自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Mm233 發表於 19-9-17 13:05
其實android 都係美國google系統

其實係android 系統同iso系統差別

如果你覺得iPhone 好用只係你用慣咗ios,我唸唔到點解話ios方便?佢包括儲存同音效,都要用itunes去整入架手機度,我用android 而家係超方便,dl歌直接下載,睇劇集又係直接睇到存放,apps又係比apps store多,打機又會送多野比android 都唔會送比ios

EllenHui    發表於 19-9-18 16:40
日本の平安を祈ります

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ahlungko 發表於 19-9-17 12:22
任正非都說他的子女喜歡用Iphone,喜歡Iphone的生態,他一點都唔介意,所以在華為內部都有很多員工用Iphone ...

馬雲都係用iphone,又鍾意碌咭畀錢,呢尐至係真正既自由同自主﹗

而任正非有咁既胸襟,抵佢發達﹗

小茂    發表於 19-9-17 15:24
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

侯爵府

醒目開學勳章

回覆樓主:

用開 iphone点會轉吾番出用 andrio 機呀,問題係你有無心去做啫,google 一樣有架。
我嘛係覺得用開 iphone 嘅人,係懶去做啫,我都你由 iphone 轉用 andrio 機,所有資料全齊

大宅

回覆樓主:

佢售價真係平,買多一部又如何

水晶宮

my005 發表於 19-9-17 14:33
內地親戚又真係多數買apple產品架喎。

佢地唔信內地產品,早個月我地返內地,老公親友有白事,所以大把親 ...

我上BK用iPhone, 華為冇下載BK, 2部一齊用

水晶宮

abbytang 發表於 19-9-17 14:37
用開 iphone点會轉吾番出用 andrio 機呀,問題係你有無心去做啫,google 一樣有架。
我嘛係覺得用開 iphone ...

你講左個重點,我懶,所以2部一齊用,買左部p30返大陸用華為, iPhone 平時用

男爵府

我用過兩年華為
第一年自動燒底板
買過部用一年又壞
支持唔住

侯爵府

醒目開學勳章

回覆樓主:

電器依樣嘢,睇你好吾好彩啫,iphone 一樣試過爆電,吾好因依樣嘢吾發生係自己身上,就覺佢好啲,做人理性啲好。
有啲人夠話 iphone 安全啦,咪一樣試過洩漏資料。
要安全就吾好樣樣都升上互聯網,依樣嘢我覺得係最吾安全。

EllenHui    發表於 19-9-18 16:41

珍珠宮

我呢...是愛國的....但會繼續用iPhone ...

我會睇tbb...但憎森美,見到佢無刻意轉台...

我好憎黃色曱甴,但不會憎曬所有大學生、年輕人、醫護、機場人員

這就是君子和而不同 ,小人同而不和的分別

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

身體好誠實
用左iphone 好多年,唔想學Android 系統
會買iPhone 11

侯爵府

醒目開學勳章

Chchingpig 發表於 19-9-17 14:53
身體好誠實
用左iphone 好多年,唔想學Android 系統
會買iPhone 11

你咁答,就好好多

大宅

Jomancc 發表於 19-9-17 11:46
都唔知係咪做媒
幸好還是有不但遇事情會經思考,不把中國當笑話的人。

伯爵府

唔係Fa,................

珍珠宮

MeowMuiMui123 發表於 19-9-17 12:10
係呀,Android幾難用。

因為是開源問題,冇standard就變成用家學習成本增加。但最重要係保安問題,蘋果嘅AppStore係要過幾關才可以發佈,個app肯定要乾淨。Android嘅market place就冇呢層保障。

大宅

回覆 tester5 的帖子

伯爵府

首先要知道實際手機市場有幾大,去年國內手機用戶人數係15.7億,比實際人口仲要多,相信1%用戶轉新型號手機,已經可以出現瘋搶嘅現象,實在不足為奇。
西方國家口裡說討厭部分中國人財大氣粗,但身體最誠實,最愛人民幣。

珍珠宮

kk80400 發表於 19-9-17 14:35
其實係android 系統同iso系統差別

如果你覺得iPhone 好用只係你用慣咗ios,我唸唔到點解話ios方便?佢包 ...

如果係用正規付費方法,用iOS絕對容易更有保障。但如果選擇用不付費軟件和內容,當然是open source更容易。亦正正因為容易,中毒嘅機會一樣倍增。
Android app多因為隨便可以publish,Apple App Store需要審查,犯規要立刻下架重新審批,啲developer當然放Android Market Place啦!就算係Free to Play App,起碼可以倒流量,呢個先係重點。

男爵府

Smallraindrop 發表於 19-9-17 14:28
其實從未唔會話用咩產品去決定愛唔愛國
兩者可以分開的

我講入籍第二個國家呀

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

老翻太太 發表於 19-9-17 14:51
我呢...是愛國的....但會繼續用iPhone ...

我都好愛國,但我又對香港政府有訴求。
我覺得,根本毫無砥觸。
我可以唱完「國歌」,可以再唱「願榮光歸香港」。

珍珠宮

littlesister 發表於 19-9-17 12:48

其實中國市場咁大,多人用 iPhone 又有幾奇?14億人1% ...

阿囡部 iPhone 如果壞咗真是要諗下轉華為,成日跌!

I phone 11 好便宜?只是睇到,中國購買力好強!

首頁
23456...9

尾頁

跳至