時政擂台

跳至

首頁
23456...19

尾頁

大宅

鴨鴨比 發表於 19-7-22 11:21
白衣人本身吾係想周圍打人
邊個走去挑釁人?挖人山墳
佢地吾係專業打人

邊個挖人山墳?有冇證據

大宅

vesley 發表於 19-7-22 11:20
条岑妖叫人着黑衫遊行,開波攪到今日香港咁!

一樓講左啦,兩件事唔好拉埋一齊講

男爵府

圍中聯辦都夠膽 辱國都發生左 遲d 到解放軍 元朗暴亂唔出奇啦 打仗啦已經 差不多要宵禁啦

難道個個星期 搞 個個星期搗亂 個社會真係唔亂?
te quiero mucho mi amo

大宅

bobocheung65 發表於 19-7-22 11:23
圍中聯辦都夠膽 辱國都發生左 遲d 到解放軍 元朗暴亂唔出奇啦 打仗啦已經 差不多要宵禁啦

難道個個星期 ...

咁就代表應該啞忍接受?

水晶宮

lllyre 發表於 19-7-22 10:49
成班縮埋晒唔出聲,平時咪大大聲講反對暴力既,點解今日唔出聲呀???
...
我有出聲呀, 我由day one 開始都話暴力不可行架啦, 大佬比D人係咁美化咪搞成咁囉。 拉矖佢地啦!

大宅

BB防敏心得分享勳章

鴨鴨比 發表於 19-7-22 11:21
白衣人本身吾係想周圍打人
邊個走去挑釁人?挖人山墳
佢地吾係專業打人

你都幾雙重標準,
被人迫到埋牆角就可以打人?
咁市民都係比政府迫到埋牆角,都可以周圍打人啦

大宅

luvkaka 發表於 19-7-22 11:25
我有出聲呀, 我由day one 開始都話暴力不可行架啦, 大佬比D人係咁美化咪搞成咁囉。 拉矖佢地 ...

一樓講左啦,睇清楚

男爵府

有人行過都俾黑衣人招呼 搶電話 琴日個男人被人打 車都爛 又有人救佢? 下下以為自己人多大曬

元朗黑社會咩人 我唔知 但三番四次去人地屋企搞事 就係玩人全家

黑社會道德低作奸犯科係常識 你地挑釁人之前 難道無評估? 現場黑衣人俾人打之前 都仲挑釁緊喔

打無辜民眾係唔好 但黑社會好少做好事㗎啦 怕就唔好搞人屋企

珍珠宮

31542748 發表於 19-7-22 11:21
邊個挖人山墳?有冇證據

我吾知真吾真?
如果真呢件事冇咁易完

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

bobocheung65 發表於 19-7-22 11:26
有人行過都俾黑衣人招呼 搶電話 琴日個男人被人打 車都爛 又有人救佢? 下下以為自己人多大曬

元朗黑社會 ...

邊個搞人屋企啊?
呢個Post純粹評論琴晚元朗單野
唔好再拉埋d藍黃黎講
都講左琴晚班人唔理你係藍黃見人就打
識唔識睇中文

大宅

鴨鴨比 發表於 19-7-22 11:27
我吾知真吾真?
如果真呢件事冇咁易完

有冇講點解挖山墳,挖邊個山墳?

子爵府

又黑又藍又黄又白又红,罷晒!不知幾多件事,玩成個月都未夠!和平什麽?手無寸鐵什麽?可否和平共處?要生活要交租過日子!
gogo van打到個司機咁,架車攪成咁?和平遊行?

珍珠宮

31542748 發表於 19-7-22 11:28
邊個搞人屋企啊?
唔好再拉埋d藍黃黎講

之前佢地話去716光復元朗
已經叫佢地走

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

vesley 發表於 19-7-22 11:30
又黑又藍又黄又白又红,罷晒!不知幾多件事,玩成個月都未夠!和平什麽?手無寸鐵什麽?可否和平共處?要生 ...

唔好再拉埋d藍黃黎講
都講左琴晚班人唔理你係藍黃見人就打

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

我唔覺得昨晚元朗單野無問題,班人咁樣打人,嚇親無辜市民就點都係錯。

不過我唔覺得警察有問題,你地看吓新城市,
警察全副武裝都受傷,在警方的立場,
唔夠人沖入去, 於事無補之餘仲可能出大事﹙例如搶槍﹚。

咁應該點處理?在你地的立場, 白衣人係幫警察,
在警察的立場, 白衣人和上環和新城市的,一樣係暴徒,
點知入去會唔會黑衣人白衣人都係打警察,
你地覺得警察唔幫, 係因為你地先入為主左白衣人係和警察聯手的。
而警察做唔到野, 可能係因為黑衣+白衣人加起來人數比他們仲多,
又唔比開槍, 又無防暴裝備,點打。
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

珍珠宮

31542748 發表於 19-7-22 11:29
有冇講點解挖山墳,挖邊個山墳?

山墳全港得原居民先可以有
點解你問返佢地啦
大膽到咁

男爵府

次次搞 個個星期搞 成個香港都俾班人搞死黑社會連結警察都講得出 係咪想警察捉住d 黑社會俾你班黑衫打

點解你地可以咁惡 人多圍人 周圍連儂牆與民對抗

而家警察就話怕你 遇到d 賤命 黑社會根本唔會理你邊個 照打 成個香港就黎宵禁 星期日過五點要返屋企。咁咪最自由 最安全 你地打人就全對 黑社會打大肚婆就放大 點解唔講下中環的事 打人 辱國 放火

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

bobocheung65 發表於 19-7-22 11:23

難道個個星期 ...

如果民陣同班黃C 仲係唔肯收手, 每個星期仲周圍遊行, 我相信呢D 暴力事件只會加劇, 或者呢個狀況就係外國勢力樂見既成果, 只可悲香港大把人自己行入人地既局, 攪亂自己家園.

大宅

鴨鴨比 發表於 19-7-22 11:31
之前佢地話去716光復元朗
已經叫佢地走

明白,但係即使係咁,都唔可以亂打人
我一直都針對唔應該暴力,不論邊邊對或錯

男爵府

國家都可以顛覆 而家仲講打某個人錯? 勇武殺人都敢啦

搞死香港唔止個人留血咁簡單 繼續搞 個個星期搞 一定繼續升級 我只預見會繼續留血 甚至死人

首頁
23456...19

尾頁

跳至