自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

SabrinaR 發表於 19-6-26 23:34

私院服務都係一時時,養和都唔係特別好。個電話成日打唔通 ...

浸會服務唔錯
你若盛開, 蝴蝶便來!

大宅

Jessicaanson 發表於 19-6-26 23:16
呢度d 人好恐將。開始出文攻擊醫護

如果每個人都攞件所謂嘅真人真事出黎講,香港人嘅撕裂沒完沒了,而且我好難相信醫生會講出人地死又吾見你死嘅說話,再者,醫生亦冇權去迫個病人做任何治療及吾比個病人覆診,最後,睇返樓主一向只係時政出現嘅留言,明哂

珍珠宮

俏黃容 發表於 19-6-26 22:34
早年認識一位病人, 真人真事, 病人需要定期去醫院覆診, 每次要等個幾兩個鐘 , 最後才見醫生看數分鐘, 這 ...

有啲政府醫生以為自己高高在上,不知所謂,有次我同老媽子去覆診,我媽講自己點情況,佢一句得埋去話我唔知你 噏乜,我即刻扯火叫我媽不要再同佢講,豬兜點會聽得明人話吖

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

shop_baby 發表於 19-6-26 23:27
我有左1個月,開始日日都見紅,行2步都見啡見紅,時多時少,第1次去健康院見醫生,佢檢查完,同我講冇咩姐 ...

係!健康院都有好醫生! 我都遇過!

放下自在

珍珠宮

BK Milk勳章

小星星1 發表於 19-6-26 23:37
有啲政府醫生以為自己高高在上,不知所謂,有次我同老媽子去覆診,我媽講自己點情況,佢一句得埋去話我唔 ...

“豬兜點會聽得明人話吖” 醫生有乜反應?

琥珀宮

ChingYee123 發表於 19-6-26 23:34
我自己就無諗過抹黑任何部門既人!但醫護人員成日呼呼喝喝老人家病人就一直都有人講架啦!

而我個人分享既 ...

要讚下廣華婦科
同房個80幾婆婆,姑娘醫生氹小朋友咁呵護,仲特別通融俾佢家人隨時陪伴。
你若盛開, 蝴蝶便來!

伯爵府

cattz288 發表於 19-6-26 23:38
係!健康院都有好醫生! 我都遇過!

健康院醫生真係幾nice...qe產科姑娘都好好,果陣生完仔爆喊,姑娘安慰左我半個鐘

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

超級特務 發表於 19-6-26 23:33
入過公院,私院。
公院係忙碌冇咁多照顧,但係禮貌合理的,私院就周到d, 用錢買服務嘛。
...

我細個住過聖德肋撒醫院,的確係好好多既!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

超級特務 發表於 19-6-26 23:35
浸會服務唔錯

浸會個入院包有需要先request, 抵讚, 夠環保!
放下自在

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我比個抽血實習醫生 係前一日病房中放左一次血,真正既放血,射到成地隔離床都有,我都未出聲 我就比個醫生鬧 流左小小血姐,隔離床個老公都忍唔住鬧佢有無搞錯 咁叫小小血?佢成塊面青哂抽血咁抽嫁咩,你識唔識嫁!
個醫生勁臭串話關你乜事,咁把炮去住私院丫嘛⋯⋯
我只能密密流淚出唔到聲,因為我貧血好暈,最後我老公黎左鬧爆醫院

之前陣痛出左事,血壓高到二百,一個人係待產室暈左無人知,最後一佃失暈魚爸爸走左房引起姑娘注意先知再call醫生黎,個實習醫生又黎,今次佢幫我打豆,我依世都會記住佢講既野,佢係我手插左7枝長針都插唔到血管,佢仲要插住唔蚊番出黎

侯爵府

回覆樓主:

同意!
去過醫院,一定遇過不禮貌嘅醫護人員。
我以前會忍佢地,體諒佢地工作忙。
以後唔需要喇,有咩問題直接投訴,揸正嚟做。

琥珀宮

ChingYee123 發表於 19-6-26 23:41
我細個住過聖德肋撒醫院,的確係好好多既!

呢間好繁忙,入院做檢查轉去浸會。
你若盛開, 蝴蝶便來!

象牙宮

小豬澄 發表於 19-6-26 23:42
我比個抽血實習醫生 係前一日病房中放左一次血,真正既放血,射到成地隔離床都有,我都未出聲 我就比個醫 ...

好慘呀~
放下自在

珍珠宮

sfccwy 發表於 19-6-26 23:39
“豬兜點會聽得明人話吖” 醫生有乜反應?

黑面囉

複式洋房

A_lcy 發表於 19-6-26 23:01
踩完醫護讚警察,咁明顯嘅

呢d時間出d咁的post, 都好明顯, 咁呢個世界上都好多人都無父母教,無品德的

象牙宮

SabrinaR 發表於 19-6-26 23:40
健康院醫生真係幾nice...qe產科姑娘都好好,果陣生完仔爆喊,姑娘安慰左我半個鐘
...

QMH產科姑娘都好好呀! 見我忍痛得辛苦, 力勸我打止痛針, 等我抖下喎
放下自在

男爵府

醫生真的說:人地死唔見你死?
那間醫院那個醫生,建議你去投訴!
我家中有2人因為長期病患,經常去醫院不同科覆診,從未遇個你口中所形容的醫生。家人最近做了大手術,也住了醫院2個月,公立醫院的醫生很忙,但也是關心病人的!

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

超級特務 發表於 19-6-26 23:39
要讚下廣華婦科
同房個80幾婆婆,姑娘醫生氹小朋友咁呵護,仲特別通融俾佢家人隨時陪伴。
...
但仁濟醫院真係唔多掂!我小學時急性盲腸炎,被送入去割盲腸,做完手術後個幾星期就傷口發炎裂開!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

仲要大大聲同我講:你估我好想同你打豆呀,肥c大隻血管有問題,嘈咩姐

我同佢講:醫生其實我乜都無講過無叫過,點解你要咁講

條友仲想搵針插我,我真係忍唔住狂喊,好在平日睇開我個高級醫生黎睇我情況,見到我咁即場鬧爆個實習醫生,有乜理由咁同個病人講野,咁唔想做就唔好做醫生去做文職,無人迫你打豆抽血,仲有你番去重新再學過打豆抽血,不知所謂!
個高級醫生一枝短針就幫我種到豆

我真係生得好慘,所以生完後我就產後憂鬱,我當年生大女個間醫院係聯合

當年都有高級醫生代個實習講對唔住 但巿係一世陰影

伯爵府

超級特務 發表於 19-6-26 23:33
入過公院,私院。
公院係忙碌冇咁多照顧,但係禮貌合理的,私院就周到d, 用錢買服務嘛。
...

私院好就正常,公院差就唔出奇,可能你好彩少入醫院,遇到都係有禮貌,我有時要陪家人去公立醫院或探病,我唔係要佢地好有愛心,但見到有啲醫護人員態度衰到想鬧返佢地有少部分醫生仲唔比人問嘢

首頁
23456...11

尾頁

跳至