夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

blnc 發表於 18-10-14 12:38
我地結婚20幾年,2個小朋友,在大仔5歲時比我發現有個避孕套,當時問他佢話是朋友放在佢度,(只係找到避孕 ...

冷靜!既然過去左,我會選擇扮無事! 諗清楚自己想要咩結果你就知要點做!

別墅

sheep010 發表於 18-10-16 11:20
冷靜!既然過去左,我會選擇扮無事! 諗清楚自己想要咩結果你就知要點做!

...

(emoji)

大宅

blnc 發表於 18-10-15 23:19
我尋晚同佢講我唔係專登摷佢袋,而比我搵到d野,你應該知係咩啦!佢好冷淡回應,都已過咗咁耐是以前的事, ...

好可惜咁多年夫妻了。如果佢想清楚後求你原諒就比次機會佢啦!除非你已不愛他。雖然我唔知當我遇到時我的反應會点,但睇過D jm 講過會原諒出軌c6一次, 第二次就bye-bye.

男爵府

rita1208 發表於 18-10-16 12:23
好可惜咁多年夫妻了。如果佢想清楚後求你原諒就比次機會佢啦!除非你已不愛他。雖然我唔知當我遇到時我的 ...

咁都要c6想挽救,救都唔救何來談原諒

珍珠宮

環保接龍勳章

我尋晚同佢講我唔係專登摷佢袋,而比我搵到d野,你應該知係咩啦!佢好冷淡回應,都已過咗咁耐是以前的事, ...

大宅

好媽媽勳章

女人就係咁感性。唔好再幫佢諗咁多,你諗下,就係佢唔珍惜,原先一個大好家庭係佢自己拆散,即使往後孤獨終老都係佢自己攞黎。唔開心一定有,你只要諗自己想點便可。

大宅

點解吾比個機會大家?

珍珠宮

回覆樓主:

唔知講啲咩好 如果佢有誠意地氹返你 會唔會畀次機會佢?

大宅

唔可能扮冇野呀!要屈住一世,遲早屈出病,樓主好勇敢,要對得起自己良心,也不讓他這麼着數,食完當冇食過,不可能吧!之後的事隨心好了,如果今次大家坦誠面對,之後或者關係可以有改善,加油啊!

男爵府

我比較覺得奇怪, 依D野會放得咁隨意?
公司無地方放野, 要咁隨便帶返屋企?
10幾年都係咁放都唔發覺?
KEEP左10幾年突然帶返屋企?
仲要驚你睇唔明, 寫明幾時到幾時?

男爵府

見到面又唔可以扮無事

大宅

回覆:點解要宜家先比我發現

你丈夫竟然一直帶住封信...又咁多年後先畀你發現,都理解你點解意難平
係唔係悔恨當年發現dum dum時雖然有懷疑但係冇追查落去,白白失去放生自己嘅機會?
我估計這些年你哋嘅「感情」僅靠子女維繫吧?你言語間流露你對丈夫嘅不滿...
佢咁嘅反應又真係令人失望...慚愧、後悔、挽留都沒有

相信唔少人都勸你忍咗佢,不過放唔低就係放唔低,何必死忍...忍到病邊個同情。
竟然牌已攤,佢又唔挽留,就好好安排分開後嘅日子吧
想辦法過自己想過嘅生活,永遠都唔會太遲。

別墅

blnc 發表於 18-10-16 11:15
有時想起都忍唔住哭,但平靜下來又無野,個感覺好似 解綁咗,但有時又諗到佢遲d咩都無好似又好慘咁,我好 ...

當佢出軌時有無諗過你同兩個仔?有無諗過萬一你知道時會有咩後果?佢地開心時你就喺屋企辛苦地湊仔sorry,寧教人打仔,但我真係好替你不值!

子爵府

佢肯搬嗎?

別墅

mmya 發表於 18-10-16 18:54
唔知講啲咩好 如果佢有誠意地氹返你 會唔會畀次機會佢?

每個人當時衰咗就咩都得死哂狗,當過後咪又係……唉!

別墅

little_angels 發表於 18-10-16 22:10
唔可能扮冇野呀!要屈住一世,遲早屈出病,樓主好勇敢,要對得起自己良心,也不讓他這麼着數,食完當冇食過 ...

無錯,如果叫我當無事隻字不提,我真係做唔到囉!

別墅

小鈴鐺 發表於 18-10-17 00:46
我比較覺得奇怪, 依D野會放得咁隨意?
公司無地方放野, 要咁隨便帶返屋企?
10幾年都係咁放都唔發覺?

之前份工有個位比佢可以鎖野,宜家轉了是沒有的,我一直沒有摷佢既背囊,真的是天意,當晚因為要辨證須要佢一個証件號碼,而佢又瞓咗覺,所以我才摷佢背囊

別墅

wingwingchau 發表於 18-10-17 01:29
見到面又唔可以扮無事

可以,因為為咗小朋友。我地試過兩晚襯兩個未返傾解決辦法

別墅

laulaucat 發表於 18-10-17 02:21
你丈夫竟然一直帶住封信...又咁多年後先畀你發現,都理解你點解意難平
係唔係悔恨當年發現dum dum時雖然有 ...

我就係咁諗……既然唔捨得掉封信即是仲依戀段情啦!
第2晚我地再傾時,佢同我講保証唔會再發生,唉…點保証呀?如果當年你認咗咪好囉!唔駛攪到宜家咁,你又可以開開心心一齊,你話都過去咗咁耐,但我想番起當年你沒有回家,打電話不聽找不到人時(係半夜),原來是和第個女人一齊happy,你話我幾咁慘,現在我們只是爸爸媽媽角色,不是夫妻關係,我同你咁多年得到甚麼?就是……眼淚
尋日我print好法援處的離婚同意書whatsapp比佢睇,叫佢簽!佢回覆我求我想清楚,我話唔想再拖,拖不是解決辦法
呢兩日佢响屋企都死哂狗,好多野都主動幫手做就哂我! 但正如我所講會唔會遲d 就打回原型呢?

大宅

好媽媽勳章

回覆 blnc 的帖子

叫你諗清楚,咁,佢出去玩時又有冇諗清楚呢?有時出軌賤男最叻叫你唔好提、扮哂死狗博你同情,佢地根本冇諗過離婚,佢地最愛係自己。

首頁

尾頁

跳至