時政擂台

跳至

首頁
23456...30

尾頁

水晶宮

iamcute_lala 發表於 19-11-21 05:52
為何抗爭到自己人打/燒/殺自己人?直到目前無藍人殺/燒黃人!

係喎 警察都唔係打示威嗰啲人 都唔知點解曾鈺 ...

例子仲有呢啲:暴徒破壞(店鋪,地鐵,馬路,燒車),私了市民,火燒市民,咬斷警察手指,用箭射警察,淋腐蝕性液體......呢啲你又見唔見到?
曾25驚又代表咩,佢講嘅就一定係事實?咪咁單純啦,最後我想講冇黃絲就冇藍絲囉

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

回覆樓主:

樓主吾上fb都可以睇到咁多浮屍?咁多跳樓?FB好多假新聞,建議你提升自己分析力,獨立思考,因為你花左咁耐時間都睇吾清真相,你要對自己智力再提升下

男爵府

如果你一日仍相信黃媒同黃色文宣,你係求遠唔會做到中立,亦唔會了解到真相。就好似入左邪教同傳銷一樣,佢地講乜你都會信,身邊有幾多人同你講係呃人嘅你都唔會信,因為你已經當局者迷。
當你相信一啲只係講到似層層而毫無證據嘅推測,已經係極唔理性,因為講野寫野其實冇責任要負,真係任佢地講乜都得,你一日仲相信,一日都唔會脫離到邪教。

tammy_my    發表於 19-11-21 16:57

珊瑚宮

kimmama 發表於 19-11-21 04:01
呢排好攰, 去到邊身邊都係講香港發生緊既事..
老老實實, 我係一個黃絲但同時亦會不斷抽離自己既角度去理解 ...

樓主睇清楚, 係邊個
放火燒活生生香港市民
用磚殺人
私了市民
將成個香港破壞到爛溶溶

咁就會明白點解大家咁嬲
香港市民絕大部份唔滿意暴徒暴行, 我地係咪應該去私了曱甴呢?

正常人, 應向暴力說不
製造暴亂的暴徒, 應該接受法律制裁

nannanma    發表於 19-11-27 10:53

大宅

好媽媽勳章

回覆樓主:

樓主你有我同路呀!

我都想知深藍人仕點睇
1)警方為何7.21不出現
2)8.31 mtr只公開圖片,不公開CCTV
3)到現在d催淚彈成份都不公開

水晶宮

老老實實, 我係一個黃絲但同時亦會不斷抽離自己既角度去理解 ...

講咁耐又係扮算把啦!黃咪黃囉唔洗想洗我地腦啦文宣

子爵府

陳彥霖媽媽出黎交待死因,YC唔信佢係親生阿媽
班理大家長出黎尋子支援,YC信到足佢地親家長
龍門任佢地搬,點解?因為YC人選擇性失聰失明

禁止訪問

男爵府

樓主,我呢幾日見到局長回應都好嬲。楊局長一開始唔肯停課,一停就係咁停。衛生局局長又話相信警方專業,唔肯公開催淚彈既成分。連平時一向有公怖開既二噁英成份巳不再公怖。所有局長都只為政權效忠,妄顧巿民福祉。

葛博士仲表態支持蒙面法,一個絕大部份巿民不支持的法案。

建制同政府跟本唔放巿民在眼內。

禁止訪問

禁止訪問

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

平心而論:

大家看事既觀點吾同,自然會倒向一邊。

我所看到的,是暴徒不停破壞社會,佢地破壞緊同佢地吾同政睥既店鋪、甚至系每個市民每天生活所需既交通工具。佢地要政府聽佢地既意見,我認為開初既和平遊行,係無問題的。

正如上面有些JM也提到,你所看到既浮屍、被自殺,都系無根無據既諗法,你有無諗過已經吾少家人已出黎澄清左個些是自殺?(如陳x霖母親都出黎講左好多次佢個女係自殺)

警察有很多拘捕上或許系用左多餘既武力,但試問暴徒打警察向警察揮動鐵枝又合理嗎?若果沒有動亂,警察也吾需要出來嚴正執法。

有暴徒先會有今日既局面!

珍珠宮

好媽媽勳章

大部份呢代後生真的
不看電視新聞及東張西望、個類直播當事人新聞及正面報章

大多來源FB ,instagram,telegram....
平台收資訊

就是呢類平台、全部都係YC文宣戰策,幕後好多YC精心插圖、假圖、作大、失實⋯⋯一有對於不利YC post又被人刪、一面倒抹黑⋯⋯
我有幾個深黃、一日post幾十至幾百post、最後dele,因癲~~
可以是非不分、本末倒置車情都可以post,唯恐天下大亂、就是呢D人.

就是特別想說
一些海外媽媽/人仕
大多都是看FB....平台收料、
就係到一面倒黑警、又話不對⋯⋯
就單一幅圖、單一條片、個幾分鐘就是咁.根本來龍去脈你會知多少.

珍珠宮

好媽媽勳章

就是咁就是咁就是咁⋯⋯⋯
我們在香港眼見、親力奇景、俾你眼中善良示威者、攪到民不聊生、破壞、私了、呢D你會感覺到?你又知D不知D⋯⋯⋯
強調有些海外個D以為自己在海外
仲一沉百踩、推勇YC、仲post文、我先覺得可悲

子爵府

回覆樓主:

無論黃定藍,我睇到既係,網上資訊太容易太快,就好似一個旋渦咁不停叫人loop。
係好影響情緒架。縱使我同我C6企埋同一邊,但都唔知點解大家都火爆左。為左其他小事容易嘈。

我總是覺得 背後有種spirit 叫人(叫我) 易嬲, 我就偏唔中計。 成日留意住自己情緒,叫自己stay clam。若果發現啲資訊太影響自己,我就唔睇。
我都唔會手轉動,因為明白會影響人地既情緒。
坦白講,發生一件事,例如 掟磚 或 屍體發現, 你睇一次就知道架啦, 唔洗又新聞又fb又ig追晒post咁狂睇既。

留意下自己情緒,無論黃定藍,生命都寶貴既。

禁止訪問

禁止訪問

大宅

我唔知你睇唔到 d 咩...
我睇到既係... 面對示威者不斷大具破壞... 殺人放火... 汽油彈弓箭去攻擊警察...
而警察只可用最低武力去驅散...
講真... 係外國.. 呢 d 恐怖份子一早比人射殺啦... 仲係度講警暴? 活係平行時空?
其實警察真係好慘...
如果唔係使命感都唔知佢地點捱落去...

樓主你所講既浮屍/跳樓... 係人云亦云定真係有證據先...
個個黃絲都係咬住呢樣... 唔好屈得屈..
警察咁大權就直接處理左條屍啦... 仲有氣屍比你見到?

禁止訪問

男爵府

咁多人死咪就係比d黃屍迫死囉,我地正正常常都迫癲,何況本身有抑鬱個d,唔好癲啦,警察屎都冇時間痀,得閒整死咁多人咩,有又唔見d 屋企人朋友出黎出聲,個個都係孤兒咩?

首頁
23456...30

尾頁

跳至