自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 DHA勳章 大廚勳章

199707100304 發表於 19-4-27 21:33
樓主你唔會反駁佢?任佢鬧?如果係我,我做錯俾你鬧ok, 但如果為了我唔同佢食飯而插我,sorry, no way! 我 ...

佢無理我有駁,但只會令佢火上加油,由插一日唔知插到幾多日,跟住就不斷搵小野話你,我眼見好多同事就係咁
以前為份工我地好多同事硬食

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

babytwinstar 發表於 19-4-28 07:14
佢無理我有駁,但只會令佢火上加油,由插一日唔知插到幾多日,跟住就不斷搵小野話你,我眼見好多同事就係 ...

真係堅變態,公司高層唔知?因為佢一個人整走了咁多人,高層都唔理?

侯爵府

BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 DHA勳章 大廚勳章

199707100304 發表於 19-4-28 08:07

真係堅變態,公司高層唔知?因為佢一個人整走了咁多人 ...

我覺得高層係知但唔理

佢比人燉冬姑都係因為得罪大客比人投訴先返來而唔係比職員投訴,以前都有職員投訴過

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

babytwinstar 發表於 19-4-28 08:31
我覺得高層係知但唔理

佢比人燉冬姑都係因為得罪大客比人投訴先返來而唔係比職員投訴,以前都有職 ...

就算唔炒佢,都要warn吓佢啦,搞走哂公司啲人,公司人才流失,嚴重影響公司。

Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

侯爵府

199707100304 發表於 19-4-28 11:00
就算唔炒佢,都要warn吓佢啦,搞走哂公司啲人,公司人才流失,嚴重影響公司。
...

我估有warn過佢但日子耐左佢又唔記得啫

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

babytwinstar 發表於 19-4-28 11:21
我估有warn過佢但日子耐左佢又唔記得啫

算啦,死症,好不了。既然搵到出路,人工仲多1/3,真係好應該出去試吓。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

侯爵府

199707100304 發表於 19-4-28 11:23
算啦,死症,好不了。既然搵到出路,人工仲多1/3,真係好應該出去試吓。
...

我都好感恩搵到出路,可能真係整定,咁岩有offer前佢突然向我發癩,可能個天覺得我係時候離開

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

babytwinstar 發表於 19-4-28 12:46
我都好感恩搵到出路,可能真係整定,咁岩有offer前佢突然向我發癩,可能個天覺得我係時候離開
...

Good, 祝你份工做得開開心心,順順利利

水晶宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

一年多12萬,轉
升小一唔一定忙到爆,趁機會教識小朋友自動波,之後你會爽爆。
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

水晶宮

回覆樓主:

轉吧

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

babytwinstar 發表於 19-4-28 12:46
...

大宅

babytwinstar 發表於 19-4-26 13:22
我決定轉啦

佢今日仲為左唔食飯件事借題發揮,插左我成朝自問我比心機做,咩都做、佢都話我做 ...

我都係,個上司我跟左5年多了,自問盡心盡力,乜都做。佢想領工ad hoc做個project我lead住team人日日朝8晚10/11,六日都番全日,做左兩個幾月完成。到我出去見工有offer,十五十六唔知走唔走之制,佢叫我入房只係講左句「你有乜野決定早d同我講,等我早d plan人手」。完全無關心過或挽留我,我那一刻真係想哭。做左咁耐,原來都只係佢眼中的一件工具。但都因為佢咁樣令我毫無留戀去take新offer。從此以後,我學識唔好同份工作談戀愛,只會睇錢。

複式洋房

真心建議轉工啦,世界那麼大,何必屈就係變態佬邊度呢

用戶要求終止服務

如果現在不是公務員,會轉。

侯爵府

booboozi 發表於 19-4-30 23:31
我都係,個上司我跟左5年多了,自問盡心盡力,乜都做。佢想領工ad hoc做個project我lead住team人日日朝8晚 ...

真係唔好同份工談戀愛,你講得好岩呀!

我而家努力調節自己

侯爵府

yankikiKo 發表於 19-4-30 23:36
真心建議轉工啦,世界那麼大,何必屈就係變態佬邊度呢

真係呀!真係愈諗愈委屈
自問一直盡心盡力,到頭來為左唔食一餐飯就插到我九彩,佢係睇死我唔會走啫

珍珠宮

開心吸收勳章

vean 發表於 19-4-26 02:05
對住變態上司幾多錢都彌補唔到心靈,仲要無前景,我會揀新工搏一搏好過對變態上司自己有壓力
...
同意, 對住變態上司, 無形中自己有壓力又唔開心, 唔多唔少都影響小朋友。

我份工都好忙, 好經常每日見得小朋友2-3小時, 但人工幾好, 唔捨得走住。

侯爵府

南丁媽咪 發表於 19-4-30 23:41
如果現在不是公務員,會轉。

我唔係呀,不過係公積轉強積有啲犧牲

大宅

多一萬真係好吸引

侯爵府

s_for_samantha 發表於 19-5-1 00:24
多一萬真係好吸引

不過有機會ot多陣,擔心少見左小朋友

首頁

尾頁

跳至