自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

嘩!真係想像唔到深水埗德貞咁差,之前全港幼稚園報告網上話係區排名第一。。。同埋原來寶血都咁差,好在個時N無in

伯爵府

深水埗浸信會幼稚園好唔好?N年前小時候讀呢間,咁多年後而家質素如何?

複式洋房

castle100 發表於 17-8-18 23:28
回覆 lm251099 的帖子

如果有3間學校同畢業典禮撞到正而又易考入嘅你會放棄唔去畢業典禮嗎?點解要家長選擇 ...

我都係40網要叩門之人,好明白學校係可以做多少少幫要叩門的家長,聽你咁講,學校真係好差

大宅

回覆樓主:

我都想知仲有邊間幼稚園好
林譚燕華同宏恩又好唔好呢?

伯爵府

還有培殷好嗎?

子爵府

育兒性格勳章

hapibb 發表於 17-8-21 10:31
我都想知仲有邊間幼稚園好
林譚燕華同宏恩又好唔好呢?

我仔讀緊宏恩,我自己覺得幾好,我仔又鍾意,出年我女都會報呢間

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主:

德X ... 唉, 的確令我失望。
可能因為天主教+ 傳統,令學校非常守舊 ,好多野無得彈性處理。

我小朋友好好彩,派到心儀學校, 但望到其他家長疲於奔命去叩門, 母校無幫手,甚至避開家長,其實覺得好心灰。

大佬,過去三年不停玩各組織的親子填色比賽,成千人參加幫學校攞埋啲『最踴躍參與學校獎』,無功勞都有苦勞吧!
但在派位叩門這個骨節眼,竟然完全袖手旁觀 。

唉,唔講啦,再講比人起底

這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

伯爵府

回覆 貓頭雀 的帖子

看來德貞/寶血呢D可以唔報...............我信俾小朋友讀過有經驗既家長

珍珠宮

camanbi 發表於 17-8-21 16:02
回覆 貓頭雀 的帖子

看來德貞/寶血呢D可以唔報...............我信俾小朋友讀過有經驗既家長 ...

講際遇吧。 可能你小朋友會好夾間學校呢。
我小朋友ok ,老師對佢都ok .,但在大人眼中,會留意學校的行政,細節和處事手法。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)

禁止訪問

珍珠宮

takakura 發表於 17-8-21 16:46
聽講換咗校長差好多

寶血果邊換左校長也一樣差左
德x 前校長都麻麻,可能太老了。 有家長講比我知, 佢覺得前任校長解決唔到問題所以直接轉校 。

首頁

尾頁

跳至