夫婦情感

跳至

首頁
23456...9

尾頁

公爵府

jeremylui83 發表於 17-7-24 20:02
你想離婚可以自己搵律師安排,唔洗得佢同意的。。
佢咁嘅態度,你同佢講都係浪費時間,因為佢已經心不在你 ...

係,做好準備喇,寧願自己過都好過咁

男爵府

陪月勳章

回覆樓主:

老公已經就快3個月唔返房瞓,唔同我講野,我真係頂唔順,今晚再次想同佢傾。當然,得到既結果係,0回應。

我同佢講呢種生活我好辛苦,好傷心,唔想再咁落去。我問佢點解唔返房瞓,佢唔出聲,問佢仲想唔想繼續落去,佢又唔出聲。佢只係要望實部電話打機。問佢見唔見婚姻輔導佢又唔出聲,我真係真係好辛苦好折磨呀。晚晚自己一個喺房,我竟然仲會幻想佢會有一晚終於返黎瞓。同佢講完一大堆野,我返房了,結果,佢唔再打機喇. ..........

呢段日子,佢夜返,我個心好不安。禮拜六日,見佢用電話時,我又好不安,覺得我一行埋啲佢就收埋電話咁。 呢種日子真係難受到極點。最辛苦係,我對佢有愛。係好愛好愛,先攪到自己咁辛苦。

我到底可以點? 我唔想再過呢種日子。但佢又未必會去check下佢有冇亞氏保加。離婚,我自己點帶住三個細路走? 夾硬留底,呢種日子又好折磨人。我仲有路行嗎?

瑪瑙宮

mimiNbaby 發表於 17-8-14 02:48
老公已經就快3個月唔返房瞓,唔同我講野,我真係頂唔順,今晚再次想同佢傾。當然,得到既結果係,0回應。

...
你情緒不好,又要湊三个,你顧好自己先喇,去搵社工傾下。

翡翠宮

...

呢個月吾好再問再迫佢答
可能會好D?
迫,係迫吾到答案出黎既
只會迫到雙方愈來愈遠

大宅

mimiNbaby 發表於 17-7-24 19:54
宜家既生活真係好難受。

幾個月前,我發現老公半夜用另一部電話,俾我發現後佢唔肯俾我睇部電話,佢亦解釋 ...

你已經講左你嘅感受,我相信佢已經聽到,佢唔回應,是基某些原因。

你試下問下佢嘅感受,如果佢唔答,你幫佢答,問佢係咪唔開心,係咪對家感到厭倦,係咪逃避緊一啲嘢,係咪好矛盾,唔知點揀好,好迷失?

試下了解佢感受,冇回應都睇佢反應

侯爵府

畀面勳章

...

係咪想等你講分開?

水晶宮

...

下次趁佢放工去沖涼時收起佢部電話拆埋電, 迫佢同你對話!

你呢啲叫愛咩? 你肯定?

子爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章

或者試下唔問佢問題,瞓覺時間直接拖住佢,同佢講:「夜喇,一齊入房瞓啦!」

我自己係亞氏人,近年先有d自知之明,知自己巧難頂,辛苦另一半喇

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 mimiNbaby 的帖子

你老公咁耐以來都唔回應你,你就好似對住幅牆咁講講講,
你一個湊3個,你老公就一個養4個,
我鄧你地辛苦。
我相信你老公已經好清楚你的想法,
你繼續講,佢只會覺得煩。
當務之急是你盡快搵份工,
減輕佢負擔,而你亦可以擴闊生活圈子,
搵工唔係一搵就有,
又要安排家人或請工人照顧仔女,
應盡快進行。
你老公唔入房瞓,
你就出廳迫住佢瞓,
佢入房你就入房,
講係冇用,要行動。
平時你有冇好委屈丶好辛苦咁嘅樣對住C6?
先執執自己,你為頭家鞠躬盡粹係好偉大,
但這是你C6想要的嗎?

水晶宮

soso1227 發表於 17-8-14 12:57

Agree x100000

水晶宮

...

佢係咪想分房瞓之後申請單方面離婚?

你都唔需要俾人牽住鼻子走, 呢個世界無咗佢都一樣會轉, 無必要好似乞佢既愛咁, 佢手指漏一滴甘露出來你就開心半年。。。有必要嗎你。。。

帶埋三個小朋友番外家算數啦

侯爵府

回覆樓主

借問聲,你老公係天蠍座的嗎?

公爵府

mimiNbaby 發表於 17-7-24 22:19
如果佢喺屋企,都會一齊食飯既,不過都係無交流....... 上個禮拜日佢話佢病左,喺房一路瞓,冇跟我地出去 ...

咁岩好好咁傾下,睇佢自己係度諗咩,有問題要攤出嚟講

男爵府

陪月勳章

Nancy20090615 發表於 17-8-14 08:21
你情緒不好,又要湊三个,你顧好自己先喇,去搵社工傾下。

社工驚我暑假唔得閒,約左9月....

男爵府

陪月勳章

mini1204 發表於 17-8-14 09:07
呢個月吾好再問再迫佢答
可能會好D?
迫,係迫吾到答案出黎既

我已經一個月冇再問佢,咁拖落去,又係一樣愈走愈遠.... 諗住隔左咁耐唔想再拖落去,點知都係咁

男爵府

陪月勳章

s7824 發表於 17-8-14 09:48
你已經講左你嘅感受,我相信佢已經聽到,佢唔回應,是基某些原因。

你試下問下佢嘅感受,如果佢唔答,你 ...

佢好勁,我講乜野,佢表情都一樣......

男爵府

陪月勳章

o_____o 發表於 17-8-14 09:56
係咪想等你講分開?

我都有諗過呢個可能呀?呢兩次都有問過佢,其實你做咁多呢啲野,係咪想等我講分開.........

男爵府

陪月勳章

tammy2008 發表於 17-8-14 10:18
下次趁佢放工去沖涼時收起佢部電話拆埋電, 迫佢同你對話!

你呢啲叫愛咩? 你肯定?

果一刻我真係有諗過早知收起佢部電話,不過算啦,我知結果都係一樣。 果晚我有襟低佢冇電話,佢一手撥開我拎番起黎.......

男爵府

陪月勳章

BeadBead 發表於 17-8-14 12:51
或者試下唔問佢問題,瞓覺時間直接拖住佢,同佢講:「夜喇,一齊入房瞓啦!」

我自己係亞氏人,近年先有d ...

你點發現你自己係亞氏?

其實去到呢個地步,我已經唔想再主動和好了。

男爵府

陪月勳章

soso1227 發表於 17-8-14 12:57

我知我迫唔到佢,我出廳瞓佢入房,我入房的話佢一定走番出黎,呢條友極度硬頸。

會,我會開始搵工

平時唔會話好委屈咁對住佢既

首頁
23456...9

尾頁

跳至