自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

你應該係仲發緊夢自己以為係現實?

侯爵府

mariefish 發表於 17-9-8 12:16
咁咪飄左好遠天堂同地獄交界係點樣架?點知係果個交界?係咪要飄到好高先得架?
...

點樣飄我真係唔知,點解會知道就更加唔知,當時我係直接係一個無建築物既地方,周圍好大,好靜,地下係普通石地,身邊有好多人,咩國藉都有,大家都著白袍,腳無鞋,面無表情向同一地方前進,我自己都係白長袍無著鞋,我走去問一個外國女人,用廣東話問佢呢到係咩地方,佢用唔知咩文答我,但我唔知點解又聽得明白,佢話我知呢到係天堂地獄既交界,話我已經死左,我下左一聲,心諗無可能,我前一刻仲係屋企瞓緊覺,一定唔係真既,就不斷迫自己打開眼,試左幾次先真係清醒到,嚇到成身出冷汗

mariefish    發表於 17-9-8 13:05

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

晴朗ma 發表於 17-9-8 12:11
永世難忘
俾鬼壓時仲全身標冷汗。

男爵府

牛年勳章

回覆樓主

睡眠癱瘓症?

男爵府

yucheung 發表於 17-9-8 13:00

點樣飄我真係唔知,點解會知道就更加唔知,當時我係直接係一 ...

別墅

回覆樓主

人太攰會有lee個情況出現係好正常,係一部份腦細胞在沉睡,另一部份已經醒番,但醒番個部份與沉睡中個部份腦電波係不通,各顧各,令人感覺會特別驚恐。

侯爵府

poodlema 發表於 17-9-8 08:45
我是經驗之人, 如果你唔想成日咁, 你就要定時瞓覺, 哩d情況通常出現係不定時瞓, 例如果晚特別夜瞓, 或突然 ...

其實根本係太攰之嘛,我都成日會係咁,我唔認為呢種係出竅囉,我一D 都唔驚,如果有想醒又醒唔到情況,我已經唔會話掙扎乜嘢,掙扎醒返個人仲攰,我索性繼續瞓,叫自己諗下D 開心美好嘢(例如韓劇男神),發返個美夢先起身

男爵府

回覆樓主

我小學時試過

小息時周圍跑,跌左鑊金,兩個同學仔扶我去校務處。然後我暈低左挨喺個書架前。跟著突然我喺空中望到我自己不醒人事,有個老師係咁拍我叫我個名,而果兩個同學就好驚企喺旁邊。我睇睇下覚得點解咁奇怪,跟著就突然清醒,果時個老師仲喺度拍緊我。

我唔知果次我係咪死左一轉,定係靈魂出竅

男爵府

angiehouse 發表於 17-9-7 20:40
我少女時試過一次比鬼壓,想起身,但感覺自己升高左,但肉体仍瞓在床,维持了一二分鐘,永世難忘
...

你依d叫出體,好多人想學都學唔到!

男爵府

留毛

珍珠宮

tttt709394 發表於 17-9-8 13:39
你依d叫出體,好多人想學都學唔到!

學左有咩好處嫁

男爵府

angiehouse 發表於 17-9-8 15:00
學左有咩好處嫁

都唔算好處嘅,一啲人相信靈魂係唔受時間、空間限制,所以佢地透過練習出體去探索未知嘅空間;

另外,出體king分享過一則舊事,佢嘅學生透過出體,搵到佢已過身嘅女友(靈魂),女友指示佢搵屋內一本書,個學生醒返去睇嗰本書,發現夾住女友去世前一封未寄出嘅信。

有個出體大師好似叫門羅(?)佢同一啲義工更透過出體,去大災難現場幫手指示亡者上路。

伯爵府

Covenant2017 發表於 17-9-7 21:16
肯定是,應該及早去睇精神科醫生。

同醫生點講好!
其實呢種系乜野病

大宅

開心吸收勳章

回覆樓主

伯爵府

ying_mail 發表於 17-9-7 22:07
我睇過d分享,呢種唔好學…因為人有三魂七魄,如果離開大耐入唔返肉體就會起唔返身。
因為人生在世,咩野先 ...

我潛意識就系知道!所以不停甘嗌自己名叫佢翻尼同念經

伯爵府

PPKS 發表於 17-9-7 22:33

係呀..

我不是比鬼嚇呀。系夢見自己系第二個空間生活緊

子爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

係咪被鬼壓?
樓主係咪睡眠時間不規律?
之前睇過日本節目,話所謂被鬼壓係因為個腦運作到(你會有清醒的狀態) 但未控制下半的肌肉,大腦訊息未傳到去身體。即係個腦醒左,但個身未醒(好似被鬼壓,無法動彈).

伯爵府

poodlema 發表於 17-9-8 08:45
我是經驗之人, 如果你唔想成日咁, 你就要定時瞓覺, 哩d情況通常出現係不定時瞓, 例如果晚特別夜瞓, 或突然 ...

喺夢中我不停掙扎身體呀!但都吾得!系要掙扎到暈左先知自己醒翻!但我每次要醒都要體兩關!第一關系夢見自己醒左!但事實系冇醒。以為自己真系喺屋企活動緊。第二關係發現自己系夢入面,根本冇醒過。不停垂死掙扎,呼吸困難!我每日都系甘,我好攰啊

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 親子達人勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

siiu_Y0613 發表於 17-9-7 20:13
jm們有冇試過訓教個靈魂成日出左來?
我呢排成日都系甘!
明知自己訓左喺度,想起身。但真正個肉體又起吾到 ...
前天半夜我媽媽又係咁, 佬豆好驚, 話似中風 急 call 999, 送去E院, 住左2曰, check了無事出院,再去紙x舖照日腳, 才知遇上

大宅

siiu_Y0613 發表於 17-9-8 17:47
我不是比鬼嚇呀。系夢見自己系第二個空間生活緊

你見到自己係第二個空間生活既年齡同現在一樣?
我之前聽過話其實我地係呢個空間生活同時,係其他空間都各自有生活,只不過我地依家係唔知第幾維度空間裡....
你自己好肯定係靈魂出竅還是清醒夢?
經常發生呀?
如果樓主驚返唔到肉體,定係教定鬧鐘響返醒自己?

首頁

尾頁

跳至