親子旅遊

跳至

首頁
23456...8

尾頁

伯爵府

我應該都會取消了,很無奈!花咗好多心機搵酒店同去邊度玩,期待咗成年。

大宅

回覆 lupnut 的帖子

原本8月初出發,打去改機票,得澳洲悉尼有位。去澳州

旅行是開心事,冇理由左蹄心吊膽

大宅

double-w 發表於 17-6-5 10:23
其實不一定要玩 倫敦的, 可以去 scoltland, wales,
去 cornwall 好靚,相信這些地點會安全 的,取消機
票 ...
一家大小,得我去過英國。原本去London, Cambridge,溫莎等。簡單易去

再改行程,人生路不熟,自己都有d驚,何況和一家大小

男爵府

想生BB熱投

我都cancel唔去啦,原本7月中至尾

男爵府

回覆樓主:

原定下星期出發,而家cancel蝕我成萬
好肉赤

男爵府

我應該會go ahead, 否則蝕成四萬幾,唯有自己萬事小心一點,唔去夜街。

伯爵府

我好彩係claim 機票每張只罰100美金一張。酒店我全部book free cancellation. 而家取消曬。即刻轉plan 去兩個短trip, 起碼去旅行去得無咁提心弔膽

子爵府

aidan08 發表於 17-5-24 09:44
真係有D擔心。始終只係去玩。
消息指ISIS威脅短期內再施襲。拉票活動都要取消...... ...

我都比哂機票 & 酒店錢

男爵府

232 發表於 17-6-6 06:55
我都比哂機票 & 酒店錢
昨天澳洲Melbourne 都有恐襲,我估擔心唔到咁多,加上如果cancel或改,我們都冇refund, 唯有照去。如果依家叫我改地點,都唔知去邊好,東南亞、澳洲細路都去過曬,我自己又唔鐘意同細路去埋D只有吃喝玩樂地方,澳洲不同城市都去過曬,今年諗唔到仲有乜地方可以去。

大宅

回覆 ajfamily 的帖子

如果 total loss ,就唔好諗咁多,照去啦
澳洲我地都去到熟, 上年先去完 sydney + gold coast + carins

男爵府

strawberry11 發表於 17-6-6 11:40
回覆 ajfamily 的帖子

如果 total loss ,就唔好諗咁多,照去啦
唯有買重保險,in case travel alert 升級,有得賠足D。

男爵府

其實真的不一定要取消, 可以去南部 cornwall 陽光沙灘,plymouth, 打後每個 火車站 都有景點,scotland 打後又好多景點, lake district 又有 peter rabbit 等,要玩的 不一定是 harry potter 或 legoland 改去 alton tower, 又可以去 blackpool ,york 都好靚,這些地方 較偏離 曼切斯特 及 倫敦, 該會安全些,另外 可以去參觀 其他 古堡, 英國多的是 古堡,參看 visit britian 都有好多介紹的,祝願各人都
開心出發 高興回家 !

以上地點 火車 或 自駕 都沒難道,virgin 火車 好靚

大宅

ajfamily 發表於 17-6-5 19:59
我應該會go ahead, 否則蝕成四萬幾,唯有自己萬事小心一點,唔去夜街。
same as you, will lost a lot if cancel~

男爵府

Alice00 發表於 17-6-7 20:31
same as you, will lost a lot if cancel~
Yeah! 祝大家一切順利、旅途愉快!

洋房

我哋都會照去倫敦,touch wood,除非情況進一步惡化,不過會減少留倫敦玩的時間,以倫敦為基地多去day trip,好似Mayfield Lavender, Harry Potter Tour, Kent/Cambridge/Oxford/Bath/Canterbury,唔計頭尾只有一日full day 倫敦。如果情況不妙,就索性住以上任何一個地方,最後先返倫敦搭Euro-star去巴黎。前幾日聖母院又出事,所以真係好難講邊度絕對會安全。我哋都係採取相同策略,多去day trip,唔出夜街,提高警覺。
希望明天會更好,大家可以玩得安全又開心啦!

男爵府

Bunnie 發表於 17-6-8 17:00
我哋都會照去倫敦,touch wood,除非情況進一步惡化,不過會減少留倫敦玩的時間,以倫敦為基地多去day trip ...
你會join local tour 嗎?我想join 團去巨石陣+Bath,但呢個環境,1516好唔好咁早book local tour,還是到埗London 再算?另外,Cambridge, Oxford 都會去,Harry Potter Studio book 咗,晤book 實冇。另外,都希望可以spare 到起碼兩日係London, 因為D小朋友都鐘意行下museum, 加上幾個景點,Buckingham Palace 睇change guard, 都唔可以太少日子。

子爵府

Bunnie 發表於 17-6-8 17:00
我哋都會照去倫敦,touch wood,除非情況進一步惡化,不過會減少留倫敦玩的時間,以倫敦為基地多去day trip ...

me too

男爵府

232 發表於 17-6-8 18:57
me too
真好,原來we're not alone. 始終一年只有一個暑假,能夠玩耐一點,真係盡量唔想cancel

子爵府

ajfamily 發表於 17-6-8 19:27
真好,原來we're not alone. 始終一年只有一個暑假,能夠玩耐一點,真係盡量唔想cancel ...

so do I

我地去1個月

大宅

ajfamily 發表於 17-6-8 18:02
你會join local tour 嗎?我想join 團去巨石陣+Bath,但呢個環境,1516好唔好咁早book local tour,還是到 ...
Count me in, 仲有我暫時都决定照去~~我都係預cambridge, Oxford, 火車票已買~另1 day tour已買stonehange + bath coupon~~而家諗緊可能plan多幾日out of town

首頁
23456...8

尾頁

跳至