美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Re: 分享下你地用緊的護膚品丫

Hi cat38,
Thank you ar!!!等我又去昅昅先.個sales都好老實喎無因為30蚊叫你買支勁d o既,其實我都試過好多牌子但真係無搵到有邊隻係work lor.

另外,我終於買左lacome o個支sample啦,好似都幾好,我指個feeling,因為好快吸收同查完覺得反臉好滑咁.不過買sample又真係好似抵d喎...我響卓悅買支sample 55蚊-10ml,但原大o個支30ml,響卓悅discount左都要24x
?-(

男爵府

March 我今日都買咗支sample,但$49咋喎.

大宅

crystaltochan,

請問你喺邊度買,我又想買.

男爵府

我係灣仔街市果間卓悅搵到既,搵咗好多間都無,仲有支指甲油送添.

大宅

crystaltochan,

唔該晒!

侯爵府

係呀,響邊樹??又係卓悅呀??唔係間間唔同價錢呀!?
crystaltochan 寫道:
March 我今日都買咗支sample,但$49咋喎.

侯爵府

crystaltochan,ar!!! just read yr follow message!!!唔係呀,平6蚊仲要送指甲油??我見佢有送比其他人but無送比我,我以為係唔知買滿幾多錢先送咋!!因為我only買左支sample but都成55蚊la ?-(

大宅

happyvv:thank you very much~~~~~:-P
我想買支搽身的,因用開支聖艾芙開始唔夠潤,你地有冇好介紹呢?唔好咁貴$50-120都可以,試過瑪莎果d大大盒但好肥膩都冇水,最好有咁大盒得咁大盒,我個body耗潤膚露量都好大搽乜吸乜.
March,crystaltochan:
wa.....$49真係好抵呀!!買三支=一支大喎,咁我咪買貴好多 嗚~~~~~~~~~~
今日我又去左HABA試野kaka...(正瘟神)sale屎心諗,不過佢地好有禮貌,我搽完自己又搽老公又搽BB都四萬咁口,我又買左white lady同魚油各一支,今期滿$600送左套洗面粉,VC化妝水同細魚油仲有個化妝袋,好靚呀 佢洗面粉都好好洗喎,VC化妝水就"立"左d.
係呀沙田新城市Lancome做推廣呀好似有折扣同gift,不過我見sale屎來勢洶洶所以我唔敢走埋去搽野

[size=large]萬聖節快樂啦你地~你地BB點慶祝呀?我BB尋日食左南瓜粥慶祝左啦
지훈아,오빠,나는 영원히 너를 보호한다!fighting! http://myhome.hanafos.com/~libra69/2004_kbs_music_awards.wmv

大宅

cat38

very eager to wait for your reply !! What is "活泉" ?

Kiehl's in TST Harbour Ctr or Seibu Pacific Place!
I try their 1. Rose Water too expensive I like the smelt but I will try your DIY Rose Water.
2. Milk Honey and Almond Scrub but I like Clinque Scrub better( $195/ 170g)
3. Algae Masque $410 / 4oz they got small size but the sales said no stock. Like Water Mask but not big difference that means after using you will not say "Wah !!" I use Valmont Renewing Pack before the first time I use when I wake up another day I said "Wah ! Excellant " but too expensive.

4. Panthenol Protein Mositurizing Cream 2oz no Big different.

5.Lip Balm the advertisment said "Best Buy" OK !

6. Eye Balm (black colour bottle) with pure Vit A & E Oil but no Big different.

I can't find any difference from this product !!

I hope I can go to Wanchai Monday because my son study there !!!
Thanks for your advise !!! :-P :-P

複式洋房

cat38
先兩日買

男爵府

係囉,點解間間唔同價既?BDT又話買$35喎. ?-(

男爵府

cat38我係萬寧見到你講果隻HABA既角希沙魚油,但係食既喎.要二百幾一樽.唔知係咪你講果隻呢?

噚日係DHC勁多人買嘢,我買咗支樱桃美肌水同睫毛增長液.唔知會唔會真係可以增長眼睫毛呢?

大宅

BDT :
$35sample你係邊間卓悦買架??Jergens Ultra Healing係邊度買呢?skII sign treatment 搽左唔洗再搽night cream 架啦,如果你好想用sign treatment又想用night cream,咁用sign treatment打底印下咁搽一粒豆咁多就好啦,搽厚時就唔洗再搽night cream,魚油你可以搽有紋地方同咀咯,你用開sign treatment最少都連用兩個月先周期更新到d細胞架,如果唔係白搽,我之前連用左三盒現在間中好需要先用就唔影響咯,不過我唔再買啦搽唔到咁多真係,魚油好潤架不過可以去油脂粒的,一滴初開佢印面就夠啦用多滴都過潤,不過我訓前用左LF豐唇膏後搽一滴係咀,另外又一滴搽眼肚眼尾咁,魚油係搽化妝水/精華素後用,如你想加cream先再加,MP17有隻凹洞膏的,好痛架,唔係好耐歷史既凹洞可以好快去到,但歷史悠久既就一定要做激光磨皮,唔痛既方法就用玫瑰花精油搽,但好耐先有效同埋始終唔係完全OK.
crystaltochan:
HABA有食既魚油丸同埋搽既角鯊希油(美肌清油)兩種.

[size=x-large]你地有冇聽過美由奈同美津村呢?整腸呀燕之美肌咁有冇食過呀?美津村執左改名叫美由奈,日本冇呢兩個牌子名產品架!!
지훈아,오빠,나는 영원히 너를 보호한다!fighting! http://myhome.hanafos.com/~libra69/2004_kbs_music_awards.wmv

洋房

wei wei why i can't find the Eversoft 牛油果潔面膏 in ming ling ga??
what does it look like??
carol.........~ice...ice

男爵府

CAT38你真係好有心得喎,每次都好詳細. 魚油真係可以去到油脂粒架?我都想試呀,要用幾耐可以去到?
成日擠黑頭留低O既凹洞,MP17凹洞膏去唔去到呀?幾錢支呀?

男爵府

好媽媽勳章

carolice:

百佳有得買

男爵府

carolice 寫道:
wei wei why i can't find the Eversoft 牛油果潔面膏 in ming ling ga??
what does it look like??
係綠色既,好易搵之嘛,係洗面系列果一個貨架度.

複式洋房

cat38,
$35sample你係邊間卓悦買架?(我係將軍澳新都城買,不過我都見到有一支英文意思一樣但唔同裝的買$55但我問過sales,佢話$55那支是新裝)唔知是不是

大宅

carolice:
冬天你可以用Eversoft 牛油果潔面膏加左美白果支洗面,多個功能美白(洗完好白架),因冬天新陳代謝慢,黑色素積聚到春天濕霉天氣時就好易又黃油令令.佢支潔面膏PH值洗完會少少乾的,如果你本身好油就好爽,但最好用埋佢支蘆薈爽膚水(有少少酒精)拍下,收毛孔保濕同埋用左冇咁多油出,粒粒會少左好多,得閒都可以抺下可以清潔,我記得好似賣$28可以用好耐,我以前男友用呢個組合幾好,好適合多油易污穢的皮膚用,都係不錯的介紹來架.
BDT:
激光做完會好似損左咁結焦的,等佢蕉自然甩左後就係新肉了,做時都痛架,好似比橡筋彈咁,頂得順既.激光磨皮就再痛d(我未做過,不過聽講痛既程度係會流晒眼淚的),MP17洞膏我唔幾錢,我用過辦仔咋(買頸霜個女仔送我試用的),搽幾次都"那"到淺左好多,你上MP17網睇睇先啦,門市d小姐好煩架,你諗清楚買先去問呀,唔係拉住你唔放,水晶磨皮都可以諗,唔痛同平過激光,起碼要做十次先得,你可以試下水晶磨皮咯,我都想磨呀,因我都有幾點洞洞,你有冇用過ZA呀?美白line可美白同修護洞洞的,我只用佢的洗面膏,用左一個月洞洞淺左d,塊面白過鬼.不過點都好,始終都係只可以淺左冇咁明顯,完全冇左個洞就真係激光先得,等我有返d閒$$就上e生度做咯,另一間"天一"都有激光做的,可以問下價,我搵到個網址你可以參考下(不防打去聽下d護士點介紹佢d激光).http://www.wwhealth.com/medical_3.html

洋房

cat38,
你好勁!
想請教你,我T字位乾毛孔大多黑頭,有黑眼圈但又容易生油脂粒,用那隻用品可以收毛孔和清黑頭?
另外介詔下精華素,太貴我唔捨得買.
Thanks!
Nikcy

首頁

尾頁

跳至