自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

PerryChak 發表於 17-11-16 21:26
我有呀,日日搭車見有個小三嘅男仔同姐姐,個男仔就揸住電話,無時無刻打機
另一對係父女,一上 ...

呢d我先唔想日日見到

伯爵府

回覆樓主:

試過。。。其實我無留意到個男仔,但某日佢走黎遞左張紙仔俾我寫左佢自己叫咩名,電話同email,簡單話日日都見到我好想認識我。第二日又撞到佢,佢係我平時落車卡地鐵等我落車 ,咁當順路就一齊行啦,點知佢自爆原來間中會跟住我跟到我到lift口 連我平時會去邊兩間餐廳買早餐都知

珍珠宮

男爵府

kimchimom 發表於 17-11-16 21:52
試過。。。其實我無留意到個男仔,但某日佢走黎遞左張紙仔俾我寫左佢自己叫咩名,電話同email,簡單話日日 ...

呢個有d驚,跟左你咁鬼耐

水晶宮

回覆樓主:

我住果度朝早得兩班村巴, 日日都係同一堆人搭,日日都要番工嘛

子爵府

gigicatb 發表於 17-11-16 18:14
我個朋友就是巴士情緣,個男仔每日都遇到個女仔同一架巴士返工,過了一段時間,個男仔鼓起勇氣寫左封情信比 ...

我都試過有男仔開口問我拎電話 又唔係日日見,不過一星期總會撞到幾次,不過個時我俾咗電話後,又唔想 show 佢,因為已經拍緊拖

男爵府

HoshiSora 發表於 17-11-16 20:49
好浪漫

我都聽過朋友講佢係咁
真係好似拍戲咁。一見鍾情。
隔左好耐個男仔終於主動識佢。
我朋友覺得呢啲情況都係男主動好啲。當然佢兩個一直有眉來眼去, 知嘅

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

回覆樓主:

以前試過,我住嗰區是冇地鐵的,嗰時返工大概都係咁上下時間等車,有一日發覺被人‘目及’住,初時以為咁啱,如是者過了一星期,發覺不是feel錯,開始好驚。有一日落車時,佢跟住我尾,我返到公司同同事講,佢哋仲嚇我話嗰人會等我放工,點知放工見到佢企在大堂,嚇鬼死。雖然佢哋講笑但又講中咗,佢哋一早plan埋話如果嗰人等我放工,就其中一個男同事A(超死黨的)就扮係我男友,另外一個同事B就反跟蹤嗰個人,睇下佢係咪有心跟住我。結果,證實係冇錯,B見到嗰個人的目光係釘住我哋,我哋行佢就行,我哋停佢就停,轉左轉右都照跟,A就開始搭住我膊頭繼續行,扮作情侶和有說有笑,其實大家驚過鬼,因為唔知佢乜料,同事仲送埋我上車才走。自此之後就冇再見到嗰個人。我估佢應該改坐早一班或遲一班車返工。現在回想都覺得好刺激。

伯爵府

回覆樓主:

哈哈,我之前嗰ex 同我都係巴士情緣架

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

maggiejane 發表於 17-11-16 21:32
以前返工日日約另一個女同事一齊地鐵站等埋食早餐,一日有個男喺地鐵等我,話日日見到我,想識我,仲派卡片 ...
咁其實佢本來係想識你定你FD?
放下自在

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章

kimchimom 發表於 17-11-16 21:52
試過。。。其實我無留意到個男仔,但某日佢走黎遞左張紙仔俾我寫左佢自己叫咩名,電話同email,簡單話日日 ...

好恐怖啊
stalker

公爵府

好媽媽勳章

我個case唔知算唔算,我以前中學年代,日日坐地鐵返學,我每日都會入同一個車卡,久而久之就成日撞到個男同學,我知佢係我同學,但唔識。後尾佢有日say hi,傾下傾下就熟咗,然後拍拖。有次講起,佢話係學校己留意我,咁啱有次坐地鐵撞到我,第二日就試吓去返同一個車卡撞我,點知真係見到我,所以佢日日由車頭,行去車尾扮偶遇,佢仲話以為我一直知。但我真係對佢無印象

珍珠宮

晴朗家家 發表於 17-11-16 22:42
我都聽過朋友講佢係咁
真係好似拍戲咁。一見鍾情。
隔左好耐個男仔終於主動識佢。

對對對
一定要係個男人做主動,成件事先會係完美的浪漫

子爵府

Carsonbb0800 發表於 17-11-16 17:46
日日搭同一班車,會想去識人架

以前成曰見到一個男仔,,,返工地區又見過,,,旺角,荃灣又見過,,,不過近二年無再見過佢lu...

珍珠宮

回覆樓主

以前試過

讀大學時,有個同系師兄主動結識我,當時覺得佢好好,肯幫新生。後尾講吓講吓先知,原來以前讀中學,佢日日見到我搭同一班車

男爵府

Carsonbb0800 發表於 17-11-16 17:46
日日搭同一班車,會想去識人架

好多年前搭邨巴係屯門出灣仔,有個男仔成日特登坐我隔離,因為成日佢上車時仲有其他位,佢都特登坐我隔離,我就唔敢望過佢個邉,維持咗幾個月。最尾佢都無主動同我傾計,我之後亦都轉咗工,無再搭0個架車了。

侯爵府

cattz288 發表於 17-11-16 22:56
咁其實佢本來係想識你定你FD?

唔知吖,冇問吖,知道答案我或我個fd 其中一個會唔開心囉。

大宅

bivian_bivian 發表於 17-11-16 18:42
我而家坐巴士返工,日日同一班車,同一班人,有時見5到啲人,我就會諗係咪休息呢
...

我見唔到反而會諗應該走咗班車 我今日應該會遲到

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

回覆樓主

試過每日返工都見同一個人, 同一班車, 同一卡車, 成一年時間。
轉左工就無見過lu.
無諗過要識佢/知佢叫咩名。

首頁
23456...7

尾頁

跳至