自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

回覆樓主:

之前比間衰野電燶左,直電到卷曲,燶個種卷曲。在家自救3個月,竟然起死回生

寶石宮

2023年兔年勳章

moomoo_hh 發表於 18-2-7 16:53
原本諗住整個靚靚頭過新年,點知時運太低,遇到一間黑店。其實間salon只有兩個師傅,一個學徒,當初亦睇中 ...

大宅

ALMONDMI 發表於 18-2-7 23:15
講焗油先已經知冇料啦~,電染前2-3日不建議焗油之類,會影響電染藥水同上色效果,我重專業過佢.我之前都試過 ...

請問點救

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

講焗油先已經知冇料啦~,電染前2-3日不建議焗油之類,會影響電染藥水同上色效果,我重專業過佢.我之前都試過 ...

請問點自救?我都想救吓自己d頭髮

別墅

請問可否分享點自救

侯爵府

俾得2千蚊其實真係應該去返啲大型集團髮型鋪整頭髮。我幾年前係銅鑼灣某high end髮型鋪整負離子,其實我跟開個剪髮師傅好好手勢,但係我電負離子嗰part俾個junior夾衰咗,啲頭髮好震,燶曬 嬲到我死死下仲要收我千四蚊。自此之後我blacklist咗嗰間salon,改跟我朋友個師傅嗰間,係大型連鎖salon,負離子染髮電髮有專門technician跟,唔係學徒做。我上次人生第一次染髪加剪折咗收我千二鬆啲,整得好靚啲朋友都話只頭髮顏色好襯我。

大宅

早幾星期我係大圍剪,試吓新師傅,點知又係俾個師傅玩爛咗把頭髮,一開始話要拉直洗軟把髮,令髮質靚d, 點知藥水太差一塗上頭10分鐘唔夠就洗爛咗一忽,洗直完又無端端係髮尾電個內彎,核突到暈,我話唔要咁樣磨菇頭,跟手佢就狂削把頭髮,攪到成頭又鬆又開义,仲收我2650。激到我死,最後唯有搵返剪開的師傅俾多千幾蚊救頭。間黑店係「御x髮」,細細間,個師傅只會狂斬客仲話到自己幾勁幾勁一d都唔聽客意見。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

flori 發表於 18-2-7 23:36
俾得2千蚊其實真係應該去返啲大型集團髮型鋪整頭髮。我幾年前係銅鑼灣某high end髮型鋪整負離子,其實我跟開個剪髮師傅好好手勢,但係我電負離子嗰part俾個junior夾衰咗,啲頭髮好震,燶曬 嬲到我死死下仲要收我千四蚊。自此之後我blacklist咗嗰間salon,改跟我朋友個師傅嗰間,係大型連鎖salon,負離子染髮電髮有專門technician跟,唔係學徒做。我上次人生第一次染髪加剪折咗收我千二鬆啲,整得好靚啲朋友都話只頭髮顏色好襯我。..
係,我整開嗰間都有專門technician跟的,唔係學徒做,起碼出事機會細好多。

伯爵府

回覆樓主:

有無搞錯

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

樓主真慘,又貴又唔抵。我通常剪開一個 跟足佢1x年。 所以整頭都要人夾人

侯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

好彩我妹做師父,唔使出去比人攪衰把頭髮

大宅

manfatcentre 發表於 18-2-7 21:55
樂富某間salon (近759)一樣咁差,大家小心

我仔(5歲)有去呢間剪啊,貪佢有車仔坐,有時都剪衰,但無辨法我仔好鐘意呢間野

大宅

回覆樓主

我上年都係噤,成三吋髮尾炒左,個下真係跌落谷底最尾哂千幾去整個巴西焗油救番8成。以後吾會再做負離子!

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

moomoo_hh 發表於 18-2-7 16:53
原本諗住整個靚靚頭過新年,點知時運太低,遇到一間黑店。其實間salon只有兩個師傅,一個學徒,當初亦睇中 ...
係咪 FB 成日賣廣告果間呀 ?
錢又洗咗 , 最慘係把頭髮被佢電傷哂

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

依家好靚

子爵府

回覆樓主

深表同情 依家太多髮型屋無良 用料差 連剪髮都自己修下髮尾算

珍珠宮

回覆樓主:

係咪I.o.u呀

別墅

sinyeechu 發表於 18-2-8 06:31
係咪I.o.u呀

髮型屋名?

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我曾經比你更炒,電染得太勁,我ex同我用酸性電髮藥水(人地電攣毛果d)唔用負離子膏,再整多一次負離子,即刻直晒,但唔可以再整任何野直至留長剪晒先可以再玩其他野

我返呢行,只會比我信得過既去掂我個頭,其他人唔洗諗

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

電死左

首頁
23456...7

尾頁

跳至