自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

侯爵府

tredd 發表於 19-4-4 00:15
D英文叻到咁,叫你朋友問下呀pilot邊間airline,打死唔搭!

我費盡九牛二虎之力都睇唔明呢句
"This morning in my commander Pilot received letter from the former UN that am being invited for the interview"
1) 「機師」同聯合國有咩關係呢(我發揮無窮想像力只係諗到維持和平部隊)
2)乜野叫 former UN? (聯合國前身好似係 League of Nations)
我諗樓主勸喻你朋友正正經經去英國文化協會學英文啦,呢位「機師」啲英文似係體育老師或者家政老師教,請別介意我 mean, 語文嘅嘢,學壞手就弊啦

侯爵府

D英文叻到咁,叫你朋友問下呀pilot邊間airline,打死唔搭!

"This morning in my commander Pilot received letter from the former UN that am being invited for the interview"
1) 「機師」同聯合國有咩關係呢(我發揮無窮想像力只係諗到維持和平部隊)
2)乜野叫 former UN? (聯合國前身好似係 League of Nations)
我諗樓主勸喻你朋友正正經經去英國文化協會學英文啦,呢位「機師」啲英文似係體育老師或者家政老師教,請別介意我 mean, 語文嘅嘢,學壞手就弊啦

侯爵府

侯爵府

侯爵府

YEOMORGAN 發表於 19-4-3 23:40
錢就應該無嘅。玩落去會傷心啫。

你朋友悶悶地想玩下調劑下啫,唔會傷心呀嘛

水晶宮

coffeeyan 發表於 19-4-4 00:32
d英文咁爛…………好難上當囉 隻隻字都識只係砌埋一齊唔明

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

YEOMORGAN 發表於 19-4-3 23:47
我唔知呀!不過呢個朋友國內的。
咁話之佢死啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

YEOMORGAN 發表於 19-4-3 23:47
我唔知呀!不過呢個朋友國內的。
咁話之佢死啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你朋友連"Are you up?/Are you awake?" 都唔識講走去上網識「英文人」真係令我好佩服,你朋友不如索性同對方講我哋不如大家英文咁差,都係打返中文啦

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

油麥麥 發表於 19-4-4 00:50
妳朋友咩年紀?有無仔女?未結過婚、單親、有老公、其他……?

伊沙啤娜都中招

Nico_Robin    發表於 19-4-4 13:08

複式洋房

陣間真係迷左落去,走去碌卡就麻煩了

禁止訪問

回覆樓主:

公爵府

回覆 YEOMORGAN 的帖子

呢個人啲英文文法好C喎!

子爵府

rayrayus 發表於 19-4-4 01:13
你朋友連"Are you up?/Are you awake?" 都唔識講走去上網識「英文人」真係令我好佩服,你朋友不如索性同對 ...

子爵府

你朋友會唔會去借錢匯比個執葉咖

子爵府

2024年龍年勳章

油麥麥 發表於 19-4-3 23:50

雙方的grammar真係好令人咋舌。

大宅

淨係睇段英文都知一定唔係鬼佬寫啦,仲有外國人唔會話當你係sister, 似係菲律賓、東南亞嗰類人寫...

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

BBgaga 發表於 19-4-3 23:49
機師D英文咁小學雞

睇下揸乜機

禁止訪問

回覆樓主:

首頁
23456...11

尾頁

跳至