗

珍珠宮

2018復活節勳章

sytckm 發表於 17-4-18 03:15
我媽咪都試過比人偷新單車,幾個月後見到有個師奶踩(佢話整咗記認所以認得),佢走去問人做咩偷佢部單車, ...

咁都得。不過好彩拎得返

My Egg Egg Egg Egg Easter House

男爵府

loved 發表於 17-4-17 09:29
我c6特登買2架又殘又生銹單車代步,見個鐘壞,平平地買過新鐘,都被人偷 ...

其實,邊有咁多賤車賣吖?車舖接賊贜再賣,根源係有人接貨有有賣,循環

珍珠宮

畀面勳章

點解有人認為大陸的單車無人偷呢?一樣偷!!!!平平貴貴都偷!!!!我的大陸親戚朋友被人偷了無數次單車。放在車房被人撬鎖入去都偷。現在隨街放的是出租車有點晒晶片就少人偷。

侯爵府

mocha20150323 發表於 17-4-17 02:12
曾經我兩部山地車都被偷,好傷心,我的戰車!不再買不再踩了!連單車都偷,窮到無飯開咩
...
我試過部幼兒單車被人逐PART偷,直至全架偷走(當年因已少用,所以沒理會)

greenpea    發表於 17-4-18 14:41
世上千百萬人,不求別人幫助.只求不被惡攪,已很感恩

伯爵府

GIBAI 發表於 17-4-17 12:54
香港幾大?大陸幾大呀?依個問題唔關落後事,以前讀書都有教,香港地少人多啦,係香港細,所以好多野都好迫 ...

係 人多地細 點規劃都係細仲要日日擁咁多人上黎 規劃完都係無路行

大宅

最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回

sytckm 發表於 17-4-18 03:15
我媽咪都試過比人偷新單車,幾個月後見到有個師奶踩(佢話整咗記認所以認得),佢走去問人做咩偷佢部單車, ...

都好呀!可以囉返。
但係幾會不是我(emoji)

男爵府

畀面勳章

瀟灑兔兔 發表於 17-4-18 07:14
係 人多地細 點規劃都係細仲要日日擁咁多人上黎 規劃完都係無路行
...

大宅

teaspoon 發表於 17-4-18 06:23
其實,邊有咁多賤車賣吖?車舖接賊贜再賣,根源係有人接貨有有賣,循環
...
網上都有某D人成日放單車,1個人放分唔同時間放10部8部, 屋企邊有甘多單車, 一睇就知咩事鳥

男爵府

ojoj18 發表於 17-4-18 11:51
網上都有某D人成日放單車,1個人放分唔同時間放10部8部, 屋企邊有甘多單車, 一睇就知咩事鳥 ...

我買2手單車唔會同呢d人買....
用大鎖鏈鎖住既舊單車都有人偷,黃昏泊...第2朝已經唔見了
而家仔女上咗中學,少咗踏單車,唔會再買了,日租好過....

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

我試過泊街, 用單車鎖鎖住前轆, 結果被人拆咗後轆.

男爵府

講起傷心事,我架車,好平$800大陸野,用左半年就比人偷走左
C6 買二手單車,個座位都比人偷
放棄左單車

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

白毛毛 發表於 17-4-17 08:20
我想香港好似國內整個租單車,唔怕屋企細,放街被偷,又環保。

國內有呢種租單車蝕本離場……因為d人租車唔還/偷車!

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

carmen9167 發表於 17-4-17 00:39
係元朗!仲要系大街!我泊左4個鐘頭都無

元朗...我朋友又係住元朗村屋,踩出元朗,俾人偷過4次(起碼)每買一部又偷過,買二手都偷,佢而家揸車

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

開心吸收勳章

回覆 carmen9167 的帖子

建議你鎖車係街, 但拆走一/兩車輪回家, 用時再裝番上去 (單車舖教)

子爵府

笑得好勳章

有同感, 啲人真係好痴線, 我被人偷車又試過, 吉爆軚又試過

大宅

成日見D單車週街泊路邊,攪到好似合法咁,其實點解可以放街放到好似好合理咁

公爵府

回覆樓主:

所以我單車只會放屋企,我媽成日嫌阻地方,叫我鎖起街,我都唔肯

大宅

最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回

msanubis 發表於 17-4-18 15:35
回覆 carmen9167 的帖子

因為出入唔方便!唔通我要揸住個車轆去街

首頁

尾頁

跳至