時政擂台

跳至

首頁

尾頁

別墅

checkcheck 發表於 20-3-17 08:11
佢地唔會有感覺嫁,本身都係讀書嘅學生,或者後生嘅,冇乜野負擔,有咩事咪搵阿爸阿媽攪掂囉,炒成點佢地都 ...

父母失業佢哋都未識驚啦, 支持攬炒嘅成年人都陸續續畀人炒啦

侯爵府

TingTing0001 發表於 20-3-17 09:16
分分鐘父母都黃.....
而家睇 wts 媽媽 group.. fb 親子 group/童書 group 果 d.. 都充斥住黃媽媽...
佢地 ...

全對!

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

別墅

回覆樓主:

一日唔判坐監一日都冇人驚

男爵府

gma999 發表於 20-3-17 09:42
一日唔判坐監一日都冇人驚

睇左咁耐, 只有呢包最一針見血, 試下第一個重判, 仲有無人咁嘈?

禁止訪問

伯爵府

manman333 發表於 20-3-17 09:46
睇左咁耐, 只有呢包最一針見血, 試下第一個重判, 仲有無人咁嘈?

跟住大把黃屍曱甴死出嚟,又話獨權,為民主,情有可原,破壞又話被迫。

根本要勞改,太自由已經失去理智。

珊瑚宮

IloveJJ 發表於 20-3-17 09:50
唔覺得佢哋會。
又唔係佢哋去搵錢,佢哋有父母養,邊會有感覺呀!
就算有,咪又係懶政府,懶社會。

父母都攪炒埋,俾唔到錢埋佢用時, 就知會唔會醒了

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

sf013hk 發表於 20-3-17 09:02
回覆 vickling 的帖子

我無睇原文。但如果你既轉述基本上係正確既我不禁想問,呢下所謂既攬炒同出面早前大 ...

好簡單,你想像吓自己因為6至12月事件令你失業左半年(仍然繼續失業中)同一月開始,因為疫情而失業,兩者都係失業,但對你喺經濟同心理上有咩分別吖?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

要醒嘅會醒,要沈迷嘅就繼續沈迷

rolandbb    發表於 20-3-17 10:58
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

wastewater 發表於 20-3-17 09:10

仲話疫情完左要繼續抗爭

其實我覺得佢哋話6月後再抗爭係變相同現時走出來嗰班暴徒割(emoji)

子爵府

sf013hk 發表於 20-3-17 09:02
回覆 vickling 的帖子

我無睇原文。但如果你既轉述基本上係正確既我不禁想問,呢下所謂既攬炒同出面早前大 ...

其實篇原文我睇完覺得唔係將責任全部推俾佢哋,係想講嗰班人之前話要攬炒係幾咁輕率及無知天真啫

大宅

IloveJJ 發表於 20-3-17 09:57
都唔會架!
有啲父母自己都怨政府,明明係自己唔識教,又怨社會唔俾機會佢,又怨政府放新移民來……
佢哋 ...

我都覺,啲YC覺得自己永遠無問題,有問題係人地,佢地永遠企道德高地批判人地。
唔會醒架

侯爵府

[quote]siutsunboy 發表於 20-3-17 11:21
其實篇原文我睇完覺得唔係將責任全部推俾佢哋,係想講嗰班人之前話要攬炒係幾咁輕率及無知天真啫

睇咗原文,同意你講法,又同意c生講法,o個班人係輕率同幼稚,香港實在太安逸啦,有d人唔知生活艱難,唔珍惜囉

瑪瑙宮

cyyiu 發表於 20-3-17 08:56
低能,而家好多店舖都要探熱,唔該眼光遠d, 唔好淨係睇到自己想睇嘅野!
...

黎我公司開會都要探熱喇.

子爵府

回覆樓主:

中左黃毒已腦壞死亡,無得救,香港要復元先要班黃屍死哂先

侯爵府

講講下,覺得之前話 放棄2代年輕人 又好似有d道理

子爵府

siutsunboy 發表於 20-3-17 11:21

yes.
係想講 佢地要明咩叫「攬炒」,真攬炒係會燒埋身的

侯爵府

榮盛 發表於 20-3-17 21:40
講講下,覺得之前話 放棄2代年輕人 又好似有d道理

伍淑清慨嘆:要放棄(他們)了,我不會浪費時間,已經是不可能挽回的了。

https://www.youtube.com/watch?v=3pNIrxa1qWs

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

首頁

尾頁

跳至