潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

mimi616 發表於 18-6-19 19:26
香港呢一兩年都好似易咗,真係好睇SA對你好唔好。我SA唔大貪同比較老實,大家又有共同話題成日吹水,so far ...

Lucky you

子爵府

Gmama 發表於 18-6-19 19:42
同意,我只喜歡從専門店見到開盒時那緊張的心跳,有中獎的感覺,所以不會在任何其他地方買了,會冇feel , ...

我都係有咁嘅感覺架
所以我先堅持要喺H shop買
但我老公成日都覺得呢個遊戲好唔要得
所以先叫我出去買

子爵府

gzilla 發表於 18-6-19 22:24
我啲BKC有喺外國shop買亦有同reseller買,後者我只會買啲古怪色(嗰dA貨都唔會做嘅色)或者只賣一段好短時間 ...

可以分享下你買咗咩items嗎?
平時我都比較少戴飾物
所以諗住都係向男裝皮鞋同家庭用品呢啲入手

子爵府

a328 發表於 18-6-19 22:25
我同你一様無心機加無好大財力及怕遇唔到好SA所以無係Hk spending, 我都考慮緊,好彩之前歐洲買到B,黎緊想 ...

好好彩呀你
希望你快快啲買到K啦

大宅

gzilla 發表於 18-6-19 22:24
我啲BKC有喺外國shop買亦有同reseller買,後者我只會買啲古怪色(嗰dA貨都唔會做嘅色)或者只賣一段好短時間 ...

已有offer?

伯爵府

Carriegerrard 發表於 18-6-19 23:21
可以分享下你買咗咩items嗎?
平時我都比較少戴飾物
所以諗住都係向男裝皮鞋同家庭用品呢啲入手 ...

3件都係首飾,買最後一件嗰陣,問清楚SA話夠數for我target嘅色/皮/扣先買

wcpcelia    發表於 18-6-21 09:17

伯爵府

a328 發表於 18-6-20 00:28
已有offer?

我同SA講咗要嘅size, leather and hardware, 然後再list 咗3丶4隻我可以接受嘅色,當然係啲比較sought after 嘅色啦

如果我咩色咩皮都啱就可以好快有,不過使咁多錢我一定等一個我鍾意嘅,所以依家排緊隊

子爵府

gzilla 發表於 18-6-20 01:18
我同SA講咗要嘅size, leather and hardware, 然後再list 咗3丶4隻我可以接受嘅色,當然係啲比較sought aft ...

要排幾耐架?
同埋你介唔介意講下你spend咗幾多錢呀

大宅

Carriegerrard 發表於 18-6-19 16:37
其實我都係近期先諗spending呢個問題
我上個月去完丹麥同瑞典
買咗scarf, tie,twilly 等等呢啲

呢D地方多數供貨本地人,你遊客一定要大量配貨。貨佢地唔會少,收埋左唔display啫。
你買個銀包/鞋呀咁再問袋可能好少少。
或者飛巴黎啦,好多人都配貨下買到袋,又或者零配貨都買到。

大宅

Meow_call 發表於 18-6-19 17:22
回覆 Carriegerrard 的帖子

香港出名難,你反而突然想香港開始

比我飛巴黎啦!
配聽講都係1:1

大宅

skywalker05 發表於 18-6-20 11:12
比我飛巴黎啦!

巴黎用online appointment 我試過連續幾日都唔成功,又試過walk in 有b/c/K, 冇一定嘅法則,只係知唔會一個月內用哂全年2個b/k quota ! 日本同巴黎唔駛1:1,大陸就乜水行入去肯1:1就有 (靚色如pink多d), 香港1:1以上 (新客同視乎spec)。 或者可以考慮去FSH講兩句法文買個cushion 就有奇蹟發生 (如果系咁應該30分鐘內全間鋪d袋賣哂)...純個人同H buddies 呢幾年東征北伐、非常有限嘅經驗所談,不能一概而論

子爵府

skywalker05 發表於 18-6-20 11:03
呢D地方多數供貨本地人,你遊客一定要大量配貨。貨佢地唔會少,收埋左唔display啫。
你買個銀包/鞋呀咁再 ...

嗰邊啲SA都係咁同我講
話有long list係當地人
我買完嘢再問袋
佢都只係叫我聽日再去
當然第二日去到都係無袋啦
佢都無暗示叫我買多啲嘢就有袋

子爵府

skywalker05 發表於 18-6-20 11:12
比我飛巴黎啦!

諗緊睇下出年飛唔飛到巴黎
因為啱啱先飛完北歐
再儲下彈藥先

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

Meow_call 發表於 18-6-20 11:58
巴黎用online appointment 我試過連續幾日都唔成功,又試過walk in 有b/c/K, 冇一定嘅法則,只係知唔會一 ...
沒錯買 係巴黎birkin kelly完全睇人品
online appointment 人多申請, 先抽運,
我去巴黎咪買到b, 但係旁邊兩台的亞洲group咪比sa耍走
沒有rule, sa賣比你, 去小房睇完唔岩色又變另一個color比你,
點會沒袋耍走d客人, 可以咁講, sa揀客賣!

◕順其自然啦~♥ ◕

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

Carriegerrard 發表於 18-6-20 13:21
諗緊睇下出年飛唔飛到巴黎
因為啱啱先飛完北歐
再儲下彈藥先
有心買hermes handbag, 一定去巴黎試, 預幾天時間一次spending 4-6千歐拿到bkc機會十分高,
如果沒offer真係檢討下, 點解冇offer

wcpcelia    發表於 18-6-21 09:19
◕順其自然啦~♥ ◕

子爵府

kekka 發表於 18-6-20 14:14
有心買hermes handbag, 一定去巴黎試, 預幾天時間一次spending 4-6千歐拿到bkc機會十分高,
如果沒offer真 ...

呢幾年都無再去西歐國家
因為驚恐襲
但依家睇嚟要搵個假過嗰邊旅行先得

大宅

kekka 發表於 18-6-20 14:09
沒錯買 係巴黎birkin kelly完全睇人品
online appointment 人多申請, 先抽運,
我去巴黎咪買到b, 但係旁邊兩 ...

係㗎,法國人出名高傲,尤其見唔少全世界大客嘅FSH SA, 又點會話: 我嘅責任係要令你高興咁”low” ...有冇品,係唔係識欣賞佢哋嘅品牌反而重要

大宅

Meow_call 發表於 18-6-20 11:58
巴黎用online appointment 我試過連續幾日都唔成功,又試過walk in 有b/c/K, 冇一定嘅法則,只係知唔會一 ...

都已經踢爆曬啦
仲講咩識法文同買cushion? Outdated嘞, 人哋個黑色K一返到HK已經賣咗俾朋友, 個藍色croco K就賣咗俾reseller
難得佢依然自得其樂扮忠實H用家去分享, 笑C禾, 真心多謝佢為潮版帶來歡樂

大宅

kekka 發表於 18-6-20 14:14
如果沒offer真 ...

非常同意
可惜, 世界上總係有人想不勞而獲, 既唔係真心鍾意成個品牌, 又想刀仔鋸大樹, H嘅SA大概會feel到囉, 所以人品其次
又或者好似reseller咁, H嘅SA咪要佢哋配一大堆貨囉, 所以咩靚女, 人品好, 識法文, 當笑話聽完笑吓娛樂吓大家囉

大宅

Meow_call 發表於 18-6-20 16:08
係㗎,法國人出名高傲,尤其見唔少全世界大客嘅FSH SA, 又點會話: 我嘅責任係要令你高興咁”low” :joyous ...

人無恥, 便無敵

首頁

尾頁

跳至