自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

唔止唔同人,仲唔同面口。
平時 dup低頭入嚟都唔知

好多屋苑新年特登將啲人調嚟調去等佢哋多啲利是
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

回覆樓主

我個屋苑直頭每幾個鐘換一換位。

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

比利是係隨心出,比唔比個權絕對係你到,又唔好講人地一心只為拿利是,佢地都要工作架麻,難道舊人唔比放假新人唔準返工嗎?今天我家樓下都是替假,以前有來過但次數唔多,本身果個我比雙封,這個單封當開工利是,佢亦有同我拜年先比,只打招呼我都唔會比,咁佢識做我都識做大家開心啦。

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

原因只有一個

侯爵府

ANNAFRIEND 發表於 18-2-21 11:04
有d管理員仲好生面口,琴日仲兩個完全唔屬於我地呢座同時出現,我一律冇比利是。管理員甘做管理公司允許嗎 ...

我住公屋,樓下保安分三更,每更一個人,有時巡樓和替更都認得的,但一定係得一個人,。但我見到由前1,2年起,由年初一到初四,除左平時既一個人崗位,就變成4個人崗位,(除左本身認識的保安外,早午更必定額外多3個人,仲要日日唔同人)我就唔會派比咁多人。只會派比平時果三位,認得既替更,加埋幫我地倒垃圾的。

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

年年都係咁啦...我都係俾成日見到個啲..仲要係未見過個啲面前俾...
少年耆英..為藝術而偽術..偽術煮意

男爵府

我ftm.其實佢地有啲時間真係要替更,例如座頭食飯 去下厠所 巡樓

多數我都見慣,平時主動有禮都會比。
其實都係10蚊20蚊 大家開心下 亦都有啲唔會比。

前幾年試過座頭+兩個寫字樓既人係度,我就無比寫字樓,因為寫字樓人完全無幫過手,平時問野都答唔到又幫唔到手。之後呢幾年都無。亦都無三個清潔阿姐抹同一隻門既情況再出現。

今日都初六 看更嗰啲我唔會再派,除非好熟呢幾日又見唔到。

珍珠宮

有d管理員仲好生面口,琴日仲兩個完全唔屬於我地呢座同時出現,我一律冇比利是。管理員甘做管理公司允許嗎 ...

我都有同感,平時唔覺座頭、公司大厦有咁多保安,硬係"年年新正頭就發覺增聘多左人手"

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

我往果到冇轉

子爵府

我屋苑是連所有清潔員都會走埋出來,拉住隻門,甚至擋住門口,有些甚至企在路上等,令人好反感.

子爵府

回覆樓主:

呢幾日搵$嘛
不要為明天憂慮,因為明天自有明天的憂慮。一天的難處一天當就夠了

公爵府

禁止訪問

子爵府

好嘅保安我幾遲見到都一定會比,生面口又冇乜交往的初五前見到有打招呼會比細封D
Sweetheartb

子爵府

luppy 發表於 18-2-21 17:26
我地個到....個日未比就叫你xx生。比左之後都吾多彩 d垃圾婆好笑....全日抺正門

個個都甘 ...

雖然我都唔認同大廈啲保安同清潔全日係大堂等利是呢個行為,但你句垃圾婆真係好銀耳好難聽。

男爵府

回覆 JoanC 的帖子

單身隊?大人大姐面皮五呎厚

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

loklok286 發表於 18-2-21 11:07
可能撞啱平時既保安放假才會有替工出現

係啦,唔想比可以唔比,反正都唔識

侯爵府

佢有佢換, 我有我心水比邊個
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

子爵府

朋友屋苑需要係lobby搭lift上平臺先,見個保安净開半扇門,企係門口,個個入lobby的要排隊入,好似收飛甘逐個收,完全沒漏網之魚

首頁

尾頁

跳至