自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我反而想知邊度多男裝xs碼,我仔1.6米高瘦13歲好難買衫
買黎買去買zara童裝最大或h&m 男裝最細,又唔多款

侯爵府

emimi 發表於 18-12-31 01:50
男仔bb都易買d,一到6歲以上除左zara h&m next gap bossini,已經冇選擇,卡通嫌低b,淨色我又怕好似大叔, ...

同感。
我買唔落卡通tee,zara今年男童裝比較國產feel,一件都揀唔落,h & m琴日比我買到件凈色中間有行英文字既衛衣,其他都係揀唔落。
我會上淘寶買韓國代購,佢d款係韓國南大門既款,我唔肯定佢係咪真係韓國代購,但買返黎質地都好既。
同埋係幾間Facebook出口貨買,d款叫無咁低b。

每年最辛苦就係幫阿仔買衫,佢又年年高得快要年年換⋯周圍買周圍睇,差唔多買足成季

侯爵府

Cottonbb 發表於 18-12-31 11:46
我仔今年要買150碼, 我忍手想等H&M/ ZARA/ 馬沙 特價先買, 點知去到個個款都無佢呢個碼。

110/ 164 呢D通 ...

150真係好難買,今年阿仔著140係岩岩好⋯大動作d都見晒腳眼⋯但因為好多都買唔到150,局住買140著一季。

珍珠宮

好媽媽勳章

clalorin 發表於 19-1-1 02:20
...

試下去next、gmarket搵中童衫

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

emimi 發表於 18-12-31 06:10
係爸爸話低b,我仔對著衫同自己外貌零要求,衫褲都係因為唔岩著先要換
...

米理佢,6歲咁細

禁止訪問

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章

我仔仲好中意公仔衫

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

男仔衫,真係無咩款
我仔又無咩要求,
是但比件衫佢著都得
所以我會淘寶

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我仔十歲,近年,衫主打係Zara...Tommy...Levi's...,佢偏向裇衫款,褲就H&M中童,又有得調教褲頭,幾好。

侯爵府

kamkaka 發表於 18-12-31 10:19
但我覺得H&M啲料麻麻,BOSSxxx同UNIxxx啲料好似好啲

同意

男爵府

alicialee1210 發表於 18-12-31 02:15
買褲都難,褲頭啱長度唔啱,長度啱褲頭又鬆。衫我有時候會淘寶

原來唔係淨係我好呢個煩惱

子爵府

IloveJJ 發表於 19-1-1 08:45
大人都唔會,細路先會。
大人會揹名牌,但我唔會買名牌俾細路。
大人會按摩,但我唔會帶細路按摩。

我自己都唔會買名牌,衫褲鞋襪自己買得好平的,試過糸cotton on買左對$30鞋,幾靚ge小朋友更加買平D,$50一件T-shirt ...試過買$50 二件(有D質素糸唔差)

子爵府

熱血金章

我仔七歲我都有姨個難題,除了運動大牌子其他牌子啲男仔衫唔好睇,但最近搵到間牌子叫Global work,吾貴,款式同質地都好好

公爵府

IloveJJ 發表於 19-1-1 08:45
大人都唔會,細路先會。
大人會揹名牌,但我唔會買名牌俾細路。
大人會按摩,但我唔會帶細路按摩。

我細路都冇著名牌,係親友送左幾件,名牌質地可能差過淘寶,一樣唔襟洗,我仔都有好多淘寶貨,但淘寶麻煩在冇得睇實物碼數大小不一。其他人推薦嘅tommy levis我都冇買過,幾百蚊件tee我覺得貴㗎,呀仔有幾件burberry kenzo係人送,除左個logo我唔覺得有特別
男仔真係唔使教都識衣著簡樸,叫佢買衫試衫仲覺得煩,我唯一要求係光鮮,我大人衫特別係黑色衫都係1年之內就覺得殘,同新嘅比埋一齊好明顯係淺左2個號色,我就接受唔到,每個人要求不同
牛仔褲我有留俾細佬(可以扮vintage) 褸都有(半年先洗幾次)

公爵府

淘寶淘外貿、日單、貨尾嗰啲,日本貨會多款同型好多。

男爵府

IloveJJ 發表於 18-12-31 15:20
我仔又係150,上星期去深圳玩,嗰度Zara都大減價,但佢哋有勁多款!我買咗幾件

...

Zara上網買都多款過shop, 由其是大仔size, 買完唔arm又有得攞去退,好正!

翡翠宮

clalorin 發表於 19-1-1 02:20
...

我仔又係高瘦,166,腰圍25,買uniqlo大人细碼,腰27太鬆,而家幫佢係next買,腰有得較

大宅

樓主,6歲都唔難買,近排去cotton on買左幾件薄長袖,減價超級抵,料就唔係幾好,都叫做有小小款

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至