自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

回覆樓主:

唔。。。。。我有兩個女性朋友都慣性遲到,其中一個,由未結婚到生左兩個都係遲到,當然次次嘅原因都唔同,生左之後用得最多係話有小朋友! 其實另外幾個都有仔女,又唔見我地遲?!
講返正題,我上面講呢個朋友,之前嘅際遇我覺得都好好,幾順利! 不過我一直覺得係靠運,因為佢學歷唔好人緣又麻麻。。。前年開始失業,而家都搵唔到工,焗住做ftm,好彩嘅係佢老公一份人工勉強夠開支!

子爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

最憎人遲到,點解早少少出門口咁小事都做唔到

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我好憎人遲到,唔識尊重人

珍珠宮

Yibu 發表於 17-7-21 12:59
慣性遲到的人, 或成日要朋友遷就既人, 就我個人朋友圈來計, 事業各方面都唔係幾好. (除左老闆要下屬等).

...

我好準時,有早無遲,家庭,事業都唔好

男爵府

good_pig 發表於 17-7-21 19:46
識人真係shopping 攪到飛機走左
你朋友有冇付出代價? 係咪預咗付代價?

剛看到有post遲到2分鐘, 預早2個鍾去仁川轉機, 老公係後面跑沖閘口,趕唔到 飛機唔等, 最終再用咗$9,000 買機票

禁止訪問

別墅

我都唔中意

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

hk2000ema 發表於 17-7-25 18:21
你朋友有冇付出代價? 係咪預咗付代價?

剛看到有post遲到2分鐘, 預早2個鍾去仁川轉機, 老公係後面跑沖閘口, ...

冇問wo

公爵府

回覆樓主:

實有啲人係奉旨遲到

複式洋房

回覆樓主

超討厭,我有friend 慣性遲到半粒鐘,我會約早佢十五分鐘,不過自己都係要等....

禁止訪問

珍珠宮

lakgarden 發表於 17-7-21 15:57
在我圈子如果有呢d人,好快被飛

同意,我會疏遠超憎人無時間觀念

琥珀宮

~緣~ 發表於 17-7-21 15:51
好憎X1000,我ex姑9永遠遲到,要我同仔呆等1小時以上,完全唔識尊重人

我唔會等囉,仲要個仔一齊等,痴線

子爵府

rayrayus 發表於 17-7-21 20:16
我有個慣性遲到既朋友,出親來都等佢至少大半個鐘,佢係未婚的,你話我衰都好,單身係有理由的,我作為朋友 ...
我個朋友咪係羅, 識佢接近廿年, 約親例遲致少半個鐘, 佢10年無拍拖, 個個男人約佢2-3次就自動消失, 我試過一家3口係條街呆等佢成粒鐘, 致始好小搵佢。

珍珠宮

身邊有一個依啲人,慣性遲到得黎,如果等佢果班人當中有男仔,佢即使就黎到,都會去行陣街,要大家等多一小時先出現

平時喜歡管閒事,佢係佛教徒,有基督徒朋友生左仔,人地幫孩子改名佢都要管,佢係說服人地帶個小朋友算命兼改返個配合條命嘅名,咪玩啦,基督徒有抗體,吳洗去算命同改名嫁

讀書方面,聽同佢熟嘅人講,佢讀毅進勉強畢到業,但一升到副學士,因成續太差,所以讀左半年就比學校踢出校,之後開始搵工,做過美容院,保安,售貨員......佢做美容院時最離譜,不斷叫朋友參加一個$13,xxx的瘦身療程,咁貴,佢出黎做野果陣我岩岩升大學,邊有錢呀,都同其他同學一齊當比面佢,去佢公司兜個圈扮係佢係街頭兜返黎嘅客,上到去每人比左$200試做,做完之後大家比佢上司sell ,佢上司話我:“點解你有錢交大學做學費而吳用果筆錢瘦身?“一星期後,有朋友8到,如果我們比錢去$13,xxx,會有一半佣金回返比果位同學,所以佢就咁落力叫我們幫襯

珍珠宮

ysmum 發表於 17-7-21 15:47

有一個親戚每次約會都遲最小一小時……還要到原先約好的時間才準 ...
哦,有依啲老師,難怪現今社會月黎月多不知所為的學生

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

嵐嵐喵1234 發表於 17-7-25 09:45
我個朋友咪係羅, 識佢接近廿年, 約親例遲致少半個鐘, 佢10年無拍拖, 個個男人約佢2-3次就自動消失, 我試過 ...
就係! 我帶住2個小朋友都準時,反正佢單身都可以次次遲到,大家朋友聚會又唔係要扮靚相睇,其實遲到有咩好理由? 不過因為係大圍既朋友聚會,唔叫佢既話好似有心杯葛,但我地而家都唔會理佢,所有野如時進行,來就來唔來就算

珍珠宮

Yibu 發表於 17-7-21 12:59
慣性遲到的人, 或成日要朋友遷就既人, 就我個人朋友圈來計, 事業各方面都唔係幾好. (除左老闆要下屬等).

...

兩種人格,同佢地合作就痛恨、累街坊,邊有事業士途運行呀?除非幕後發陰功,咁就難講啦。

大宅

我朋友圈有慣性遲到o既人,佢地慣性遲到真係sorry 都唔會講。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至