跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Re: 零舍曳曳(0411)俱樂部 - PART 5

雪人,
咁你肯0肯定自己有冇奶呀??
你有冇去健康院比姑娘摸下呀????
如果連vv都少,就要睇緊d囉.......真係唔夠既,就補奶粉啦,
不過係飲完人奶都開奶粉,而唔係混埋一齊喎。

伯爵府

carol,
我見織女6千幾就係啦.....
kyleung 寫道:
茵:
幾多個message先去到金鑽級呀?
你4xxx都仲係瑪瑙級咋喎 ?-(

男爵府

奀豬mami...我唔係冇奶,我今日俾阿b斷斷續續啜左30分鐘,之後我用手唧咗成粒鐘都不停有奶!又因為宜家兩種都食,所以我都唔知係淨食人奶會點?喺阿b未好轉之前我都唔想亂黎! 我想問吓pigeon奶咀係咪硬身d呀,有冇分乳膠or矽膠呀?因為我用nuk奶咀好軟,我想轉奶咀,迫阿b出多d力水去啜,可能阿b會兩種都啜,又或者回心轉意!

大宅

Re: 零舍曳曳(0411)俱樂部 - PART 5 (Oct 28)

carol、mm
唔該晒你哋幫我哋開part 5 & update呀!

pekkle 女
祝您生個活活潑潑的小bb!

:-) :-) 我係小凱琪呀 :party: :party: 11月12日出世 :-) :-)

伯爵府

雪人,
我有個朋友係nurse,佢話nuk唔好for new born喎,更加唔好比人奶b食呀,佢suggest我買pigeon同avent,
咩係乳膠or矽膠我唔識分,只係知買"透明"個隻,唔係brown個隻呀,因為brown有味,唔係個個b都受呀!!!!!!!

咁你醫生宜家suggest你點做???
係叫你唔好餵人奶定點先????

侯爵府

茵:
嘩... 要咁多先進級呀?

up to now,我見到有以下級別:
-新加入國民
-鮮花級國民
-水晶級國民
-翡翠級國民
-珊瑚級國民
-瑪瑙級國民
-金鑽級國民

有見到一種:王國大臣呀!
不過係版主先有這title囉!!
唔知仲有咩級呢?好過癮呢!!

大宅

mamajoe
你奶奶究竟知唔知道十月懷胎嗰個係你唔係佢架!哎喲!有人痴痴地呀!救命呀!
:-) :-) 我係小凱琪呀 :party: :party: 11月12日出世 :-) :-)

侯爵府

Waylie:
咪客氣!

不過,你知唔知,一罐媽媽奶,早晚飲一杯,一星期就銷哂喇!!仲以為$4x 可以飲好耐添!
你有冇飲呀?

大宅

Re: 零舍曳曳(0411)俱樂部 - PART 5 (Oct 28)

草本
見你好番咗敢多就好囉!繼續努力!將所有病魔一腳踢走!

侯爵府

奀豬mami~~ 寫道:
雪人, 我有個朋友係nurse,佢話nuk唔好for new born喎,更加唔好比人奶b食呀,佢suggest我買pigeon同avent,

唔係話NUK最接近nipple shape咩?
我將會用NUK喎.....

侯爵府

Waylie:
之前要大家擔心,真係過意唔去!

尤其是TW,佢不斷打比我update我又安慰我,真係多謝哂大家呢!!

別墅

carol,
咦, 你今晚冇返娘家吃飯呀?
見你不斷咁有進步都登你高興. 唔好偷懶, 記得要日日按摩同定時吃藥呀.
至於d 咳. 叫你奶奶/媽咪 煲d湯水比你飲啦. 川貝等. 我間唔中飲下, 又ok喎.so far都冇咳過. (touchwood!!!)

別墅

我收工啦. 聽日見.

byebye

大宅

kyleung 寫道:
Waylie:
咪客氣!

不過,你知唔知,一罐媽媽奶,早晚飲一杯,一星期就銷哂喇!!仲以為$4x 可以飲好耐添!
你有冇飲呀?

草本
敢你要唔要媽媽奶粉呀?我可以取bb欖時,拎俾你喎!

侯爵府

YeeLam:
多謝你.
尋晚返左,今晚又返,會比人咋型架!!
我都不斷叫奶奶煲野我飲喇!
不過... 唉... 有時真係唔知佢好心,定係真係唔識,佢前晚煲左西洋菜湯呀!你地都知係涼嘛!不過算喇!佢都係想大家有啖湯水飲.
係好味,不過飲完都幾咳下!!

你又收21:00呀?陰公!!

侯爵府

gogoma,
No lar. I will give birth in Union Hospital (i.e. Yan on in Tai Wai). Since last time I was pain over 15 hours and then caeser, so this time I will not try normal delivery and booked caeser on 1/11.
[quote]
gogoMa 寫道:
Hi Happy Mother!!
你好似都係係聯合生!! 6-9 /11月!!!?? (am i right??)
you said that u would try 半身麻醉 next Monday!!
Why?? ?-(

我重

侯爵府

waywaybb 寫道:
草本
敢你要唔要媽媽奶粉呀?我可以取bb欖時,拎俾你喎!

要呀!
你幾時會過開黎丫?

男爵府

咁快又開 PART 5 喇
我的曳豬囡囡在浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07; 16.2kg-Jan 08; 17.6kg-Jun 08; 19.0kg-Jan 09;  19.8kg-Jun 09; 22.4kg-Jan 10; 22.6kg-Jun 10

男爵府

醫生叫我餵多d人奶!但奶奶就話一定要阿b食得飽,有得疴!我想阿b快d好番,但又好想阿b食人奶!左右做人難!

大宅

kyleung 寫道:
[quote]
奀豬mami~~ 寫道:
雪人, 我有個朋友係nurse,佢話nuk唔好for new born喎,更加唔好比人奶b食呀,佢suggest我買pigeon同avent,

唔係話NUK最接近nipple shape咩?
我將會用NUK喎..... [/quote]

我都你聽d媽咪話NUK最接近nipple shape所以買咗NUK用呀。我表弟婦餵全人奶都係介紹我用NUK。

首頁

尾頁

跳至