自由講場

跳至

首頁
23456...24

尾頁

伯爵府

韓國,條街好多口水,痰,係弘大最旺果几條街邊堆滿垃圾,大量煙頭。著左對白色鞋去,行左6日,污糟到吾要得,啲人又無禮貌,我覺得返深圳玩仲乾淨同舒服得多。

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

韓國,即使未興韓劇,廿幾年前第一次去,個個團友都話估唔到咁鄉下,衰過大陸

用戶要求終止服務

回覆樓主:

巴黎- 太多有色人種,而且部份好高大,亦都好多小朋友(神偷),去旅遊景點都覺得唔太安全

深圳-商場又大又靚又乾淨地鐵亦都唔逼人,仲要有警衛巡邏

意大利及瑞士-試過遇到一啲仇視中國人嘅店員,去食芝士火鍋,竟然用手拿麵包俾我哋,不用夾或者帶手套(超級污糟)
買意大利雪糕找續嘅時候用錢訂我

子爵府

我愛Corina 發表於 19-7-4 09:31
x 2, d 人勁粗皮,大媽過大陸,好多廁所係"mou" 廁,去過一次唔想再去
...

我都係韓國, 冇下次.

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

台灣有親戚移民係台中,以前細個成日去,好記得d男人成栅牙紅色,我以為佢地食豬紅食到咁
有次重黑幫尋仇,係街度用槍殺左人
已經係差不多廿幾、三十年前!

大宅

babynetnet 發表於 19-7-4 10:24
我7,8年前跟團去,只記得有餐食韓烤同人參雞,好鬼好味!
我又係十年前跟團去, 食咗一餐韓燒(但只有豬扒)和一餐人蔘雞, 真係好好好味, 之後自由行去想搵返果間人蔘雞都搵唔返喇.

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

我愛Corina 發表於 19-7-4 10:22
我地自由行,食物我覺得幾好,我奶奶跟團,又係鬧鬼,話唔好食,唔再去
...

我都係自由行,食物揀自己鍾意食嘅,都覺得唔錯。

但係啲人的確無乜禮貌,好鍾意推人碰人。

子爵府

韓國- 10幾年前跟團去韓國。無牛肉食,導遊話牛肉好經貴,韓國人唔會常食。生果都無得食,我記得有一日食完晚飯導遊每人送左個好似梨咁既生果比團友,佢千丁萬足唔好浪費,唔食可以還返比佢。原來10幾年前韓國食生果都好巴閉(可能d生果多數來佬野所以好貴)。
10幾年後我老公睇完韓劇話好想去。我同佢講現實係好鄉下,佢仲話10年前嘜都進化哂啦。點知早前姑奶去完返黎係咁呻,我c6即刻無聲出。

大宅

lammmm16 發表於 19-7-4 10:25
回覆 fionlei88 的帖子

個次仲見到韓國男仔(後生而且有打扮)吐痰落地下 ...
見過佢哋成班後生仔圍住傾計, 突然有個吐痰落地, 吐完好似冇事發生過咁, 繼續企原位傾

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

bb560 發表於 19-7-4 10:47
我見個個去韓國跟團,都話野食唔好食。
我兩次自由行去(都係首爾),我覺得野食好食喎!不過生活水準同香 ...

可能我十年前睇韓劇,已經見到咖啡店嘅價錢,同香港嘅Starbucks 差不多,我有心理準備,食用唔會平。我個胃容量不大,我會揀食得精d。
我五月上左南山塔食自助餐(都有local食,我就知應該無揀錯),價錢大約hk$200,我覺得都好食⋯⋯嗰道有韓式pancake ,好好食。

大宅

1998Ruby1998 發表於 19-7-4 10:28
我地一家唔食呢啲,一定唔食豬牛唔食辣,所以冇乜選擇

可以試吓雪濃湯、本粥、孔陵一隻雞、飯捲等, 諗起都想食

伯爵府

bb560 發表於 19-7-4 10:47
我見個個去韓國跟團,都話野食唔好食。
我兩次自由行去(都係首爾),我覺得野食好食喎!不過生活水準同香 ...

係囉...我都係剛剛去完首爾回來...
好食好行好買好住..

食馬場洞韓牛, 麻蒲長腳鞋, 明洞豬腳小姐 & 雪濃湯, 新沙李鍾碩CAFE朝聖, 弘大燒鰻魚, 梨大孔陵一隻雞, 宵夜橋村炸雞

東大門/高速地下街/明洞/弘大買左好多衫同ACCESSORIES

我覺得唔錯喎...食住行買都唔錯

全部D野食都係有辣有唔辣...
其實係睇下你識唔識搵食啫...

如果講跟團..又冇得好講啦...

用戶要求終止服務

回覆 Pollyowen 的帖子

水晶宮

tredd 發表於 19-7-4 09:55
以城市計:
巴黎,超級污糟,一D都唔浪漫
首爾,老中青齊飛劍,韓劇實在太成功

巴黎污糟唔浪漫 x 2
十幾歲時自己一個去巴黎時咁諗。有其他人同我講,因為我一個去,所以梗係唔覺浪漫。但後來我同男友(即而家先生)去,仍然唔覺浪漫囉。不過先生話覺得靚女多喎。但係我都會再去,因為博物館藝術館真係正。

wcpcelia    發表於 19-7-4 16:51

大宅

回覆樓主:

台灣九份,唔覺得靚景,好鄉下,台東台南仲有好多地方都鄉下落後,同大陸差不多

用戶要求終止服務

回覆 SuperChanB 的帖子

用錢訂你咁衰?!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

ilovedior520 發表於 19-7-4 09:36
北海道小樽運河

夏天是明渠一條~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

象牙宮

fionlei88 發表於 19-7-4 09:57
韓國,第一次去首爾感覺麻麻哋,人好粗魯,第二次去釜山過關等咗兩個鐘,食物又唔多啱食,c6同阿囡都唔中意 ...
係咪係福岡過金斧山呀?
點解要等咁耐?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

abbylo2 發表於 19-7-4 11:20
台灣九份,唔覺得靚景,好鄉下,台東台南仲有好多地方都鄉下落後,同大陸差不多
...

九份日落比較靚,否则便是山边木屋區九
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

菲比108 發表於 19-7-4 11:15
係囉...我都係剛剛去完首爾回來...
好食好行好買好住..
我都覺得韓國OK呀, 最主要係啲嘢食啱我一家. 我哋最鍾意食鳳雛、孔陵一隻雞、年糕鍋等, 真係百食不厭

秋天去南怡島啲黃葉真係好靚

首頁
23456...24

尾頁

跳至